litenfialotta

pysselhörna

Kategori: Smyckestillverkning

Igår ägnade jag lite tid åt smyckestillverkning igen, utan att avslöja för mycket kan jag bjuda på dessa bilder =)
 
Ett organiserat kaos på vardagsrumsbordet.
Stansblocket och stansarna åkte fram =)
Tre små färdiga paket!
 

Nu har vi varsin

Kategori: Allmänt

Jag kan ju inte låta hjärtat sitta tomhänt och sysslolös när jag öppnar min paketkalender..... så nu får han också vara med!
Imorgon är det äntligen dags!

Body

Kategori: Bodys

Jag hoppas att Emma har fått bodyn som jag skickade igår, här kommer i alla fall bilder på den =)
 
 
 

Bilder från knäckandet

Kategori: Allmänt

 

Ett till julklapps-kit

Kategori: Dregglisar

Herre gud va jag fick mycket gjort igår! Jag mötte Kenny redan när jag var på väg hem från jobbet, så jag hade lägenheten för mig själv hela kvällen! Jag kokade knäck, pysslade ihop tre julklappar samt sydde färdigt en beställning på ett julklapps-kit till en liten kille på sex månader. Jag väntar dock fortfarande på material så att jag kan sy färdigt napphållaren, jag har fått hem allt utom hängselklämmorna. Jag är lite kär i det här tyget, det är hur mysigt som helst! Det framgår inte så bra på bilden men den gröna bottenfärgen ser ut som päronglassen i BigPack paketen =)
 

Bebis-mys och knäck-kok

Kategori: Allmänt

Usch va dålig jag har varit på att blogga idag!
Igår var jag hemma hos Tess efter jobbet och gosade med henne och tjejerna. Vi hade hur mysigt som helst! Dom är världens finaste familj! Vi drack kaffe, åt chokladkola, kollade på tv och lekte med "moooo" på min telefon... det var bland det första Olivia sa när jag klev in genom dörren.... "mooooooo" sa hon och pekade på min telefon. För det kom hon tydligen ihåg, att tant Kinder har en ko på sin telefon =) gullungen!
Ikväll kommer jag att vara solo hemma då hjärtat ska iväg till en kompis, det innebär att jag får tid över till lite julpyssel! Jag gör mitt bästa för att inte hänga upp julstjärnan och sätta upp ljusstaken, men det kliar i fingrarna ska ni veta. Nu vill jag ha julmys hemma! Jag tänkte i alla fall koka lite knäck och pyssla ihop lite julklappar ikväll, det måste man väl få göra även om det inte har hunnit bli första advent än?
Imorgon kommer jag att lägga upp en bild på mitt senaste syalster, det är en liten body som jag har sytt till mini-modellen som stolt visar upp sig i en Fia-Lotta mössa i ett tidigare inlägg =) jag vill inte lägga upp bilden innan dess att dom har fått bodyn, för då blir det ju ingen överraskning! Men jag la den på lådan imorse så dom borde få den under morgondagen!
 
Kram på er!

Nedräkningen har börjat

Kategori: Allmänt

Vi har påbörjat nedräkningen, 86 dagar kvar!
 
 

Trångbott

Kategori: Allmänt

Haha mitt tyg har börjat växa ur sina lådor.... dags att kika på dom där lådorna på Granit som jag skrev om i förra veckan tror jag.
 
 
 

Tjuvstartar julen

Kategori: Allmänt

Igår kunde jag inte vänta längre! Herre gud va fint den första knäckebrödsmackan med julskinka och senap satt =)
 

i väntan på material

Kategori: Napphållare

Här är några av napphållarna jag håller på att sy ihop... nu väntar jag bara på att få hem fler o-ringar och hängselknäppen så att jag kan färdigställa dom. Självklart skall även Made by Fia-Lotta lappar sys på. Napphållarna kommer att säljas för 50 kr styck ink frakt.
 

