litenfialotta

blowpro

Kategori: Allmänt

Samtidigt som jag införskaffade min nya dagkräm från Lumene passade jag även på att köpa min första produkt från det nya varumärket Blowpro. Det har funnits ett tag i USA men det har precis lanserats på Kicks här hemma i Sverige. Det är en serie stylingprodukter framtagna av en så kallad blow dry bar i USA, en salong som inte färgar eller klipper håret utan endast stylar och fönar det. Jag ville egentligen prova deras Blow Up -Thickening mist, men den verkar snudd på omöjlig att få tag på, jag har varit inne och letat i säkert fem olika butiker utan framgång, den är dessutom även slut i lager på kicks.se. Istället fick det bli Beach Blow Texturizing Mist som fick följa med hem.Jag återkommer med en recension så snart jag hunnit prova den.

Lystergivande dagkräm

Kategori: Smink och hudvård

Jag faller mer och mer för hudvårdsprodukter från Lumene. Det senaste tillskottet i badrumsskåpet är denna lystergivande dagkrämen med SPF 15. Den ger omedelbar lyster när den appliceras och den går snabbt in i huden och ger ett jämnt och fint resultat. Tackvare att den tränger in i huden så pass snabbt är den toppen att använda under sminket, den ger en väldigt bra grund att utgå från. Krämen är sprängfylld med C-vitamin och antioxidanter tackvare att den innehåller fröolja från hjortron! Vanligtvis ligger priset på ca 180 kr, men om ni skyndar er finns den just nu till 30% lägre pris på Kicks. Det finns även en dagkräm utan SPF samt en nattkräm.
 
 Lumene vitamin c+ lystergivande dagkräm

Vi har förlovat oss <3

Kategori: Allmänt

26-06-2012
 En av de absolut bästa dagarna i mitt liv! Det är en helt obeskrivlig lycka! Jag återkommer med lite mer info senare, tills dess får ni klara er med en bild på ringarna.
 
Jag älskar dig av hela mitt hjärta K! 
 
 

Ett år av kärlek <3

Kategori: Allmänt

Idag har jag och min kärlek varit tillsammans ett år! Ett helt år! Ett helt underbart år!
Jag älskar dig av hela mitt hjärta!
 
 
 

Trip to paradise

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen bokat resa!!!! Vi kommer att åka till Bali i 14 dagar i slutet på februari! Herre gud va jag längtar!!!!! Hur härligt ser det inte ut?
 

Mor & Dotter

Kategori: Allmänt

Lilla mamma har en som det står mor på <3

Hasseludden - Yasuragi

Kategori: Allmänt

Imorgon är det dags för total avkoppling på Hasseludden Yasuragi. Perfekt efter midsommarhelgen! Vi har bokat övernattning med middag och frukost, det ska bli så himla skönt! Två dagar med lugn och ro och återhämtning! Hjälp va jag längtar!
 

Hortensia

Kategori:

Flower up close

Freebra

Kategori: Allmänt

Igår köpte jag min första Freebra, den självhäftande och axelbandslösa BHn. Jag måste erkänna att jag var väldigt skeptisk i början men jag älskar den redan. Den sitter verkligen på plats och rör sig inte en millimeter! Jag vet inte hur många gånger jag har struntat i att köpa superfina kläder bara för att det inte går att ha BH under dom... nu slipper jag det problemet! Superbra! Den finns som svart och hudfärgad.
 

Sommarnatt

Kategori: Allmänt

Vilken underbar midsommarafton det blev! Solen sken från en klarblå himmel hela dagen och följdes av en nästan ljummen sommarnatt. Det blev en klassisk midsommar med massa mat, lekar, sång och allt som hör midsommar till. Jag gjorde även den största kransen som någonsin skådats!
 

Cupcakes

Kategori: Allmänt

Jag bakade dessa cupcakes här om dagen. Det är en chokladmuffin med jordgubbsfrosting och silverkulor!
 

A change of heart

Kategori: Allmänt

Jag provade min spetsklänning igen och jag älskar den!!!!

