litenfialotta

Sommarens första åskskur

Kategori: Allmänt

Det är lite speciellt när årets första åskskur kommer på besök! Då vet man att sommaren är nära på riktigt! Jag tycker det är så mysigt precis innan det börjar, när det blir så där jätte mörkt på ett par minuter och ljuset förändras. Mys!

Världens sötaste förstärkning

Kategori: Allmänt

Idag har vi fått hjälp av världens sötaste busunge på jobbet

Habegär

Kategori: Smink och hudvård

Just nu vill jag ha den här metalliska skuggan från Håkansson, den heter Metalflake och finns att köpa här. Jag tror att det går att göra riktigt fina sotningar med den.




Lumene C+ Bright Skin Radiance Nectar - Lystergivande Mirakelprodukt

Kategori: Smink och hudvård

Jag skrev ju om den här produkten här om dagen som jag nyligen införskaffade. Det är ett serum med hjortronnäktar som skall ge huden lyster och dra samman porerna för att ge huden ett klart och strålande resultat. Här om dagen trodde jag att det skulle ta minst ett par veckor innan jag började se resultat men jag måste erkänna att jag redan (!) har märkt skillnad! Jag har använt den under min dag- och nattkräm ett par dagar nu och huden är faktiskt jämnare och klarare! Krämen är milt peelande vilket verkligen framhäver lystern i huden, och porerna har blivit märkbart mindre! Jag tror att jag har hittat en keeper i mitt badrumsskåp!

Ny dag, nya möjligheter

Kategori: Allmänt

God morgon världen! Vilken fin morgon att vaka upp till, strålande sol och vackert väder. Förvisso har det utlovats regn idag men det är ett senare bekymmer. Jag är nästan lite besviken idag.... jag har ingen träningsvärk alls, än. Jag kommer väl i vanlig ordning få äta upp det om jag mot förmodan skulle ge mig ut på en löptur igen ikväll eller om jag försöker ta mig ner för en trappa eller liknande, men just nu känner jag ingenting, varken i benen eller övriga kroppen. Jag känner av den vanliga stelheten i benen som jag brukar få efter jag har sprungit men jag känner inte av min 15-minuters genomkörning av kroppen. Jag kanske får ta å gå på steg två ikväll istället i hopp om att faktiskt känna att jag har gjort någon nytta när jag vaknar imorgon. Det är en viss charm med att ha träningsvärk, ont gör det och gnälla gör man, men det är ett definitivt bevis på att man har gjort nytta! Mer träningsvärk åt folket! 

Ha en underbar dag!  

Kom i form, snabbt

Kategori: Allmänt

Idag tog jag mig äntligen i kragen och drog på mig löparkläder och skor igen. Det blev en runda på 5,3 km följt av en genomkörning av kroppen ur Paulo Robertos Träna en kvart om dagen. I boken finns en rad olika pass, alla på 15 minuter, med olika svårighetsgrader. Tanken är att det inte skall behöva ta mer än ca 15 minuter om dagen för att komma igång med träningen. Självklart bygger man ingen superkorpp på ynka 15 minuter om dagen, men det hjälper till att införa träning som en del av vardagen vilket förhoppningvis kommer leda till att man så småningom utökar sin träning. Jag tycker att det verkar toppen! Jag valde det första och enklaste nybörjarpasset idag, bland annat ingick övningar som plankan, jägarvila, upphopp, armhävningar, hopprep och crunches. Bra och enkla övningar med få repetitioner gjorde att det gick som en dans att ta sig igenom första kvarten. Boken är även bra på så sätt att alla övningar är illustrerade vilket gör det enkelt att förstå och följa med. Är du sugen på att komma igång med träningen men behöver lite hjälp på traven är mitt tips att köpa den här boken, ett hopprep och en yogamatta, sen finns det inga ursäkter! Boken finns att köpa här.

Gullefjun

Kategori: Allmänt

Får man va så här söt?? Våra fastighetsskötare på jobbet hittade nio stycken sånna här små bollar på taket här om dagen, uppe på terassen. Vi har haft en ornitolog på plats för att försöka fånga mamman men utan framgång... Idag när dom kom upp på taket fanns det bara en liten bebis kvar, så himla sorgligt... Dom har ju inte en chans att överleva där uppe på taket. Mamman hade dessutom inte synts till på hela dagen, stackars liten. Nu ska den här lilla krabaten i alla fall få flytta till en säkrare plats i hopp om en bättre framtid! Han hade gärna fått flytta in hos mig och K ett tag! Gosboll!

Fodral till iPaden

Kategori: Allmänt

Jag tänkte beställa det här fodralet till vår kommande iPad, så himla fint!



mineralpuder i världsklass

Kategori: Smink och hudvård

Som ni vet är jag inte stormförtjust i mineralsmink men jag klarar mig inte utan Make Up Stores Wonder Powder! Det är helt magiskt! Jag använder det över min foundation för att fixera sminket. Det ger ett sanslöst bra resultat! Är du ute efter lyster (riktigt riktigt fin lyster som inte ser glittrig ut utan bara ger ett makalöst fint skimmer) kan jag starkt rekommendera denna produkt! Jag använder nyansen Kalahari på sommaren och Sahara under vintrarna när jag är lite blekare. Det kostar 395 kronor och finns på alla Make Up Stores butiker, det finns även på vissa Kicks som säljer MUS produkter. Det är ett löspuder och det räcker otroligt länge i och med att man behöver så lite av det. Applicera precis som ett vanligt mineralpuder, med hjälp av en Kabukiborste, arbeta in pudret ordentligt i borsten och slå bort överflödigt puder så kommer det att räcka om möjligt ytterligare lite längre. Var noga med att inte överdosera pudret då det ger totalt motsatt effekt, men det kommer du märka!
Kram på er!



Perfect pink

Kategori: Smink och hudvård

Jag älskar det här Nagellacket från IsaDora, det heter Bridal Pink och ger en perfekt ljusrosa finish. Det är inte speciellt täckande utan ger endast ett väldigt naturligt och skirt resultat.

Lyster

Kategori: Smink och hudvård

Igår köpte jag en ny kräm från Lumene. Det är en c-vitaminberikad formula som skall ge huden lyster, produkten kan användas både morgon och kväll under din vanliga dag-/nattkräm. Jag kan givetvis inte uttala mig om huruvida den fungerar eller inte ännu, men jag återkommer om ett par veckor! Den känns i alla fall väldigt skön på huden.  

Vackra vinterland

Kategori:

Bilder som dessa får mig nästa att längta efter vintern. Så otroligt vackert! Det är något magiskt med att se soluppgången från toppen.

image description

image description

image description

 

balkongdekoration

Kategori: Inredning

I väntan på sommaren

Kategori: Smink och hudvård

Den här brun utan solen kommer från Apoteket och är grymt bra! Den ger en gradvis mörkare färg och luktar till och med ganska gott för att vara en BUS. Så har du tröttnat på att vänta på sommaren är mitt tips att bege dig till närmaste Apotek och införskaffa den för ynka 69 kronor! Läs mer om produkten här.