Fleecefodrad vinter mössa

Kategori: Mössor

Här är min första fleecefodrade mössa, det var lite knepigare att få ihop den då overlocken inte gillade att sy i fyra lager tyg, varav två tocka fleece lager. Jag fick sy den fordrade delen med den vanliga hederliga hushållsmaskinen och sy resten med overlocken. Resultatet blev ju bra, den blev otroligt mjuk och skön och kommer värma gott i vinterkylan, men det kändes lite onödigt krångligt.... jag får fundera över hur jag ska göra nästa gång för att förenkla det hela.
 
 Mössan är sydd i ett fantastiskt fint och mjukt marinblått trikåtyg med vita klöver från Ohlssons Tyger.

mössor modell större

Kategori: Mössor

Här är två mössor som jag på beställning har gjort till ett lite större barn, närmre bestämt en karl på snart 30 =)
Kenny fick vara provdocka för mössorna, dom satt klockrent, så nu vill han också ha en, å det är väl självklart att han om någon ska bära en Fia-Lotta mössa =)
 

Årets första julgodis

Kategori: Allmänt

Chokladkola, check!
 
  

Julklapps-kit

Kategori: Dregglisar

Nu har jag lagt nästa beställning på lådan. Den innehöll ett julklapps-kit till en liten flicka som beräknas anlända i början på december.
 

Du är bäst!!

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag har sagt det förr men jag säger det igen! Jag har världens bästa pojkvän! Han är helt underbar!! För ett par veckor sen nämnde jag i förbifarten att jag alltid har velat ha en paketkalender, speciellt den från The Body Shop.... vad stod och väntade innanför dörren när jag kom hem igår?!? Jo, en paketkalender från The Body Shop, och inte vilken som helst, utan version ultimate! Han lägger allt som sägs på minnet och lyckas alltid överraska mig! Tusen tusen tack älskling, du är bäst!!
 
  

Underbara svanar från Liandlo

Kategori: Mössor

Jag fullkomligt älskar det här tyget från Liandlo, här har det blivit till en underbar liten mössa till ett av mina kusinbarn. Jag tror nästan att jag ska passa på att göra ett pannband till mig själv innan tyget tar slut =)

napphållare

Kategori: Napphållare

På schemat ikväll står napphållstillverkning =)
 

Dregglisar

Kategori: Dregglisar

Här kommer lite mössor och dregglisar som är till salu. Storlekar och priser ser ni direkt efter bilderna.
 
Dregglisar one size 50 kr styck.
Turkos med svanar - SÅLD
 
 
 



 
 

Present-kit

Kategori: Dregglisar

Här kommer bilder på present-kiten som jag har gjort till två små nya människor, jag hoppas dom blir nöjda och kommer att trivas i sina Fia-Lotta prylar =)
 
 
 

små små kläder

Kategori: Bodys

Här kommer bilder på lite fler saker som jag har gjort men som jag har glömt att visa upp.
 
Två stycken pannband som jag har gjort till lilla Agnes.
En ytte-pytte-liten mössa och en dregglis.
En till brun mössa, även denna till Agnes.
En enkel napphållare, tillverkad enligt EU reglerna (inte längre än 22 cm samt en o-ring av godkänt material).
Långärmad body storlek 68.
Om man inte är så noga med vad som är upp eller ner (eller har ett barn som gillar att stå på händer) så är detta en ur-gullig helikoptermössa =)
 

Före/Efter

Kategori: Allmänt

Jag kom på att jag har glömt att lägga upp före- och efterbilder på lägenheten. Ganska stor skillnad eller hur?
  
 
   
 
 
  
 
 
  
 

needle in a haystack

Kategori: Allmänt

Symaskinen går varm och nålar flyger till höger och vänster! Jag letade över allt (och under allt) men nålspetsen återfanns ingenstans. Aj aj!
 

Sååå himla roligt!