Mascara mascara mascara

Kategori: Smink och hudvård

Det finns en hel uppsjö mascaror ute på marknaden för jämnan, och det är inte alltid lätt att orientera sig i denna djungel! Den känns som att det kommer en ny mascara var och varannan dag, är den inte super förlängande så ger den minst 400% volym eller nån fom av 4D effekt, och självklart bygger alla på en ny form av fiberteknik. Inte konsigt att man som vanlig dödlig inte begiper så vansinnigt mycket.
 Här kommer ett litet axplock av mascaror som jag har testat den senaste tiden, samt betyg och ca pris. I slutet hittar du även lite bra mascara tips.
 
1. IsaDora Precision Mascara - 2/5
Det här är en av de sämre mascarorna jag har provat i mina dar. I min mening är den väldigt knepig och svår att arbeta med, vilket är raka motsatsen till det den marknadsförs som. Det sägs att den lilla smala borsten gör det enklare att komma åt alla enskilda fransar och att den separerar fransarna, men där måste jag tyvärr invända! Det är inte alls speciellt enkelt. I och med att borsten är så liten är kladd-risken enormt stor och den är dessutom värdelös på att separera fransarna och ger lätt klumpar. Har du inte provat denna mascara ännu, gör dig själv en tjänst och gör inte det. Om du trots denna recension insisterar på att ge den ett försök blir den din för ca 139 kr.
 
 
2. Maybelline Volum Express Maxilift Mascara - 3/5
Jag har en förkärlek till böjda borstar, jag tycker att de ofta gör det väldigt mycket enklare att applicera mascaran. Just den här mascaran har en väldigt bred borste vilket gör att man får med sig alla fransar och täcker dom med några lätta svep. Anlednigen till att den inte får högre btyg än tre av fem är för att den har lite brister i själva utformandet. Jag tycker att det kommer för tok på mycket mascara på borsten vilket gör det oerhört svårt att få raka och separerade fransar. Ett enkelt knep är givetvis att torka av borsten innan man applicerar mascaran men det känns lite oekonomiskt i det långa loppet. Det är nog inte en mascara du ska välja om du är ute efter ett naturligare resultat då fransarna blir ganska intensiva. Summan av kardemumman är att det är en helt ok mascara men för den kräsna finns det bättre alternativ! Kostar ca 125 kr.     
3. Isadora Hypo-Allergenic Mascara - 5/5
Det här är en klar favorit i mascara-djungeln! Den flyttade in i min sminkväska för ca sex månader sen och har sedan dess varit ett stående insalg. En enkel mascara, rak borste, inga krusiduller och inga konstigheter! Den är speciellt framtagen för folk med känsliga ögon vilket gör den väldigt snäll och skonsam. Den är enkel att applicera och man kan bygga på den i flera lager, den ger då en otrolig längd och separation på fransarna. Den finns i färgerna svart, mörkbrun och blå. Jag använder alltid den mörkbruna, jag tycker att det ger ett mjukare intryck än en svart mascara, även om skillnaden egentligen är minimal. En av de bästa mascarorna på marknaden till det klart överkomliga priset av ca 110 kr.  
4. Lancôme Hypnôse Precious Cells Mascara - 5/5
Det här är en otroligt bra marscara för dig som vill unna dig något extra! Jag fick denna som ett varuprov på Kicks en gång och gick raka vägen tillbaka ett par dagar senare för att införskaffa mig en. Den har en rak och relativt gles borste som ger ett otroligt fint resultat redan vid första appliceringen. Borsten är ganska smal vilket gör det lätt att komma åt även den under fransraden. Ibland undviker jag att måla den undre raden fransar då många mascaror fäller, men denna lilla vän sitter precis där den ska hela dagen lång! Den kostar ca 315 kr och är klart värd varenda krona!
 