Färgbomb

Kategori: Allmänt

Börjar din hårfärg se lite dassig ut? Prova att lägga i en inpackning med Revlons färgbomb i din nyans! Toppen för att fräscha upp färgen och ge lyster till håret! Det är ingen färgning men det är en högpigmenterad inpackning som håller i ett par tvättar. Nu finns den även i en mindre tub om man imte vill köpa stora bomben. Den finns att få tag på hos salonger som säljer Revlon eller på nätet. 

 

Sommarnöje

Kategori: Allmänt

Jag längtar till landet! Sol och bad och mor-dotter-shopping!

Morsdag-bukett till lilla mamma

Kategori: Allmänt

Vintermys

Kategori: Allmänt

Stans bästa balkong

Kategori: Inredning

Så här blev det på balkongen med insynsskyddet och de nya möblerna!

Löjligt bra ansiktsskrubb

Kategori: Smink och hudvård

Det här är enligt mig den absolut bästa skrubben som går att hitta! Det är perfekt storlek på skrubbkornen och man blir löjligt len efter man har använt den! Precis som vanligt är det bästa av allt att den är så otroligt prisvärd! Den kostar ca 100 kr för 100 ml och finns att köpa på bland annat Åhléns och Kicks.

Nästa inköp?

Kategori: Inredning

Vad tror du om det här älskling? Mellan puffarna?

Nya balkongmöbler

Kategori: Inredning

Vi bytte ut alla möbler på balkongen igår, det vart riktigt bra! Alla möbler kommer från Serien Äpplarö från Ikea. 
 

Dålig uppdatering av en bra helg

Kategori: Allmänt

Det har inte blivit mycket bloggande i helgen, jag har haft fullt upp med annat plus att det har varit på tok för fint väder för att sätta sig framför datorn (längtar efter iPaden)! Jag har haft en toppen helg med massa sol och fest! Det blev ju långhelg för mig igen i och med att jag tog ledigt i fredags, super skönt att ta en ledig dag bara så där, inte för att man måste göra nåt utan bara för att man kan! Jag mötte upp mamma i stan och shoppade lite och sen vart det balkonghäng resten av dagen! Senare på kvällen hade vi överraskningsfest för en killkompis som fyllde år, mycket trevligt men det vart ganska lugnt, jag och K åkte hem redan vid kl ett. I lördags vart det ytterligare en skön dag på balkongen följt av en ordentlig schlagerkväll! Jag va på schlagemiddag/fest i Segeltorp. Vi grillade och sen vart det schlager för hela slanten. Betting och poängsättning på alla kvällens bidrag gjorde att alla vart väldigt engagerade. När det stod klart att bästa Loreen vann blev det per automatik utgång! Herre gud va bra hon va! Det blev ganska sent, kom nog inte hem för än runt 05 på söndags morgonen så det vart en lugn dag igår, ett par timmar balkonghäng och sen en tur till Ikea och en storhandlig.

Summa summarum, bra helg!

Välkommen helg

Kategori: Allmänt

snack-time

Kategori: Allmänt

En näve nötter och lite vattenmelon!
Check!

sommar och ledigt

Kategori: Allmänt

Jag tog en promenad in till Hötorget på lunchen och konstaterade ganska snabbt att jag hade på tok för mycket kläder på mig! Visserligen hade jag bara ett par uppvikta chinos och en tunn långärmad tröja men herre gud va varmt det blev! Nu är det sommar på riktigt! Jag har sökt ledigt från jobbet imorgon och fick precis ett mail att ledigheten har blivit beviljad!!! Tack tack tack tack tack!

Lycka!

Sportamore.se

Kategori: Allmänt

Jag va ute på stan igår och letade efter en ny tränings-bh, dock fanns det inte mycket att välja på. Jag hittade däremot dessa på sportamore.se, som dessutom har ta tre betala för två på sina underkläder just nu, så jag beställde dessa tre!

Armhållare till iPhone

Kategori: Allmänt

Jag köpte en snygg armhållare till min iPhone igår! Trots att den skulle vara enkel att anpassa storleken på var den för stor för mina taniga armar, så det blir att åka hem till mamma och låna symaskinen.

Mör 2.0

Kategori: Allmänt

Att jag inta hade någon träningsvärk fick jag äta upp igår när vi va ute och sprang. Benen kändes som spagetti... jag hade ingen kraft alls, jag orkade 10 minuter innan jag va tvungen att se mig besegrad. Sen vart det promenad resten av vägen. Jag är inte så nöjd med det, men jag får se se det som så att jag i alla fall tog mig ut och gjorde någonting! Det är en bra början! Idag ska jag möta upp bästa Carin direkt efter jobbet så idag får det bli en vilodag!

Puss å kram

löp-date

Kategori: Allmänt

Jag ringde till Erik på lunchen och bokade upp en löp-date ikväll igen.
Go me!

Första lunchen utan kolhydrater

Kategori: Allmänt

Gott var det och mätt blev jag! Nu ska jag googla LCHF recept!

Välkommen Motivation!

Kategori: Allmänt

Jag hoppas hoppas hoppas att detta håller i sig! Jag är tok-taggad på att komma i form och fortsätta träna! Jag fick en riktigt kick igår när jag märkte att jag har mer att ge än vad jag tror, det gjorde under för motivationen! Jag kan om jag vill! Nu gäller det bara att hålla gnistan uppe och fortsätta jogga och  kanske lägga till lite annan träning också. Jag fick tips om en bok som Paolo Roberto har skrivt som ger tips på 15-minuters pass som man lätt kan göra hemma (träna en kvart om dagen), jag beställde den boken igår, hoppas den kommer snart! Jag är inte mycket för att gå på gym så jag tror att löpning och snabba pass på hemmaplan kommer att funka för mig! Jag har även tänkt att lägga om min kost lite, det jag har tänkt fokusera på är att;

1. Äta mindre kolhydrater (framför allt mindre snabba kolydrater)
2. Äta frukost varje dag
3. Äta tre mål mat om dagen samt två mellanmål bestående av frukt eller nötter
4. Sluta äta chips och godis

Jag tror inte det blir några som helst problem att införa detta, så länge jag får in rutinerna tror jag att det kommer gå strålande!

Heja heja!





Fy fan va jag är bra!

Kategori: Allmänt

Det va länge sen jag va så stolt över mig själv som jag är nu. Jag har precis sprungit (ja på riktigt sprungit) en halv mil utan att pausa! Det låter kanske inte som nån större bedrift men när det gäller mig är det enormt stort! Herre gud va jag är stolt över mig själv! Jag har verkligen inte stannat en enda gång eller ens gått en meter av den halvmilen. Nu ska  jag lägga mig på balkongen och eftersvettas i ett par timmar!
Puss

Tomter

Kategori: Allmänt

Att hitta den perfekta tomten kommer inte att bli enkelt... Jag skulle vilja ha den här eller kanske den här eller varför inte den här?

Pioner

Kategori: Allmänt

Jag sitter bredvid en stor bukett med pioner på jobbet, det luktar helt underbart! Det påminner mig om när jag va lite och va ute på tomten hos mamma och pappa. Mamma hade en stor pionbuske på framsidan som alltid luktade massor =)

Snilleblixt

Kategori: Allmänt

Ibland undrar jag hur det är ställt...... sitter och leter som en galning efter en randig tapet som kan matcha väggarna så jag slippet måla hela rummet... ELLER så kan jag bara köpa brun, turkos och guld färg och måla ränder och låta grundfärgen vara kvar! Haha ibland märks det att jag är en under cover blondin.
Älskling, fixa täckplast och tejp, en himla massa tejp! Blå ska den vara, det finns tydligen en tejp som är anpassad just för att måla ränder på väggar. Se där!



