litenfialotta

Matchande

Kategori: Napphållare

Jag har precis sytt klart ett matchande litet kit med tossor, halsduk och napphållare i ett nytt tyg. 


Tossorna och halsduken är i stl tre månader och båda är fodrade med vitt fleece tyg, så dom är varma och gosiga! Hela kitet säljes för 250 kr, maila vid intresse =) 
 





 

Made from clay

Kategori: Allmänt

Jag vet att julen snart är slut, men jag kunde inte hjälpa det, jag har gjort några egna prydnader till julgranen! Allt som behövs är lite hobby lera och pepparkaksformar. Jag har även stansat lite olika saker på hjärtana. 
 
 
När jag ändå var i farten passade jag på att göra små skyltar till våra glasburkar med te i köket. Det är alltid svårt att komma ihåg vad det är for te i de olika burkarna, men nu kommer det bli betydligt enklare!
 

Tossor

Kategori: Sömnad

Två par nya tossor, säljes för 180 kr paret, stl ca sex månader.

Lite försenat - Adventskalender 24/12

Kategori: Adventskalender

Jag har ju glömt att lägga upp bilden på innehållet i lucka 24 =) så här kommer det, lite försenat...
En klassisk body butter med Shea. 
 

Yasuragi

Kategori: Allmänt

Nu ska jag och hjärtat åka ut till Hasseludden och spendera resten av dagen/kvällen på Yasuragi. Det blir bad och mys samt 4-rätters senare på kvällen. Jag älskar Yasuragi, så avkopplande och rofyllt, sen är det ju lite extra speciellt i och med att det var just där som jag och Kenny förlovade oss för drygt 6 månader sen <3
 

Tillbaka på jobbet, för en dag i alla fall..

Kategori: Allmänt

Hard work work... eller? Idag var det dags att återigen ställa klockan och bege sig till jobbet, för en dag i alla fall. Jag vet inte riktigt vad jag gör här dock, jag har sammanlagt sett kanske tio levande själar under de fyra timmarna jag har varit här. Hur som helst så är jag ledig imorgon igen så det känns inte så jobbigt att vara här.

Jag sitter och kollar igenom gamla bilder och blogginlägg och hamnade på mitt första inlägg där jag visade upp vas jag hade sytt. Jag tror fortfarande att jag tycker att den absolut första bodyn jag sydde är den absolut finaste jag har gjort! Klicka på bilden för att komma till hela inlägget.

Julklappar till nära och kära <3

Kategori: Mössor

Det här inlägget har jag jobbat på ett tag! Vart efter klapparna blev färdiga tog jag kort och la in i detta inlägg, nu äntligen kan jag publicera det! 
Här är mina hemmagjorda julklappar!
 
 Här är de första klapparna som blev klara, helikoptermössor till min pappa samt Kennys pappa.
 Två mössor till min lilla mamma <3
En stansad nyckelring med pärlor till mamma.
Som bilden avslöjar var denna nyckelring till farmor och farfar.
Ett hängsmycke till farmor. Jag valde en lång kedja till detta hänge då jag tyckte det passade bäst, mendet glömde jag givetvis ta kort på.
Mobilsmycken till smartphones, till diverse personer.
Halsband till Kennys lilla mamma =)
Ett halsband till lilla Agnes med Jesper stansat på en slät bricka.
Mom, till mamma givetvis =)
Ett armband med massa roa och vita pärlor till Angelica.
Matchande rosa pärlor till Angelica.
Örhängen till Kennys mamma, vita krackelerade pärlor.
Enkla kors till min mamma.
Ett set med halsband, armband och örhängen till mamma. Jag vet att hon älskar svarta pärlor så det här passade henne perfekt!

Home made

Kategori: Allmänt

Den här kroppsskrubben gjorde jag till mamma i julklapp. Den är snäll mot huden och är doftsatt med torkad lavendel. Även kroppsskrubb-märkningen är hemmagjord av hobbylera och mina smyckesstansar. 
 
 
 

Uppesittarkväll

Kategori: Allmänt

Nu är dan före dan äntligen här, vilket innebär uppesittarkväll hos svärföräldrarna! Håll nu tummarna för att vi kammar hem en bil (eller två, vi har givetvis dubbellotter) eller liknande under kvällen! 
Hoppas ni alla får en underbar och mysig kväll där ute, det vet jag att vi kommer få!
 