5. Max Factor 2000 Calorie Mascara - 4/5
Jag tror att det här var den absolut första mascaran jag använde när jag började sminka mig. Jag kommer ihåg att mamma alltid använde den, och jag har för mig att jag brukade låna den ur hennes sminkväska innan jag började köpa mitt eget smink. Det här är en klassiker när det kommer till mascaror, och jag gillar den skarpt! Den är lätt att applicera med bara ett par drag, den blir inte klumpig på fransarna och den separerar fransarna väldigt fint. Det här är en riktigt bra mascara som köps för ca 130 kr. Det finns även en variant som har en böjd borste för att ge en fin böj på fransarna.
 
Tips
- Om du är rädd för att din mascara ska fälla hoppa då över att måla den undre fransraden. Skugga den istället med en mörkbrun ögonskugga.
-  Om du har svårt att separera fransarna, börja med ett väldigt tunt första lager mascara där du enbart fokusera på att få fransarna raka och separerade. Måla sedan försiktigt på flera lager, då brukar separationen inte sabbas.
- Ny mascara? Torka av borsten på en bit husållspapper första gången för att undvika att få stora klumpar på fransarna. Det är lättare att separera fransarna med en något torrare borste.
- En fransböjare gör verkligen underverk! Böj fransarna i tre etapper innan du applicerar mascaran så kommer du märka en klar skillnad!
- Vill du ha ett lite mjukare och naturligare resultat så byt ut din svarta mascara mot en mörkbrun. Även om man inte tror att skillnaden är så stor så blir resultatet förvånansvärt annorlunda! Måla ena ögat med svart och det andra med brunt så ska du få se!
 
Lycka till och hör av er om ni har andra bra tips!

White lace - Nelly

Kategori: Allmänt

Igår fick jag äntligen min klänning från Nelly som jag har gått och väntat på. Jag måste erkänna att jag är lite besviken dock. Storleken va det inget fel på (trots att det va en M/L) men däremot va den väldigt mycket mer krämfärgad än va det såg ut som på bilden. Jag ska prova den ikväll igen så får vi se om jag behåller den eller skickar tillbaka den.
 
 

En kväll med bästa Carin

Kategori: Allmänt

Jag tror att min vän Carin har drabbats av någon form av narkolepsi, undra om hon vaccinerade sig mot svinis? I alla fall, vi skulle ses direkt efter jobbet, men då hon lyckades somna inne på kontoret efter jobbet beslutade vi att skjuta upp det till en annan dag. Likabäst. Nån timme senare får jag ett sms, där hon berättar att hon hade somnat två gånger till under eftermiddagen, men trots detta vill åka in till stan och ses. Det kan inte vara normalt att somna tre gånger under en eftermiddag, speciellt inte på jobbet och på tunnelbanan! Det blev hur som haver en trevlig afton, utan fler narkolepsianfall. Vi träffades i gamla stran på Bågspännaren och drack ett par glas för att sedan gå vidare till Debaser slussen. Vansinnigt mycket folk i vanlig ordning då solen sken från en så gott som klarblå himmel. Som tur är mötte vi upp Mr America som givetvis såg till att det fanns väntande platser på oss när vi kom dit, eller ja, nästan i alla fall. I sällskap med honom träffar man alltid en rad intressanta människor. Jag råkade nämna, för vad som visade sig vara en säljare inom öl-branchen, att jag inte tycker om öl längre. Det skulle jag inte ha gjort, 45 minuter senare försökte han fortfarande intala mig att jag visst tyckter om öl, bara att jag dricker fel sorts öl. Inte helt övertygad kommer det nog att bli cider i midsommar trots allt.

Torsdag den 21 juni

Kategori: Allmänt

Imorgon är det äntligen midsommarafton! Mysigt! I år kommer det bli ett ganska lugnt firande, jag och K ska följa med till en kompis landställe och fira, det känns alldeles lagom. I förrgår passade vi på att åka och handla all mat så att vi slipper göra det i sista sekund, däremot hann vi dessvärre inte gå till bolaget. Det är tur att man har en karl som kan styra lite över sina egna dagar och ta sig dit på dagtid. I övrigt blir det lugnt resten av midsommarhelgen som det ser ut.

Back to work

Kategori: Allmänt

Imorgon är det dags att återgå till jobbet efter två dagar hemma i soffan. Igår och i förrgår hade jag feber med den försvann natten till idag, nu är jag bara lite snorig och det hindrar mig inte från att gå till jobbet. 