Puss

Tapeter

Kategori: Inredning

Ikväll skall vi åka och kolla på tapeter! Det ska bli jötte roligt! Är super-taggad på att göra om i sovrummet! Jag vet inte exakt hur jag vill ha det men jag vet i alla fall att jag vill ha en tapet som går i turkos/brun/beige/guld =)
jag tycker att den randiga till höger är väldigt fin, då blir det lite ljusare än om jag (vi) tar den som jag visade bild på igår. Då kanske vi till och med kommer undan med att bara sätta upp en fondvägg, så vi slipper flytta garderober och grejjer för att måla om alla andra väggar. Det vore ju smidigt! Det ska bli jätte spännande att bläddra i tapetböckerna!

Nervöst

Kategori: Allmänt

Är det konstigt att jag är lite nervös när du är ute och flyger hjärtat?

Klicka här

Puss

Estelle

Kategori: Allmänt

Grattis lilla Estelle! Jag kollade lite på livesändningen från dopet, det såg väldigt fint ut! Jag tycker det är lite gulligt att man ser hur prinsessan Victoria vägleder och guidar prins Daniel med små kommentarer och anvisningar. Åter till Estelle, det måste vara en underlig känsla att födas i in den världen... tänkt den dagen då man väl inser vilken roll man kommer att ha i livet och vem man är i folkets ögon. Märkligt. Hur som helst så är hon obeskrivligt söt vår lilla prinsessa! Grattis grattis!

Siesta

Kategori: Allmänt

Jag har precis kommit tillbaka till jobbet efter en superskön lunch. Jag gick ut och la mig på en parkbänk i solen för att njuta lite av det underbara vädret, det tog inte många minuter innan jag tvär-sov! Som tur va hade jag det på känn så jag ställde ett alarm på mobilen. Det va rätt skönt med en dryg halvtimmes powernap mitt på dagen. Dock är jag mer än seg i huvudet nu så det är hög tid för dagens första kopp kaffe!

Fjällgatan

Kategori: Allmänt

Igår åkte jag och K till Fjällgatan för årets första glass i kombination med Sthlms bästa utsikt! Jag tycker att det är väldigt mysigt där uppe på höjden! Glass på Fjällgata = Sommar!

Mitt livs kärlek

Kategori: Allmänt

Jag har verkligen hittat mitt livs kärlek! Aldrig någonsin har jag känt så här! Jag älskar dig av hela mitt hjärta K!



Bästa tiden på året

Kategori: Allmänt

Håller ni inte med? Nu är den bästa tiden på året! Allt står i blom, värmen börjar komma, solen skiner och bäst av allt, vi har hela sommaren framför oss! Jag älskar den här tiden, jag känner mig pirrig i hela kroppen och lycklig i själen! Välkommen gröna granna sköna sanna sommar!

Projekt göra om sovrummet

Kategori: Inredning

Jag vill göra om i sovrummet, K är helt med på det. Här är tapeten som jag vill ha som fondvägg.... resten av väggarna skall vara i samma färg som bakgrunden i tapeten. Jag tycker att den är helt underbar!!! Vad tycker du hjärtat?

Spanien, Spanien, Spanien!

Kategori: Allmänt

Jag längtar ihjäl mig!

Perfekt hy?

Kategori: Smink och hudvård

Alla drömmer vi om den perfekta hyn, och alla vet vi hur svår den kan vara att uppnå. Precis som med allt annat finns här egentligen inga genvägar. Jag hade problem med min hy när jag va yngre, jag hade ganska fet hud och fick där av pormaskar och finnar. Receptfria krämer på Apoteket känns som att dom gör mer skada än nytta, dom torkar ut huden så pass att man till slut lider av både finnar och torr hud. Efter många år har jag dock hittat en hudvårdsrutin som verkligen fungerar för mig. Proactive. Helt magisk! Jag va väldigt skeptisk i början men till slut gav jag det en chans och herre gud va bra det är! Jag har nog använt det snart två år nu och kan inte sluta. Jag gjorde ett uppehåll ett tag för att se om det skulle fungera men jag tyckte genast att min hy vart sämre igen. Den är verkligen så bra som reklamen hävdar, det är (relativt) billigt, enkelt och smidigt. Det torkar inte alls ut huden, men blir len som en barnrumpa och finnarna försvinner verkligen. Nu hade inte jag jätte stora problem när jag började med Proactive men jag tycker verkligen att den gjorde underverk! Heja Proactive!

Drömmen

Kategori: Allmänt

Vi vill verkligen bygga hus jag och min kärlek. Vi ska bygga hus jag och min kärlek! Just nu håller vi på att kolla på lite mindre hus än de jag la upp bilder på tidigare. Vi har insett att det kommer att ta för lång tid innan vi kan bygga ett så stort hus, så det är bättre att vi börjar med något mindre så kommer det att ske innom en rimlig och snar framtid istället. Det här huset räcker garanterat till oss och minst ett eller till och med två barn innan det är dags att byta till något större. Den största utmaningen nu är att hitta en passande tomt... tur att vi är ute i god tid och letar redan nu! 
 

Beviljad ledighet

Kategori: Allmänt

Jag fick precis veta att jag får vara ledig från jobbet den 26e juni när jag och K firar vår första årsdag! Jag tror att vi skall åka till Hasseludden och mysa hela dagen! Det är något väldigt speciellt med det stället, K's och mitt ställe <3





 

Långhelg

Kategori: Allmänt

Ingenting förgyller vardagen så mycket som en långhelg! Som ni vet gick jag hem efter lunch i onsdags och va sen ledig både torsdag och fredag! Jag har haft det helt underbart! Jag kan inte påstå att jag har gjort så där överdrivet mycket men jag har ändå haft det toppen! I onsdags åkte jag och K in till stan och mötte upp Carin, vi åt middag och drack ett par öl. Framåt midnatt åkte vi till Arlanda och överraskade mamma och pappa och kusin när dom kom hem från Spanien. dom vart super-glada! Jag och mamma har sedan dess hunnit med inte en, inte två, utan tre besök till Hornbach! Vi har köpt blommor i alla dess former till mammas och pappas uteplatser och vår balkong! Det vart så himla mysigt!
I lördags vart det inte många knop gjorda, efter tur två till Hornbach tok-somnade jag på balkongen i solen (på puffarna). Vansinnigt skönt, men jag tror att jag brände mig lite. Sen kom K's lilla systeryster över på middag och vi kollade på film. Lungt och fint. I går tog jag och K en promenad in till stan fram och tillbaka och sen vart det tur tre till Hornbach. Jag är glad om jag slipper åka till Hornbach igen på ett par år. Sen planade vi ut på soffan och kollade på BB-live.

Underbara helg!

Världens bästa foundation!