 
Jag tar med mig en burk hemmagjord chokladkola till mamma Ingvor =)

Adventskalender 23/12

Kategori: Adventskalender

julisar till två töser

Kategori: Mössor

Här är två julklappar som jag har gjort till två små söta töser. Lillasyster skall få ett par tosser och en matchande napphållare, och storasyster skall få en rosa kronmössa =) 
 

Perfect nail

Kategori: Allmänt

Hej på er! Jag hoppas att ni mår bra och att ni är färdiga med allt inför jul. Jag tror att jag har allt under kontroll. så jag passade på att ta en promenad in till stan idag på dagen, det var förvånansvärt lugnt för att vara dan före dan måste jag säga.... 
Jag hittade det perfekta nagellacket, äntligen! Jag har letat efter ett vääääldigt mörkt lila lack, nästan åt det bruna hållet, och idag hittade jag det äntligen. Jag inser att det ser svart ut på bilden, men det är det alltså inte =)
Lacket kommer från OPI. 
 
 
 

Adventskalender 22/12

Kategori: Adventskalender

Adventskalender 21/12

Kategori: Adventskalender

 

Så söta så man går sönder!

Kategori: Sömnad

Jag har fått dille på att sy bebistosser =) så himlans söta! Jag tror att jag har sytt fem par de senaste dagarna. Fler bilder kommer sen =)
 
 
 

Halsringning - kuvert

Kategori: Bodys

Jag har börjat sy en ny modell med en så kallad kuverthalsringning. Den är enkel att sy samt användarvänlig då den är enkel att trä över huvudet på de små. 
 

Mössor färdiga att levereras

Kategori: Mössor

dermalogica

Kategori: Allmänt

Igår kom det en tidig julklapp med posten, till Linda från Linda! Jag har alltid varit nyfiken på att testa dermalogicas produkter, so here it goes! 
 
 

Sjukling

Kategori: Allmänt

Hej på er, som ni märkt har det varit lite dåligt med uppdateringar på bloggen de senaste dagarna. Anledningen till detta är att jag ligger hemma med en riktig dunderförkylning. Hosta, feber, snorig... you name it, i got it. Dessutom har jag tappat rösten, säkert rätt skönt om du frågar vissa, men jag håller på att bli galen! Det är vansinnigt jobbigt att inte kunna säga det man vill ha sagt. Och det här med att försöka vara tyst är uppenbarligen inget för mig =) det går bara inte. 
Hur ynklig jag är än så kan vi ju inte flytta på julen, så saker och ting måste ändå göras. Igår tog vi oss ner i källaren och plockade fram lite julpynt och åkte och köpte en julgran samt klädde den. Det blev så himlans fint! Vi var lite smartare än förra året och köpte en något mindre gran i år, dessutom tänkte vi till och kollade tjockleken på stammen innan vi valde gran... förra året slutade det ju med att vi fick stå med morakniv och tälja till stammen för att den skulle få plats i foten... ingen höjdare. Men i år lyckades vi! Vi hittade den perfekta granen, med den perfekta stammen och den perfekta gröna färrgen, nu är julen kommen på riktigt! 
Nu ska jag göra en kopp te till och kurera mig så jag hinner bli frisk till självaste julafton! 
 

Adventskalender 20/12

Kategori: Adventskalender

Adventskalender 19/12

Kategori: Adventskalender

Adventskalender 18/12

Kategori: Adventskalender

varm i hjärtat

Kategori: Allmänt

"Nu har jultomten varit i farten, och du Linda är en av dom som tar hand om mig och ser till att min vardag fungerar, så jag tänkte att du skulle få en liten julklapp av mig."
 
 
 
Jag har så fantastiskt fina människor omkring mig! Jag blir alldeles varm i hjärtat.
 
 
 
 

mössproduktion

Kategori: Mössor

Mössproduktionen pågår även ikväll, så som många andra kvällar =) 
Här är ett litet smakprov!
 

Made by

Kategori: Allmänt

 

Adventskalender 17/12

Kategori: Adventskalender

Underbara människa!

Kategori: Allmänt

Underbara, fantastiska Eva märkte nog att jag blev tagen av boken!
Tusen tack du underbara människa!!
 