Thomas Sabo Charm Club

Kategori: Allmänt

Som jag sa tidigare så hittade även jag ett par berlocker som jag skulle vilja hänga på min Sabo kedja...

Flickornas presenter

Kategori: Allmänt

Nettan fick en Thomas Sabo länk när hon fyllde år förra året, så det kändes helt självklart att köpa en ny berlock till henne i år! Dom är ju så himla fina! Jasmine va lite svårare att köpa till då vi inte visste om hon hade någon länk eller inte men vi chansade och köpte en berlock till henne i alla fall =) Thomas Sabo berlockerna är ju så himla bra för dom kan man knäppa fast i mer eller mindre vilket smycke som helst! Nettan fick ett ankare som symboliserar hopp och Jasmine fick ett J. Dom är verkligen superfina! Jag hoppas att flickorna också tycker det =)

Lugg

Kategori: Allmänt

Jag går fortfarande och funderar på om jag ska skaffa lugg eller inte. Jag tycker att det är så vansinnigt snyggt! Jag är otroligt sugen på det, och har varit det väldigt länge nu. Nicole Richies lugg tycker jag är grymt snygg, den är lite längre och ser inte lika stram och tråkig ut som vissa andras. Om jag dessutom klipper en så pass lång lugg kan jag ju bara dra den åt sidorna om jag inte trivs....?
Är hon förresten inte lite lik Syster Sol på den första bilden?



Note to self:

Kategori: Allmänt

Dubbelkolla alltid att du har visakortet med dig innan du går hemifrån! Speciellt då du ska till tex tandläkaren och inte har en krona i kontanter! Det va måttligt pinsamt att komma till kassan efter undersökningen och inse att visakortet (troligtvis) ligger kvar hemma i köket och att jag inte på något annat vis kan betala. Herre gud va jag skämdes! Jag frågade om jag kunde ta det på faktura istället, men det tyckte hon va onödigt då det då tillkommer en kostnad på 50 kr (som att 50 kr gör så stor skillnad när bara undersökningen gick på över 850 kr). Jag förklarade då att jag inte har några kontanter eller något annat kort och att jag inte har något annat val än att ta det på faktura. All cred till fröken i kassan som då sa har du inte vägarna förbi någon annan dag då? Vi har tex öppet på lördag om du kan komma förbi och beta då? En sådan vänlig själ inger hopp om mänskligheten, och i detta fall till och med en statlig instans som folktandvården!

07:40 - besök hos tandläkaren

Kategori: Allmänt

Som jag skrev tidigare så har jag misstänkt att jag har haft hål i en tand så jag tog det säkra före det osäkra och bokade en tid. Så kl 07:40 imorse infann jag mig på Folktandvården Fridhemsplan för en undersökning. Den glada nyheten är att jag inte hade ett enda hål (vad som gjorde ont är ännu lite oklart) han sa att allt så bra ut och han kunde inte se något hål med blotta ögat och inte heller på röntgenplåtarna. Den inte fullt lika roliga nyheten var att han vill dra ut en av mina visdomständer! Jag har förvisso haft lite problem till och från men det är inget jag har behövt söka hjälp för eller besvärats speciellt mycket av. Men nu tyckte han att den hade börjat sjunka ner för mycket och att den eventuellt skulle kunna komma att skada den andra tanden bredvid om vi inte tog bort den. Det vill jag ju inte, skada den andra tanden alltså, den som jag faktiskt har någon nytta av! Visdomstanden är ju mest bara i vägen egentligen. Jag är livrädd för att dra ut tänder! Speciellt visdomständer! Så jag sa till herr tandläkare att jag behövde lite tid att tänka över det hela. Jag har aldrig dragit ut någon tand men jag har ju hört en och annan skräckis! Som tur är har jag lugnande föräldrar, släktingar och vänner så nu känns det faktiskt lite bättre! Jag tror att jag skall ringa och boka en tid till hösten och dra ut den. Visdomständer - who needs them?