Kategori: Smink och hudvård

Jag älskar MaxFactors Miracle Touch Liquid Illusion Foundation! Den täcker perfekt och ger en underbar finish! Den jämnar ut huden och känns inte kladdig på huden. Jag har provat mängder av olika foundations men kommer alltid tillbaka till denna! Om du inte redan provat det, gör det! Du kommer inte att bli besviken! Precis som många andra produkter jag tipsat om kostar den inte en förmögenhet. Den finns att köpa mer eller mindre överallt där du köper smink. Personligen tycker jag att den appliceras bäst med en vanlig sminksvamp, jag har provat med en foundationborste men jag tycker inte det blir lika fint resultat då. Vissa foundations gör sig helt enkelt bäst med en gammal hederlig svamp! Jag använder dessa från Kicks, dom är till för känslig hud och är helt fria från latex. Jag har inte spciellt känslig hud men jag tycker att dessa är bättre än vanliga svampar då dom inte "äter upp" lika mycket av din foundation. Köps i två pack för 25 kronor. Åk och köp! Nu!

Mirakelmedel mot finnar?

Kategori: Smink och hudvård

Nja nått sånt finns nog egentligen inte, men dessa produkter kommer bra nära! Sätt på under natten och finnen är synbart mindre dagen efter! precis som många andra produkter mot finnar torkar dessa ut huden en del, men då man inte behöver använda så mycket av produkterna märker i alla fall inte jag några större problem! Finns att köpa här.

Där va motivationen!

Kategori: Allmänt

Nyss hemkommen från träningspass nummer två idag. Började dagen med en promenad på 7,6 kilometer, och nu har jag precis joggat/gått 5,3 kilometer! Stolt tjej!

Vart tog motivationen vägen?

Kategori: Allmänt

Jag trodde att jag var relativt peppad för att börja springa med Erik, men när jag tänker på att vi ska ut och springa ikväll får jag lite ont i magen. Jag har verkligen ingen lust idag. Jag kanske kan skjuta på det en dag till?
Jag har lyckats få ledigt från jobbet på fredag! Helt otroligt skönt. Om det är lugnt imorgon så kommer jag dessutom bara att jobba fram till kl 13:00. Alla företagen i huset jobbar bara havdag så jag vet av erfarenhet att det kommer vara lugnt efter lunch imorogn. Det skulle innebära ledighet från kl 13:00 imorgon till kl 07:30 på måndag! Herre gud va jag skulle behöva det!

Jag funderar på att boka in en ansiktsbehandling i helgen, antingen på fredag efter frisören eller på lördag efter förnsterputsen. Jag fick ett presentkort av mamma i julkalpp och jag tror att det börjar bli dags att utnyttja det. K ska troligtvis iväg och flyga på lördag så då skulle det passa bra att ta behandligen då.

Han är hobby-pilot min karl, hur hett är inte det! Dessvärre har jag inte vågat följa med ännu.. men vi har pratat lite om att kanske flyga över till Visby nån dag i sommar eller till nån mysig liten ö som han hade varit på förut som ligger ute i skärgården.

Klipptid på fredag

Kategori: Allmänt

Nu har jag bokat tid för klippning, det blev kl 09 på fredag morgon! Här kommer lite bilder som jag har hämtat inspiration ifrån.

Fönsterputs och städ

Kategori: Allmänt

Nu har jag bokat in en fönsterputs plus städ på lördag morgon! Jag har inte tvättat mina fönster sen jag flyttade in i lägenheten så det är hög tid! Ska bli så skönt att få det gjort!

Ekologisk ansiktsbehandling, 2 dagars kurs

Kategori: Allmänt

Jag har länge varit sugen på att jobba med hudvård och skönhet men jag har inte riktigt vågat ta steget. Det ä en dyr utbildning och det kan vara svårt att få jobb (även om alla skolor hävdar att deras elever ofta får jobb direkt efter examen). Nu har jag hittat en två dagars kurs på Axelsons som går i december i år! Det är en utbildning som fokuserar på ekologisk hudvård, man får lära sig om hudens uppbyggnad, hur omgivningen påverkar vår hud, hur man gör rengöringar och ansiktsbehandligar och så vidare. Jag tycker att det verkar vara riktigt roligt! Det är ju ett perfekt tillfälle att prova på om det kanske är något för mig! Jag har alltid varit intresserad av just hudvård och skönhet och kan inte riktigt släppa tanken på att det skulle vara vansinnigt roligt att jobba med det!



Kram   

Dags att boka tid hos frisören

Kategori: Allmänt

Nu börjar det bli läge för ett klipp. Dels för att det är så otroligt slitet, men även för att jag är trött på hur det ser ut. Jag tror att jag ska klippa av det ca en decimeter på längden samt klippa upp det ganska ordentligen. Sen vill jag även försöka klippa fram en lite ordentligare och tjockare sned lugg. Jag tror att jag kommer att jobba halvdag på onsdag och vara ledig på fredag, skall försöka boka in en tid då.

Kram

Undanflykter?

Kategori: Allmänt

Erik kommer tro att jag försöker slingra mig från löprundan idag. Det är verkligen INTE så! Jag är faktiskt sugen på att komma igång på riktigt, men jag hade helt glömt att vi har möte på jobbet kl 17:30-19:30 ikväll. Jag tror inte att jag kommer att vara tok-taggad på att gå ut och springa efter det. Jag får försöka boka om det till imorgon helt enkelt!

Grattis världens bästa mamma!

Kategori: Allmänt

Idag fyller världens bästa mamma år!!! Hipp hipp hurra! Tyvärr är hon i spanien så vi får fira henne när hon kommer hem istället!

I helgen har det inte blivit mycket blogganden. I fredags gick jag ut och skulle ta ett glas vin med Carin, det slutade med att jag kom hem kl 05 efter en helkväll på krogen. Så min tidigare kommentar om att jag inte visste om K skulle vara i form för att gå på stan eller inte fick jag äta upp på lördag morgon vill jag lova! Han kom hem ett par timmar före mig så han var i bättre form är jag när vi slog upp ögonen. Dessutom hade jag lyckats glömma mina nycklar hemma så jag fick ringa ohc väcka honom strax efter kl 05 för att bli insläppt i porten. Tack och lov vaknade han när jag ringde, annars hade det blivit lite jonnigt....  Lördagen gick i stillhetens tecken, det blev en tur till stan och sen en hemmakväll på soffan. I går var vi först på två stycken husvisningar i Tullinge och sen hemma hos K's föräldrar på lunch för att fira hans mamma. Senare på kvällen mötte jag upp Ullis på Gården för en fika. Det är verkligen jätte roligt att vi har börjat umgås igen, hon är en underbar människa! Efter det vart det i vanlig ordning en kväll framför Big Brother live i sällskap av K's syster.

Underbara dag!

Kategori: Allmänt

Vaknar upp till en klarblå himmel och strålande sol! Underbara dag! Nu blir det att åka iväg på husvisning med K's lillasyster och sen bär det av på födelsedagsfirande.
Kram

F-R-E-D-A-G

Kategori: Allmänt

Äntligen är du här, du så efterlängtade fredag! Ikväll blir det middag och ett (eller fyra) glas vin med Carin! Ska bli mysigt, jag älskar att umgås med henne! Hon är min klippa, vi pratar om allt och hon är så otroligt klok. Hon vet lixom alltid vad hon ska säga på nåt vis. Imorgon blir det en tur in till stan för att köpa födelsedagspresent till blivande svärmor som fyller år på söndag och även till min lilla mamma som fyller år på måndag. Vi får se om K följer med, han ska ut med pojkarna ikväll så jag vet inte viken form han kommer att var i imorgon. På söndag skall vi fira K's mamma på eftermiddagen, min lilla mamma får vi vänta med att fira i och med att hon och pappa är i Spanien till på onsdag (?).