 
 

A day in the world

Kategori: Allmänt

Idag fick vi in några exemplar av boken A day in the world, en helt magisk fotobok som dokumenterar en dag i världen. Över 100 000 bilder togs den 15:e maj 2012 och skickades in, 1000 stycken valdes ut och utgör nu denna bok. Efter att ha bläddrat igenom den lite snabbt kan jag säga att den är helt fantastisk! Jag tror att jag ska beställa ett exemplar till mig och Kenny, jag tror att han kommer uppskatta den minst lika mycket som jag!
 

den lilla svarta

Kategori: Mössor

En enkel svart mössa beställd av fina Carin =)

 

Björnen sover

Kategori: Napphållare

Färdigsydda stommar för napphållare/nyckelringar/vanthållare i tyget björnen sover.
 

Tubhalsduk

Kategori: Sömnad

Idag har jag sytt en tubhalsduk till mig själv i svart trikå. Jag vet inte om man kan kalla det för att sy när man gör en tubhalsduk egentligen... allt som krävs är ju en endaste söm.... ingen konst direkt.
Ser ni vilka fina vintertorra läppar jag har =(
 

Adventskalender 16/12

Kategori: Adventskalender

Kronmössa

Kategori: Mössor

Jag testade att göra en ny mössmodell idag, det blev en så kallad kronmössa. Den är helfodrad med ett ljusblått fleecetyg. 
 
 
 

Flitens lampa lyste

Kategori: Dregglisar

Igår kväll spenderade jag en hel del tid med mina maskiner som ni såg på bilden. Flitens lampa lyste sent inpå småtimmarna. Här kommer bilder på lite av de sakerna jag gjorde. 
 
Muddbyxor, mössa och dregglis i ett sprillans nytt uggletyg, så himla fint! 
 
Ett underbart sångtyg från liandlo.com, björnen sover. 
 
En liten mössa i de underbara rosa aporna!

Adventskalender 15/12

Kategori: Adventskalender

Ytterligare en duschkräm, tack och lov genomskinlig och med citron- och timjandoft!
 

Adventskalender 14/12

Kategori: Adventskalender

min kväll

Kategori: Allmänt

Njuter av en lugn fredagkväll till skenet av mina symaskiner. 
Romantiskt värre =)

Tröja och muddbyxor

Kategori: Dregglisar

För ett par dagar sen fick jag en beställning på en långärmad tröja i det rosa aptyget, en dregglis i samma tyg samt ett par enfärgade muddbyxor. Här kommer lite bilder på resultatet. Både tröja och byxor är i stl 80, byxorna är sydda med ett resårband i midjemudden så att dom skall hålla passformen. Jag har även gjort midjemudden extra lång så att den går att vika, då kan man använda byxorna en längre period innan den lilla växer ur dem.
 

Adventskalender 13/12

Kategori: Adventskalender

Så himlans bra! Handkräm för händer och naglar. Jag älskar body shops handkrämer, dom är helt fantastiksa! Denna får flytta in i min väska på en gång!
 

body med halsknäppning

Kategori: Bodys

snittar

Kategori: Allmänt

Det är inte varje dag man äter skagensnittar till frukost. Herre gud så gott!!!
 

Håll koll på dina nycklar

Kategori: Nyckelringar


Fler nyckelringar i det fina tyget från Ikea. Dom vita Made by Fia-Lotta lapparna gjorde sig väldigt bra på det ljusa tyget! Säljes för 40 kr styck =)

Knutmössa

Kategori: Mössor

En ny liten knutmössa i brunt tyg med vita moln.
 

Dörrkrans av lingonris

Kategori: Allmänt

Igår kom den äntligen på plats, dörrkransen av lingonris. Det luktar ljuvligt i lägenheten! I år valde jag att ha den på insidan av dörren istället för på utsidan, dels för att vi då får in den fantastiska juliga doften i lägenheten men även för att vi då får se kransen lite oftare. Jag klippte bort de röda banden som satt på och köpte istället ett vitt sidenband på Åhlens som jag lindade runt kransen. Nu är det bara granen som saknas =)
 

Kvällens aktivitet

Kategori: Dregglisar

Varför bara göra en när man ändå håller på? Kvällen har ägnats åt just precis detta.  