White lace

Kategori: Allmänt

Jag beställde precis den här klännigen från Nelly, jag hoppas verkligen att det kommer att passa... den hann sälja slut i alla små storlekar under tiden jag kollade runt på hemsidan så jag fick beställa en M/L, men jag vet av erfarenhet att Nelly brukar ha kläder som är vääldigt små i storlekarna så jag håller tummarna för att den passar!

Volcanic ash exfoliator

Kategori: Smink och hudvård

Tydligen skall den här produkten från MAC vara heeeelt underbar! Den gästspelar bara lite då och då så det gäller att passa på när den väl finns tillgänglig! Enligt uppgift skall den nu finnas på hyllorna igen, den kostar ca 280 kr. Jag känner ett starkt behov av att prova den så det blir nog en tur till Åhléns City efter jobbet.

Du är trött idag va?

Kategori: Allmänt

Det märks tydligen att det blev rätt sent igår. En av de första kommentarerna jag fick när jag kom till jobbet va; "Du kollade på fotbollen igår va? Du är trött idag?" haha illa! När man va yngre va det inga problem att dölja lite trötthet dagen efter, men det verkar tydligen gå utför med åldern, man kommer inte undan med lika mycket längre. Kroppen är inte lika förlåtande efter 25, minsta trötthet syns direkt. Ikväll blir det marsch i säng senast kl 21!

Grattis älskling!!!

Kategori: Allmänt

Idag tog min älskling MC-kort!!! Jag är så otroligt stolt över dig, allt du tar dig an klarar du med bravur! Åhh jag är så glad för din skull! Stort grattis babe!

klant

Kategori: Smink och hudvård

Jag ÄR ju sugen på att ljusa upp mitt hår.... så varför va jag tvungen att lägga i en svart toning? Visserligen håller den redan på att tvättas ur men det kommer bli svårare att göra en avfärgning och det kommer ta längre tid att uppnå den nyans jag är ute efter. Jag ska boka en tid hos min frisör snart igen och se vad hon tror, om mitt hår kommer att överleva en avfärgning eller inte. Målet är att efter ett par besök få den här nyansen på mitt hår. Vansinnigt snyggt.

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Äntligen är måndagen avklarad. Det känns såå bra när man kommer över den tröskeln, många anser att tisdagen är den jobbigaste dagen på veckan, men för mig är det defitivit måndagen som är värst. När jag väl genomlidigt den så rullar veckan oftast på i ett rasande tempo. Ikväll är det dags för sveriges första match i EM, jag och K pratade lite om att kanske ta oss till Gården på Norra Bantorget och kolla, men det får vädret helt avgöra. Dessutom förväntas det komma ca 10000 personer så det kan tänkas bli lite trångt.... Carin och Yngve undrade om vi inte skulle följa med på bio men till och med jag tror nog att jag hellre vill se premiärmatchen. Resten av veckan kommer förhoppningsvis att gå i stillhetens tecken. Vi har inget speciellt planerat och det känns faktiskt helt ok. Jag hoppas att jag lyckas leta rätt på motivationen så jag kommer igång med löpningen igen. Det gick ju så bra ett tag så det verkar dumt att låta det rinna ut i sanden nu. Dessutom har ju så fina nya skor och löparkläder så jag måste nästan ge mig ut bara för den sakens skull! Nästa gång jag tar mig ut skall jag premiära Tullinge Parkett tröjan som jag fick av Pär!

På lördag har det blivit dags att fira Nettan och Jasmine som fyller år, det blir middag på Mosebacke följt av utgång (det är än så länge inte uttalat att det blir utgång men jag förväntar mig inget annat). Jag och K hittade present till båda när vi va ute i helgen, lägger upp bilder på det sen!

Hoppas att ni alla får en underbar vecka, och glöm inte, om mindre än två veckor är det midsommar!