Jag ska nog även försöka hinna med att baka lite imorgon tror jag, jag har sagt att jag ska göra det länge nu men det har inte blivit av. Jag tror att det får bli morotskaka, bästa receptet hittar ni här. Jag tänkte dock göra dom i muffinform den här gången =)

Sen får vi se om Eriks och jag kanske ska försöka bege oss ut på ytterligare en joggintur i helgen, men det låter jag vara osagt.

Kram kram

Från sminkhyllan

Kategori: Smink och hudvård

Jag lovade Terese att lägga upp lite fler tips och bilder på sminkprodukter så varsågod fröken =)

1. Garnier - miracle skin perfector
Ingen har väl missat det senaste inom skönhetsvärden, nämligen BB krämer. Jag var lite skeptisk till huruvida jag skulle tycka om den eller inte, men jag måste erkänna att jag faktiskt blev positivt överraskad över det fina resultatet. Den täcker ju givetvis inte lika bra som en foundation men den jämnar ut hudtonen och ger ett fint lyster! Jag kommer inte att byta ut min vanliga foundation mot denna produkt men däremot kommer den nog att bli ett stående inslag i sminkväskan. Den är perfekt för just dom där tillfällena då man egentligen inte behöver (eller orkar) sminka sig men gör det ändå för att inte uppröra sina medmänniskor, till exempel när man skall ta en prommenad eller åka och storhandla på Ica.




2. L'oréal - Studio Secrets anti-redness primer
Jag har aldrig varit mycket för att använda primers, jag har inte riktigt förstått tjusningen men dom ännu. Det samma gäller för den här produkten. Det är en primer som skall dämpa röda partier i ansiktet, rött och grönt är ju komplementfärger så dom neutraliserar varandra. Det är en ok produkt som förvisst dämpar lite av det röda runt till exempel näsvingarna men jag är inte övertygad. Denna kommer tillskillnad från BB-krämen inte att bli ett stående inslag i min sminkväska. 



3. Idun - Mineralsmink + borste
I och med att jag gärna vill ha smink med ganska täckande resultat har jag inte fastnat för mineraler. Jag vet inte om det är jag som jobbar med sminket på fel sätt men jag får helt enkelt inte till det. Däremot älskar jag känslan av mineralerna på huden så jag hoppas att jag lyckas få fram ett bra resultat snart. Just de här produkterna fick jag av Carin då dom var alldeles för mörka för hennes hudton. Det är en mineralfoundation samt en bronzer. Färgerna passade mig, men som sagt har jag svårt att få till ett bra resultat. Jag kanske bör youtuba fram en bra instruktionsvideo. Borsten provade jag hemma hon Carin och vart lite kär så det blev att köpa en egen ett par dagar senare. Den är nästan löjligt mjuk och helt grym!

   

4. Nagellack - IsaDora
Jag vill slå ett slag för IsaDoras nagellack, jag tycker dom är svin-bra! Dom har ett otroligt brett utbud av färger och nyanser, men bäst av allt, man blir inte ruinerad när man köper dom! Dom har en väldigt bred borste, wide brush, vilket gör det otroligt enkelt att applicera! Utöver färger har dom även nagelvård. Dessutom är dom snabba på att lansera nya trend-färger, jag gillart!



Flowerbomb

Kategori: Allmänt

Här kommer yttreligare ett tips på en bra parfym!
 

Love beyond words

Kategori: Allmänt


Den här gillar jag skarpt.

Dagens mission, undvik trappor!

Kategori: Allmänt

Det känns att jag rörde på mig igår. Jag är helt stel i benen, att gå ner för trappor är ingen lek idag. Jag fasar för hur det kommer att kännas imorgon.

Dags att tänka om

Kategori: Allmänt

Jag va inne på King Carlos igår efter jobbet, det gick inte lika bra som jag hade hoppats på. Tydligen är den texten jag vill ha för lång för att skriva på foten. Skriver man för långt bak mot hälen finns risk att färgen läker bort och om man skriver för liten text så kommer allt tillslut att flyta ihop då färgen har en tendens att flyta ut och linjerna suddas ut. Skräp. Hon tyckte istället att jag skulle fundera på att ha texten antingen på revbenen eller på insidan av överarmen. Revbenen har jag funderat på tidigare men överarmen hade jag inte tänkt på innan. Jag fick hem ett brev från Fake Tattoos igår och provade att sätta en på insidan av armen, det vart faktiskt väldigt fint! Det är ett bra ställe med tanke på att det ändå går att dölja, plus att det inte syns hela tiden, bara om man tyfter på armen eller vinkar den utåt. På bilden är det bara två ord och ett skitfult typsnitt men det ger ändå en tanke om hur det skulle kunna se ut.

Just texten Lights will guide you home kändes verkligen som någonting jag ville ha på foten, jag vet inte riktigt om det känns bra att ha det på armen. Jag har tidigare varit inne på att skriva Ab imo pectore (av hela mitt hjärta på latin) någonting som absolut inte skulle göra sig bra på foten, men dock skulle det nog funka bättre på armen eller revbenen, så att det kommer närmre hjärtat =) idag kommer dagen ägnas åt att leta inspiration!



Första rundan avklarad!

Kategori: Allmänt

Jag överlevde första joggingrundan! Det var förbannat jobbigt men jag är otroligt stolt över mig själv, och det gick faktiskt bättre än jag trott! Kungsholmen - Huvudstabadet och tillbaka, 5 km. Regnade gjorde det precis hela vägen. Jag kommer att ha träningsvärken från helvetet imorgon, men nu kommer det bara att bli lättare och lättare för varje gång! Äntligen på väg mot ett sundare liv =)

Fler närbilder

Kategori:

Chair dancing

Kategori: Allmänt

Jag kollade på Big Brother igår och vart grymt sugen på att prova på Chair Dancing. Jag hittade en studio på Östermalm som har en prova-på-klass ikväll för 200 kr. Jag vill jätte gärna gå men det hade varit trevligt att ha någon med sig =) Jag hittade inga uppgifter på om dom har fler prova-på tillfällen under våren så jag tänkte dra iväg ett mail till dom och fråga. Det verkar superkul, lite roligare än att lyfta vikter på ett gym eller flåsa runt en löparbana.

Fining

Kategori:

King Carlos Tattoo

Kategori: Allmänt

Idag är det drop-in hos King Carlos Tattoo på eftermiddagen. Jag tänkte passa på att gå dit efter jobbet och prata lite möjligheter och priser och se om jag eventuellt kan boka tid =)

Jogga? Jag? Hur hände det här?

Kategori: Allmänt

Jag ska tydligen ut och jogga med Erik ikväll... ni hör ju själva, jag, jogga? Kanske än mer förvånande är att förlaget kom från just Erik av alla människor. Han är om möjligt i ännu sämre kondition än jag. Det ska bli spännande att se hur det går.