Kategori: Mössor

God morgon på er! Jag är så himla glad idag, mina tre första beställnigar har nått sina mottagare och alla är jätte nöjda med sina saker! Jag fick den här fina bilden på en av de små mottagarna, världens finaste lilla mini-modell!
Det är så otroligt roligt! Jag har även fått in tre nya beställningar på ursöta små saker. Jag ska bland annat göra present-kit till två små (nästan) nyfödda. 
 

Beställning

Kategori: Dregglisar

Här är en av de första beställningarna som skicades iväg, jag hoppas verkligen att dess nya ägare/ägarinna blir nöjd =)
 

Förvaring signerat GRANIT

Kategori: Allmänt

Jag skulle verkligen behöva lite nya lådor för att förvara alla mina tyger och prylar i. Just dessa från GRANIT tycker jag är vansinnigt snygga. Enkelt och stilrent är min melodi.  
 

retro body

Kategori: Bodys

Igår använde jag mig för första gången av mina färgade tyckknappar från USA. Det blev tre stycken vita knappar till denna retroinspirerade body i stl 80. Om jag bara blir lite bättre på att på förhand märka ut vart knapparna skall sitta så kanske det till och med blir symmetriskt nästa gång. Jag ser nu att muddarna i ärmsluten ser lite sneda ut, men det beror på hur plagget ligger och inget annat.
 

Johan Falk

Kategori: Allmänt

Igår blev det i vanlig ordning ytterligare en Johan Falk film. En perfekt avslutning på helgen!
 
 
 
 

paket

Kategori: Allmänt

Ett paket inslaget och redo att levereras!
 

teknisk mellanlandning

Kategori: Allmänt

Jag fick precis ett mail från Apollo där dem meddelade förändring i flygningen till Bali. Vi kommer att göra en teknisk mellanlandning i Singapore både på vägen dit och på vägen hem. Nostalgi!!! Jag tror tyvärr inte vi kommer att vara nere på marken så pass länge men det kommer ändå bli mysigt att vara på plats i mitt gamla hemland igen, om än bara för ett par timmar. Nästa gång vi gör en långresa ska vi se till att vi får ett par dagar i Singapore! Tänk va mysigt att få hälsa på i skolan som jag gick i, och strosa runt i området där vi bodde! Jag längar tillbaka!

En mössa till mig

Kategori: Mössor

 

en ny body

Kategori: Bodys

Här är min senaste body. Fram och baksida är skapade av svart trikå med vita apor och ärmarna är gjorda av vit trikå. Halsringning, ärmslut och nedredelarna är kantade med turkos interlock. Storlek 80. 
 
 
 
 
 

The Snapsource

Kategori: Sömnad

Jag är fortfarande förvårnad över hur fort det gick att få hem mina färgade tyckknappar från USA! Jag älskar dom! Nu när jag vet att fungerar att beställa från den sidan kommer jag garanterat att beställa därifrån igen!
 

Tygfrossa

Kategori: Sömnad

Här är alla underbara tyger som jag fick hem igår! Just nu håller jag på att förtvätta alla tyger innan jag kan börja skapa. 
 
 

Mina första beställningar

Kategori: Allmänt

Jag har ju glömt att berätta att jag redan har fått mina första beställningar! Fyra stycken har redan trillat in! Det är superkul!!! Jag ska försöka komma ihåg att lägga upp bilder på innehållet i beställningarna innan jag skickar iväg dem!
 

Paket, paket, paket!

Kategori: Allmänt

Nu fick jag meddeande om att även mina nya tyger ligger och väntar på mig, samt ytterligare ett paket! Det är rena rama julafton idag! Herre gud vilken kreativ syhelg jag ska ha!

Leverans från USA

Kategori: Allmänt

Jag fick precis ett meddelande från mitt hjärta att mitt paket som jag har beställt från USA ligger hemma och väntar på mig! Hyfsat snabbt jobbat måste jag säga! Jag lägger upp lite bilder på sakerna sen!