Solkysst

Kategori: Smink och hudvård

Här kommer ytterligare att bra tips för att fuska fram lite färg! Inte en dag går utan att jag använder mitt bronzing powder från IsaDora, jag använder nyansen Matte Tan 94, jag tykcer att dom andra glittrar för mycket på huden och ser ganska onaturliga ut. Denna bronzer i kombination med rouget från MUS som jag visade tidigare blir otroligt snyggt! Det spelar egentligen ingen roll om du redan har fått färg av solen eller inte, det gäller bara att anpassa mängden efter årstiden så kommer du att uppnå ett grymt bra resultat!

Mamadou

Kategori: Allmänt

Det blev take away middag idag. Otroligt gott!

Daniel Wellington

Kategori: Allmänt

Tusen tack babe, jag älskar min nya klocka!

Jag har världens bästa pojkvän!!!

Kategori: Allmänt

Igår kom K förbi på jobbet och sa att det kanske väntade en liten present på mig när jag kom hem! Herre Gud, jag har världens bästa pojkvän!!! Ni som har följt bloggen ett tag vet att jag för ca en månad sen la upp bilder på saker som fanns på min önskelista, det hade även K uppmärksammat!! Jag lägger upp bilder lite senare idag :) nu ska vi iväg och köpa födelsedagspresenter till två töser som skall firas nästa helg.
Ha en underbar dag!
Puss

djuprengörande ansiktstvätt

Kategori: Smink och hudvård

Billig, lättillgänglig, effektiv. Tummen upp! Finns att köpa på Apoteket (det riktiga gamla hederliga apoteket) för blott 59 kr.

En underbar kväll på Wallmans

Kategori: Allmänt

Vilken underbar kväll vi hade igår! Vi va ett sällskap på 12 personer som åt trerätters och kollade på showen på Wallmans salonger. Helt makalöst bra! Showartisterna är fantastiskt duktiga, om jag fick en önskan här i världen så skulle det vara att kunna sjunga. Jag kommer ihåg att jag redan som lite hade en dröm om att bli musikalartist.. Tyvärr saknas precis alla förutsättningar för det så den drömmen fick jag lägga på hyllan. Jag är så vansinnigt imponerad av artisterna, showen, maten, servicen, allt! Tack för en grym afton!

Korpsvart

Kategori: Allmänt

Trivdes så bra i mitt mörka hår så jag va tvungen att lägga i en svart toning igen :)

helt underbart

Kategori: Allmänt

Jag smälter varje gång jag ser den här reklamen! Det kan vara den sötaste reklamen som någonsin gjorts! Låten av Miss Li är dessutom helt fantastisk.

det här är vi väl värda

Kategori: Allmänt

- Apelsin
- Äpple
- Banan
- Mango
- Ananas
- Päron
- Nätmelon

Kort runda idag

Kategori: Allmänt

Blott tre km orkades med idag... Jag är ganska mör efter igår. Men men, fortfarande bättre än ingenting :) de tre kilometrarna avslutades med lite rygg- och magövningar hemma. Nu blir det en välförtjänt dusch sen ska jag och K göra fruktsallad!



Puss å kram

 

vackert

Kategori: Allmänt

Otroligt fina namnstavar i silver, finns att köpa här.

 

iPaden

Kategori: Allmänt

Nu är han äntligen hemma, vår egen iPad.

Nytt

Kategori: Allmänt

Första 5,5 km avklarade i mina nya strumpor och skor. Riktigt sköna!

Min kärlek

Kategori: Allmänt

 

Middag med hjärtat

Kategori: Allmänt

Mysig kväll på Agaton i Gamla Stan

 

karius & baktus

Kategori: Allmänt

Nej nej nej! Jag tror att Karius och Baktus har flyttat in i min mun! Aj aj vad det gör ont! Nu har jag bokat tid hos tandläkaren, dags för K & B att adressändra!

BaByliss iCurl

Kategori: Smink och hudvård

Den här lilla godingen kommer hem i brevlådan om ett par dagar! BaByliss iCurl, en platttång med värmeplattor även på utsidan vilket gör det otroligt enkelt att få till perfekta lockar! Jag har varit sugen på att komplettera med den ett bra tag nu, och när den idag kom som ett erbjudande på groupon kunde jag inte motstå längre!