Adventskalender 12/12

Kategori: Adventskalender

Idag fick jag ytterligare en Chocomania produkt, denna gång en duschkräm. Jag har precis kommit ur duschen, självklart var jag tvungen att prova den på en gång, lite märkligt måste jag säga.... nog för att choklad luktar gott å så, men känns det verkligen så fräscht? Nej, inte om du frågar mig. Än mindre fräscht känndes det när jag insåg att den faktiskt även var chokladbrun i färgen. Att tvätta sig med en brun duschkräm känns bara fel. Dessutom var det vidrigt att skölja av den, då även vattnet blev brunt.... det såg ut som jag inte hade duschat på 14 dagar. Nej tack till choklad i denna form. 
 

Adventskalender 11/12

Kategori: Adventskalender

namnsmycke på väg

Kategori: Smyckestillverkning

Nu har jag postat min första smyckesbeställning! Beställaren ville ha ett namnsmycke, helst stansat på ett hjärta, samt nån dekorativ pärldetalj, detta blev resultatet, enkelt och vackert!
 
 
 
 

Ny produkt - nyckelring

Kategori: Nyckelringar

Igår provade jag att sy en nyckelring, det blev riktigt bra tycker jag! Principen är ju den samma som för napphållare bara att man syr ihop ändarna i slutet. Tyget som jag har änvänt till den här nyckelringen kommer från Ikea, 49 kr metern, som hittat!
 
 
 

gröna apor

Kategori: Dregglisar

 

nya napphållare

Kategori: Napphållare

Napphållare, 50 kr styck.

Adventskalender 10/12

Kategori: Adventskalender

Ett komplement till ansiktstvätten och dagkrämen, en liten nattkräm =)
 

Adventskalender 9/12

Kategori: Adventskalender

Det enda rätta

Kategori: Mössor

vuxna barn

Kategori: Mössor

I helgen har jag sytt mössor till två vuxna barn!
Det är synd att fägerna inte riktigt kommer fram... dom är ju så himla klara och fina i verkligeheten!

Brunt med vita moln

Kategori: Dregglisar

Här kommer lite bilder på det senaste jag har sålt. Ett kit med mössa, vantar, dregglis och en napphållare, den här napphållaren är gjord med en liten nallebjörn som spänne, urgulligt!! Åter igen måste jag påpeka hur mycket jag älskar det bruna tyget med vita moln, det är så vansinnigt snyggt! 
 

Andra advent

Kategori: Adventskalender

Hej på er, nu har vi precis sagt hej då till mamma, pappa, farmor och farfar som har varit här på adventsfika! Nu börjar julen verkligen närma sig! Ingen av dom har varit hemma hos oss sen dess att vi gjorde om i lägenheten, så det var lite extra kul att ha dom här idag! Jag tror att alla verkade gilla förändringen, till och med mamma som var så skeptisk till mörka golv innan =)
Just det, innan jag glömmer, här är vad som gömde sig bakom lucka nummer åtta i adventskalender, en lip roll-on med mint doft/smak. 
 

Adventskalender 8/12

Kategori: Adventskalender

En härligt chokladdoftande kroppsskrubb! 
 

Adventskalender 7/12

Kategori: Adventskalender

Den sjunde december fick jag en dagkräm i kalendern. 
 

Adventskalender 6/12

Kategori: Adventskalender

Innehållet i lucka nummer sex, ett kylande fotspray med pepparmintdoft, det kanske kan komma till användning efter en dag i snowboardkängorna =)
 
 

En beställning på väg

Kategori: Mössor

Nu har jag skickat iväg beställningen som jag fick på åtta mössor förra helgen! Här kommer lite bilder!
Här är de sex fleecefodrade mössorna till barnen.
Och här är de två ofodrade mössorna till mamman i familjen =)

hustomten

Kategori: Allmänt

Vår egen lilla hustomte har hittat sin plats!
 

Veckans bästa dag

Kategori: Allmänt

Är äntligen här! Imorse gjorde det nästan fysiskt ont att kliva ur sängen! Tanken på att imorgon få vakna av sig själv istället för av veckarklockan är helt fantastisk, det ska bli så skönt! Jag tänkte på det när jag gick och la mig igår, hur otroligt skönt det va att få krypa ner under täcket, redan vid kl 22 tror jag vi gick och la oss. Jag kommer ihåg att mamma alltid försökte tuta i mig det när jag var liten, hur skönt det va att äntligen få gå och lägga sig.... då fattade jag aldrig vad hon menade, och trodde aldrig jag skulle känna likadant... kanske är det något som kommer med åldern, för nu förstår jag vad du har pratat om i alla år mamma!