Ost ost ost!!

Kategori: Allmänt

Ni som känner mig vet att min största svaghet här i livet är ost! Jag skulle kunna leva resten av mitt liv enbart på ost. Jag älskar ost i alla dess former, hård, mjuk, mild, mögel, smält.... Igår när jag var och handlade hittade jag denna guldklimp från Kavli! Thank you lord! Nu känns det helt plötsligt legitimt att ha brieost på frukostmackan ;)

Dags att bli med iPad?

Kategori: Allmänt

Jag tror att tiden är kommen! Det börjar bli dags för familjen Eklund-Larsson att bli med iPad. Jag tror att jag skall åka och klämma och känna lite i helgen =)

Favorit doften

Kategori: Allmänt

För ett tag sen läste jag en recension av parfymer i en tidning, det talades väldigt väl om Daisy Hot Pink från Marc Jacobs. Jag har letat som en galning över allt efter den men utan framgång, på Kicks trodde dom till och med att den hade utgått eller att det bara var en specialutgåva som inte fanns kvar längre. I helgen var jag och K (och ett helt gäng andra) på kryssning, och vad uppenbarade sig i taxfreen om inte självaste Hot Pink. Lycka! Jag förstår varför det talades så väl om den, den luktar helt underbart! Efter den senaste tidens shopping-frensy fick jag dock se mig besegrad när jag insåg att prislappen låg på ca 700 kr. Några timmar senare när jag och K sitter och solar ute på deck säger han det finaste han kunde säga, jag vill att min flickvän skall ha den parfymen, det är hon värd! Har jag sagt att han är världens underbaraste pojkvän? Jag fick min efterlängtade Hot Pink och har haft den på mig varje dag sen dess, jag fullkomligt älskar den! Tack älskling <3



Tröttaste tjejen i världen!

Kategori: Allmänt

Herre gud, jag är så sjukt dålig på att komma upp på morgonen! Jag förstår inte vad som har hänt! Jag har alldig ansett mig vara en morgonmänniska, men senaste åren har det tvär-vänt! Jag tar mig inte upp längre, jag är så vansinnigt trött när klockan ringer. K ringde och väckte mig i vanlig ordning, kom jag upp? Nej! Vaknar av ett sms 15 min innan jag måste gå hemifrån; uppe? Skräp! Stress, stress, stress! Hann som tur va till jobbet i tid i alla fall, någorlunda sminkad och påklädd... 

Skärpning fröken Fia-Lotta!  

Hockey vs. bloggande

Kategori: Allmänt

K sitter djupt försjunken i hockeyn på 4:an. Jag känner att jag klarar mig mer eller mindre utan det. Det räcker åtminstone med att kika upp mot tvn lite då och då, så jag passar på att visa upp lite fler av mina senaste inköp istället.

Puss

Tips på en fin liten spontan-present

Kategori: Allmänt

Dom här ljusen är ett väldigt bra tips på en spontanpresent till en partner. Det är doftljus som när bom brinner smälter ner till massageolja. Urmysigt! Bäst av allt är att oljan inte blir för varm, den kan hällas direkt på huden under tiden som ljuset brinner! Är du orolig för att bränna dig så känn efter med fingret först =)
Dessutom luktar dom underbart och oljan är len och mjuk på huden. Perfekt för en mysig massage en vanlig tisdag. Finns att köpa här.
Puss

Inspiration

Kategori: Allmänt

Jag har kollat runt lite på nätet och letat inspiration till kommande tatueringar. jag fullkomligt ÄLSKAR svalor! De är så otroligt vackra. Skulle väldigt gärna vilja ha en i nacken precis som på bilden. Det är så sjukt fint! Dock tror jag att jag skulle vilja ha en lite mindre svala än den på bilden. Jag funderar även på om man kanske skulle ha den på insidan på handleden eller kanske på revbenen, så att den hamnar precis nedanför bh kanten? Tåls att tänkas på. Men jäsingen så snyggt det är i nacken!

 

 

 

Närbild

Kategori:

Drömmar om framtiden

Kategori: Allmänt

Jag har alltid drömt om att bygga ett eget hus! Som tur är delar K samma dröm vilket gör att vi tillsammans kan sitta och leta hus och drömma om framtiden =) än så länge är det bara drömmar men målet är att i framtiden bygga hus tillsammans. Än så länge vet vi inte riktigt vad som är realistiskt att hoppas på, först hoppasde vi kunna påbörja bygget om ca två år men det känns som att tiden gå allt för fort så vi kommer nog att få skjuta på det. Dessutom vill ingen av oss sluta leva under tiden bara för att kunna spara så mycket pengar som möjligt. Vi vill fortfarande passa på att resa och uppleva världen medan vi kan, och om det innebär att vi får skjuta på husbygget ett par år så får det bli så =)

Här är ett par hus som vi har fastnat för!

På min önskelista just nu

Kategori: Allmänt

Jag älskar Daniel Wellingtons klockor! Jag är väldigt sugen på att köpa antingen Classic Glasgow Dam (blått och vitt band) eller Classic Oxford Dam (rött och blått band). Jag har lite svårt att bestämma mig, men armbanden är utbytbara så ångrar jag mig kan jag alltid köpa ett extra armband och variera =)
Ringfärgen går att få i antingen silver eller roséguld, men jag tror att jag lutar mer åt silver.



Längtan

Kategori: Allmänt

Satt och bläddrade i Damernas och hittade detta hotell. Ett så kallat vuxenhotell men pool i anslutning till alla sviterna. Kanske nåt att fundera på till sommaren?



Typsnitt

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag vill ha ett typsnitt liknande detta, väldigt enkelt och skirt. Vackert.

Vårkänslor

Kategori: Allmänt

Finns det något mysigare är än att se körsbärsträden blomma i Kungsträdgården? Så otroligt vackert och ett sant vårteken! Tyvärr hann jag inte dit i år, men jag delar ändå med mig av lite vackra bilder som jag har hittat. Jag hoppas att våren snart kommer tillbaka till Stockholm! Jag längar efter att kunna sitta på uteserveringar, ha picknick i parken och sitta ute på balkongen sena kvällar.






Tips för torrt och skadat hår

Kategori: Allmänt

Jag fick tips av en tjejkompis att prova L'oréals absolute repair för mitt slitna hår. Sen dess att jag började färga håret har kvalitén (uppenbarligen) blivit väldigt mycket sämre. Denna serie är toppen för slitet och skadat hår. Jag beställde schampoo, balsam samt inpackning och är super-nöjd! Visste ni förresten att man skall använda produkterna i denna ordning; schampoo, inpackning, balsam?! Det fick jag lära mig här om dagen, jag har alltid kört schampoo, balsam, inpackning i tron om att det är rätt. Tydligen så "öppnar" schampoo håret medan balsam "stänger" håret. För att få bäst effekt av inpackningen skall den därför användas efter att håret har "öppnats" men innan dess att det "stängs".