Nu får ni ge er!

Kategori: Allmänt

God morgon på er! Hur skönt va det inte att vakna upp idag? Det har slutat blåsa, snöandet har upphört och snöröjningen har kommit i kapp! Nu är det bara ett vackert vinterlandskap där ute, precis som det ska vara!
 
Jag är så trött på alla icke-stockholmare som facebookar och bloggar om stockholmarnas dåliga beredskap för vintern..... Oj, det blev vinter i år igen i Stockholm är en vanligt förekommande status på facebook just nu. På riktigt, lägg ner!! Hur kan ni inte vara vana vid det här laget? Hallå, är ni allvarliga nu eller!?! Ni såg väl hur det såg ut på gatorna igår!? Är det konstigt att ledbussarna kör fast eller att tågen inte rullar? Svar nej! Skillanden mellan Sthlm och småhålor som säg Arjeplog (utöver de faktum att vi faktiskt har tex spårbunden kommunaltrafik) är att vi är ett par fler Stockholmare. När närmre två miljoner människor ska försöka kämpa sig till jobb/skola under dessa förhållanden så kommer det att uppstå problem. Alla snöröjarna som fanns tillgängliga var ute igår, problemet var att så fort de plogat klart en gata hade den redan börjat snöa igen pånytt. Och kom igen, är ni så naiva att ni på riktigt tror att allt kommer att flyta på i vanlig takt när det kommer en halvmeter nysnö under en dag samtidigt som det blåser storm? Take a chill pill och inse att snön alltid har, och alltid kommer, orsaka problem!
 

Busted

Kategori: Allmänt

Här är den lilla detaljen som avslöjar att mina nya vinterskor är köpta på barnavdelningen =)
 

Made by Fia-Lotta

Kategori: Allmänt

Nu kan jag äntligen märka mina skapelser igen! 
 

Adventskalender 5/12

Kategori: Adventskalender

Jag har preciiiis öppnat lucka fem, så jag kan inte säga så mycket om kvaliteten på innehållet än, men en ansiktstvätt sitter ju aldig fel för en beauty junkie som mig. I <3 hudvård. 
 
 
 
 
 
 

Adventskalender 4/12

Kategori: Adventskalender

Tummen upp för innehållet i lucka fyra! Ett schampo för torrt hår, utan vaken silikon, parabener eller sulfater. All natural! 
 

Adventskalender 3/12

Kategori: Adventskalender

Oj oj nu ligger jag efter med kalenderinnehållet, så här kommer lite bilder. Den tredje december fick jag en marcara, som jag förövrigt hade på mig idag, jag kan meddela att den inte ens är i närheten av vattenfast... lite snö i anskitet på väg till bussen och det såg ut som jag hade släppt lös en treåring i min sminkväska....  
Men om man tänker till lite och inte använder den när det snöar både uppifrån och ned så kanske den håller måttet. 
 

<3

Kategori: Allmänt

Jag har världens finaste, snällaste och bästa föräldrar!
 
Tack pappa!

Hur tänkte ni nu?

Kategori: Allmänt

Nu har det cyklat förbi säkert femton personer utanför jobbet sen jag kom hit imorse! Jag undrar hur deras tankar gick imorse. Hur har man resonerat när man kommer fram till att cykeln nog är det bästa alternativet en dag som denna?

Minneskort

Kategori: Allmänt

Jag har som vanligt en massa bilder att ladda upp, på bland annat innehållet i adventskalendern, mina syalster och lite nytillverkade smycken, dessvärre ligger alla på minneskortet som sitter kvar hemma i kameran. Så det får bli till att lägga upp bilderna när jag kommer hem, tills dess får ni klara er med enbart text =)

Stormvarning

Kategori: Allmänt

Idag är jag lyckligare än någonsin att jag jobbar på kontor. Tänk alla stackare som jobbar ute och alla yrkeschaufförer som måste vara ute och köra i det här! Usch och fy! Det räckte med att gå till bussen imorse för att jag skulle få nog. Enligt SMHI ska det dessutom fortsätta att vräka ner snö resten av dagen så det lär ju inte bli roligare att ta sig hem sen! Jag är förvisso en av dom som älskar att det är mycket snö på vintrarna, men det får gärna uteslutande snöa uppifrån, och inte från alla tänkbara vinklar på samma gång.
Stadium har 20% på hela sortimentet för medlemmar idag, endast idag, men hur sugen är man egentligen på att ge sig in till stan efter jobbet? 
 
Håll i hatten där ute!

Välkommen vargavinter!

Kategori: Allmänt

I am ready for you!
 

Möss-mani

Kategori: Mössor

Jag och min symaskin spottar ut mössor till höger och vänster! Produktionen går på högvarv just nu!
 

Napphållare

Kategori: Napphållare

Nu kan jag äntligen sy färdigt alla napphållare som har legat och väntat!
 
 
Om någon är intresserad av att köpa en napphållare (40 kr styck plus ev. frakt) så är det bara att höra av er! Dom kan även fås som vanthållare om så önskas, priset är då 60 kr paret (plus ev. frakt).
 

Hur kan dom redan vara slut!?

Kategori: Allmänt

Jag beställde 50 st Made by Fia-Lotta lappar sist jag beställde, igår sydde jag fast den sista på en av mössorna! Hur är det möjligt? Jag har alltså redan sytt 50 artiklar! Helt sjukt! Tur att jag beställde fler här om veckan så jag får påfyllning snart!
 

En stor beställning

Kategori: Mössor

I lördags fick jag min största beställning hittills! Kennys mammas jobbarkompis ville ha åtta mössor till sig och sina två barn! Superkul att Made by Fia-Lotta börjar sprida sig =)
När jag och hjärtat var i stan i söndags köpte jag tygerna som hon önskade och började sy på mössorna. Sex av mössorna (dom till barnen) ska vara fleecefodrade och de andra två ska vara vanliga trikå mössor.
Här ser ni tre av mössorna som blev färdiga igår!
 
Tripp, trapp, trull!

I had a vision

Kategori: Allmänt

Som ni vet så gillar jag väldigt enkel och stilren inredning, vilket kan ställa till problem i juletider. Jag gillar inte allt lull-lull med röda tomtar och julbockar och så vidare. Trots det vill jag få lite julstämning hemma, tillexempel med julstjärnor och en avdentsljusstake. Jag fick en vision om att det vore snyggt med en enkel trälåda fylld med vitmossa, och titta så bra det blev! Jag och Kenny tog en promenad in till stan i söndags, det var ju så himla fint väder, och då hittade jag den här fina lådan inne på Granit. Jag är supernöjd med min egentillverkade adventsljusstake =)
 

Adventskalender 2/12

Kategori: Adventskalender

Igår gömde det sig en Chocomania Lip Butter bakom luckan, även denna luktar helt ljuvligt! Den har en fantastisk konsistens och kommer användas flitigt i vinterkylan!
Triss julkalender som jag köpte till Kenny har än så länge inte levererat, inte en enda krona har den inbringat, men å andra sidan har han bara skrapat två stycken hittills.
 

Första advent

Kategori: Allmänt

I går var jag och Kenny hemma hos min faster tillsammans med resten av släkten på traditionell första adventsfika. Det är alltid lika mysigt att träffa alla, dricka glögg och äta lussebullar. Jag hade med mig en burk knäck till min faster, jag tänkte att det vore lite roligare än att köpa en julstjärna som man annars brukar göra så här i juletider. Den var klart uppskattad och fick många tummar upp =) visst blev det fint med det bruna homemade bandet?
 
 
När vi kom hem efter fikat gick vi ner i källaren och hämtade våra julstjärnor och satte upp i vardagsrummet och sovrummet, myyyyys!
 

Adventskalender 1/12

Kategori: Adventskalender

Jag har lovat att lägga ut bilder på innehållet bakom varje lucka i min adventskalender från The Body Shop. I lördags fick jag ju äntligen öppna den första luckan, och den innehöll en Sweet Lemon hand cleanse gel, perfekt att ha i väskan! Dessutom luktar den super-gott, lite som refreshers godisarna om ni kommer ihåg dom?!