Sittpuffar

Kategori: Inredning

Här om veckan köpte jag och K två nya sittpuffar, tanken är att dom skall vara på balkongen, men tills dess att det blir lite varmare får dom bo i vardagsrummet. Dom är tok-sköna att ligga och kolla på film i! Toppen att det är stöd för ryggen och nacken =) vi köpte två svarta men dom finns i massa olika färger. Dom är köpta på Ica Maxi =)

Nykär!

Kategori: Allmänt

Det pirra i hela kroppen och jag har konstant fjärilar i magen! Jag och min sambo är på en sån otroligt bra plats just nu, livet leker och vi är som två nykära tonåringar!! Jag har aldrig upplevt något sånt tidigare. Vi har varit tillsammans i snart ett år och det känns bara bättre och bättre för varje dag som går. Jag har aldrig känt mig så nära en annan människa tidigare, som jag sa förut är han mer än min sambo och pojkvän, han är min själsfrände och min absolut bästa vän! Han lockar fram sidor hos mig som ingen annan tidigare gjort. Jag känner en så stark tillit till honom och han får mig att känna mig så otroligt trygg. Att släppa honom in på livet känns helt naturligt och självklart! Vår kärlek är det finaste jag har upplevt! Jag älskar dig K och jag kommer alltid att finnas vid din sida!

God morgon världen

Kategori: Allmänt

Idag ville jag verkligen inte kliva upp ur sängen. Min sambo ringde (som vanligt) och väckte mig kl 06:00, men jag lyckades inte ta mig upp för än strax efter halv sju. Det är tur att man inte har så långt till jobbet samt att man inte behöver mer än ca 12 minuter för att klä på sig och sminka sig på morgonen =) Det där med frukost är fortfarande ingenting jag har fått in rutinen på. Jag vet att det sägs vara dagens viktigaste mål, men jag försöker i alla fall få i mig frukost när jag kommer till jobbet så jag har lite energi i kroppen. Dock är det inte så ekonomiskt att lägga ca 50 kr per dag på frukost.

Igår hade jag en helt underbar kväll hemma i soffan! Jag ägnade flera timmar åt bloggen och att lägga upp foton från kameran. Det är första gången sen jag fick kameran som jag har fört över bilder (!). Jag hittade en massa roliga bilder från bland annat vårat nyårsfirande i Sälen samt vår skidresa till Sälen i vintras. Supermysigt att gå igenom alla bildena =)
Min sambo kom inte hem för än 23:30 igå då han va iväg och gjorde riskettan. Han trodde att han skulle vara hemma redan kl 22 (vilket jag tyckte va sent nog) men det drog tydligen ut på tiden. Jag trodde att jag skulle få en skit tråkig kväll men som sagt timmarna bara flög iväg när jag satt och pillade med bloggen! Jag förstår inte varför jag inte har börjat blogga tidigare, det känns som det perfekta sättet för mig att ventilera, skriva av mig och bearbeta allt som händer i mitt liv. Jag tror att det är viktigt för mig att hitta ett sätt att prata om allt som sker. Även om jag pratar med mina nära och kära så känns det bra att få skriva, bara för min skull, som ett sätt att försöka sätta ord på mina egna upplevelser och tankar.

Ha en fin dag <3

Förlovning

Kategori: Allmänt

K och jag har börjat planera en förlovning i farmtiden. Jag sitter och kollar på ringa mest hela dagarna. Jag vet att jag vill ha en ring i vitguld, samt att det skall vara en ganska bred ring, men annars har jag inte riktigt bestämmt mig. Nedan ser ni en ring som vi har funderat på.

Vad gäller gravyr vill jag gärna att det ska stå A dato ad infinitum vilket är latin och betyder från denna dag till evigheten

Med detta säger jag god natt för första gången i min nya blogg!
Sov gott, puss å kram!

Canon

Kategori:

Bilderna som ni ser i bloggen är tagna med en Canon EOS 550D som jag fick av mitt älskade hjärta i julkapp. Det är en av de bästa presenterna jag har fått. Jag fundera på om man ska gå nån introkurs eller nåt så att jag lär mig alla funktionerna i kameran. Nu blir det väldigt mycket "auto" bilder.

                               

Kram

Senaste inköpen

Kategori: Allmänt

Här kommer mina senaste klädbeställningar, jag fick ett sms nu och skall hämta grejerna imorgon efter jobbet =)

Det vart en söt gul bikini samt en stilren och enkel vit kavaj som passar i alla lägen! Den kommer att gära sig fin tillsammans med ett par mörkblå jeans och en färgglad topp i vår och sommar! Alla tre plagg kommer från H&M.

Puss!

Ständiga favoriter i mitt badrumsskåp

Kategori: Smink och hudvård

Jag tänkte dela med mig av några av mina ständiga skönhetsfavoriter, ni vet sånna där som man hellre har en dubbel uppsättning av än riskera att vara utan! Jag kommer framöver att visa fler favoriter samt prova nya produkter och recensera här i bloggen. Till en början kommer här fem solklara inslag i mitt badrumsskåp/sminkväska.
1. Face mist - Make up store
En produkt jag verkligen inte kan leva utan. Jag köpte den för första gången för ett par år sen och har sedan dess har den varit ett stående inslag i mitt badrumsskåp. Den är perfekt att bära med sig i väskan och spraya på sig när man behöver en snabb uppfräschning, men framför allt är den oslagbar när det gäller den sista touchen på sminkningen. Några spray med denna face mist tar genast bort den pudriga och torra känslan man kan få i ansiktet direkt efter att man sminkat sig. Jag är beroende!
2. Blush, Apricot Sorbet - Make up store
Ett helt fantastiskt rouge med mycker färgpigment! En liten mängd räcker en lång lång väg. För det perfekta resultatet använder jag även Make up stores platta rouge borste vilket underlättar appliceringen. Jag använder alltid både solpuder och rouge, det ger ett mer naturligt resultat, och detta är en perfekt nyans att toppa kindbenens högsta punkt med.
3. Dark under eye concealer - Lumene
Den här concealern har jag inte använt så länge men den har redan blivit en klar favorit! Den är väldigt tjock och krämig i konsistensen vilket gör att det täcker mörka ringar perfekt. Var noga med att inte använda för mycket bara, du vill ju inte se ut som en tvättbjörn runt ögonen!
4. Nagellack, Ballet Slippers - Essie
Ett perfekt "varje-dag-nagellack". En diskret ljusrosa/beige färg som passar i alla lägen. Essie har en något smal pensel vilket jag inte riktigt gillar, men färgen håller länge och täcker väldigt bra efter ett par lager. Att hålla naglarna rena och fina är ett bra knep för att känna sig lite extra fin även i vardagen.
5. A-creme
En helt underbar fuktighetsbevarande kräm som har funnits i huuur många år som helst! Den blir din för ca 120 kr och finns att köpa i nästan alla hälsokostaffärer. Den funkar perfekt som både dag- oh nattkräm, den går in i huden väldigt bra och lämpar sig därför även bra under sminket. Jag har nog aldrig haft så bra hud som jag har haft sen jag började med A-krämen. Det känns som att den drar ihop porerna och stabliserar talgproduktionen, jag känner mig varken för torr eller för fet i huden (jag har ganska blandad hud annars) utan huden känns näst intill perfekt! Dessutom är den oparfymerad och inte full med konstiga tillsatser!
Hoppas ni har fått lite inspiration till våren =)
Puss å kram

Kärlek

Kategori: Allmänt

Ansiktsskrubb

Kategori: Smink och hudvård

Här kommer ett tips på en väldigt enkel och bra ansiktsskrubb som du lätt kan göra hemma. Det enda du behöver är strösocker, olivolja och citron (valfritt). Enkla och naturliga infredienser som de flersta har hemma i skafferiet.

Ta cirka två matskedar socker och häll i ett glas/mindre skål.
Tillsätt sedan ett par droppar olivolja så att skrubben får en bra konsistens. Om du vill kan du pressa i ett par droppar citron för att få en fräschare doft på skrubben. Sen är det bara att sätta igång och skrubba ett lätt fuktigt ansikte och sedan skölja med ljummet vatten. Denna skrubb går även utmärkt att använda till resten av kroppen.



Lycka till =)

Kram kram




Senaste familjemedlemmen

Kategori: Allmänt

Välkommen hem Älven!

Fotografier

Kategori:

Här är lite närbilder som jag har tagit =)


Mitt hjärta

Kategori: Allmänt

26/6-2011, dagen då jag och min sambo bestämde oss för att vara tillsammans på riktigt. Vi hade dejtat ett tag men jag var inte säker på om det skulle kunna bli seriöst eller inte vilket ledde till att jag var ganska omedgörlig och negativ i början. Han var dock helt övertygad om att vi två skulle bli det bästa som någonsin hänt om jag bara gav oss en chans. Idag kan jag inte med ord beskriva hur glad jag är över att han inte gav upp! Jag är så tacksam att han såg det som jag vägrade att inse, hur otroligt rätt vi var för varandra. Jag har aldrig träffat en människa som jag mår så otroligt bra av att vara med, jag älskar honom på ett sätt som jag aldrig har älskat någon tidigare. Jag fick svar på den klassiska frågan "hur vet man när man har träffat rätt" när jag blev tillsammans med honom. Alla tvivel och osäkerheter försvann, från den ena dagen till den andra så visste jag att det här är mannen jag ska spendera resten av mitt liv med! Alla som har hittat rätt vet vad jag pratat om, allt blir bara så självklart och uppenbart, det är nästan omöjligt att beskriva om man inte har upplevt det tidigare. På nåt vis så bara vet man att det är rätt. Mina känslor för den här mannen går verkligen inte att beskriva med ord, inga ord gör mina känslor för honom rättvisa. Han har gjort mig till den lyckligaste människan i världen och jag ser fram emot att dela varje dag av resten av mitt liv med honom. Vi har varit tillsammans i drygt tio månader nu, av dom tio har vi bott ihop i ca fem månader. Innan han flyttade in hos mig hade jag inte bott med någon, alla varnade mig för att det skulle vara svårt i början, att man måste lära sig hur den andra personen funkar och att det absolut inte kommer att vara någon dans på rosor den första perioden. Jag vet inte om vi inte har kommit till dom svårigheterna ännu eller om dom helt enkelt inte kommer att uppstå mellan oss men det funkar så ofattbart bra att bo tillsammans! Självklart har vi bråkat och varit oense om saker, men det är bara små löjliga, obetydliga småtjafs. Jag älskar att bo med honom! Känslan av att alltid komma hem till honom, alltid somna och vakna med honom gör att det pirrar i hela kroppen! Jag har aldrig varit så lycklig som jag har varit sen vi flyttade ihop. Han är min bästa vän, min själsfrände och mitt livs kärek!
Jag älskar dig!

Tatuering

Kategori: Allmänt

Jag har äntligen kommit på vad jag vill göra som min första tautering! Jag har länge velat skriva någon betydelsefull text i tunn skir skrivstil, men jag har inte riktigt vetat vad jag ska skriva eller vart jag ska skriva det. Men nu har jag äntligen kommit på den perfekta texten och den perfekta placeringen! Jag ska skriva "Lights will guide you home" på utsidan på högerfoten (precis som på bilden). Nu ska jag bara bestämma mig för det perfekta typsnittet och bege mig till tatueringsstudion! Någon som har några bra tips på bra tatuerare i Stockholm?




Puss

En liten återblick

Kategori: Allmänt

För att ge er en liten inblick i vem det är som bloggar som litenfialotta tänkte jag ge en liten presentation av mig själv. Jag heter Linda och är 27 år gammal. Jag är ensambarn, född och uppväxt i Stockholmsförorten Tullinge. Trots att jag inte har några syskon har jag en väldigt stor familj bestående av många fastrar, mostrar, kusiner ock så vidare. Släkten på pappas sida kommer från Stockholm och mammas sida bor och kommer ifrån Dalarna. När jag var yngre bodde jag ca fyra år i Singapore tillsammans med mina föräldrar. Jag gick en internationell skola där all undervisning skedde på engelska vilket ledde mig in på en vidare undervisning bedriven på engelska efter det att vi flyttade hem till Sverige ingen. Efter gymnasiet började jag plugga Turism och Företagsekonomi på Högskolan och tog examen 2008. Direkt efter examen fick jag anställning på det företag jag jobbat extra på under mina studier.

Jag bor sedan cirka fem år tillbaka på Kungsholmen där jag trivs vansinnigt bra! Ännu bättre har jag trivts senaste halvåret sen det att jag blev sambo med min älskade pojkvän. Han kom in i mitt liv för drygt ett år sen och sen dess har mitt liv verkligen tagit fart på allvar. Det är på riktigt den här gången.

Nu borde det väl komma ett fint stycke om alla mina hobbys och fritidsintressen, men faktum är att jag inte har några direkta hobbys. Jag älskar allt som har med mode, kläder, smink och skönhet att göra. Jag läser smink- och modebloggar slaviskt och älskar att testa nya saker. Jag spenderar största delen av min fritid med min sambo och mina vänner, då jag inte har några syskon är mina vänner desto viktigare för mig. Träning är tyvärr inte heller något jag kan skryta om i dagsläget, jag har aldrig varit en sån som har fastnat för någon speciell akativitet. Jag har hållt på med det mesta under mina år, men dock endast i kortare perioder. Det började med gymnastik när jag va liten, sen övergick det i karate, golf, simning, tennis... you name it. Trots detta är jag idag inte aktiv inom någon sport, och nåt gymkort har jag aldrig ägt. Det finns väl dock ett litet mål och en liten förhoppning om att i framtiden ta tag i den biten.

Det är svårt att summera sitt liv i ett blogginlägg, ännu svårare är det att inte få det att låta som en kontaktanons eller ett CV inlägg. Hur som helst så har ni nu fått en liten inblick i vem som döljer sig bakom en litenfialotta.



Puss å Kram

Hej Bloggen

Kategori: Allmänt

Alla runt omkring mig lever och andas bloggar, jag kan finna mig själv djupt försjunken i andras bloggar i timmar och har nu kommit fram till att har blivit dags för mig att kliva in i denna öppna men dock så pirvata värld. Den här bloggen kommer främst att vara till för min egen del, som ett sätt för mig att ventilera och få perspektiv på tillvaron. Jag kommer att dela med mig av mina tankar, upplevelser och erfarenheter och visa en liten del av mig och mitt liv.

Välkommen in i min värld!