The takeover

Kategori: Allmänt

Jag har tagit över hela vardagsrummet med mina syprojekt.
Tur att jag har en förstående bättre hälft där hemma!
  

Det ser inte så lovande ut....

Kategori: Allmänt

Vi kan nog glömma vår premiärhelg i Tandådalen om två veckor....
 
Nulägesrapport från Tandådalen/Hundfjället.
 

Made by Fia-Lotta

Kategori: Dregglisar

Här kommer lite bilder på vad jag har pysslat med den senaste tiden, det har blivit mestadels dregglisar men även lite vantar och mössor. Att sy kläder själv är verkligen inte så svårt som man kan tro. Så länge man har ett bra mönster och är noga med tillklippningen av alla delar så går det strålande. Namnlapparna är verkligen pricken över i:et!
 
 
 

Made by Fia-Lotta

Kategori: Allmänt

Mina vävda namnlappar har äntligen kommit! Jag beställde dom för ett par veckor sen på minanamnband.se.
 

pardon my french

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort en fransk manikyr på mina naglar. Jag har använt lacken från Kiko som jag köpte i Spanien i somras. Som ni ser har det vita lacket en väldigt smal pensel som gör det superenkelt att måla tipparna. Tummen upp!
 

så mycket inspiration

Kategori: Allmänt

Jag har googlat runt lite på olika sybloggar och liknande och jag har hittat såååå många fina mönster som jag vill prova! Det finns så många inspirerande bloggar och forum där ute, och så otroligt mycket talang! Jag sitter här med en hel lista på saker som jag planerar att sy framöver!

ryktet går....

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått frågan, inte en eller ett par gånger, utan snarare fjorton, så jag tänkte förtydliga det hela lite... Nej, jag är inte gravid, jag tycker bara att det är vansinnigt kul att sy just barn- och bebiskläder =)
 

styrolitkulor

Kategori: Sömnad

I helgen har jag bland annat sytt en kudde som jag fyllde med styrolitkulor från en gammal sittpuff som jag hade i förrådet. Det spelar verkligen ingen roll hur försiktig man är när man använder styrolitkulor, dom hamnar precis överallt i alla fall!
 

nackspärr eller diskbråck?

Kategori: Allmänt

God morgon på er! Hoppas att ni har haft en bra helg! Vi har haft en väldigt bra och lugn helg på hemmaplan. Jag har fått någon form av nackspärr (eller diskbråck om jag ska lyssna på min kollga) och det gör så satans ont. Jag har haft det från och till i typ en vecka nu och det vill inte ge sig. Värst är det på morgonen när jag vaknar och är stel i nacken, det blir något bättre under dagarna men det gör fortfarande väldigt ont. Jag hoppas verkligen att det går över snart och att det inte är diskbråck!
I lördags var jag hemma hos mamma och styrde upp en budget för framtiden. Jag har verkligen tappat kollen på min ekonomi de senaste året och det är inte alls likt mig. Så nu ska jag försöka hålla den här budgeten stenhårt framöver, vilket inte bör vara så svårt då den trots allt är ganska generös. Tack för hjälpen mamma!
 

delivery

Kategori: Sömnad

Undra hur lång tid det tar att få ett paket från USA levererat? Jag har hittat en sida som säljer färgglada tryckknappar, jag kunde inte låta bli att beställa hem lite olika färger.
 

Sälen

Kategori: Allmänt

Jag börjar blir så vansinnigt sugen på att åka till Sälen, det är något magiskt med fjällen. Jag kollade runt lite på nätet och hittade ett paketpris; boende i Tandådalen torsdag - söndag ink tre dagars skipass för 995 kr per person. Hur bra som helst! Det kanske snart är dags att damma av brädorna som har bott i förrådet hela sommaren!?
Klicka på bilden för att komma direkt till Skistars Sälensida.
 

Twilight

Kategori: Allmänt

Twilightvecka på Kanal 5 = Marrängsvissmys i soffan.
 
 

morgonhimmel

Kategori: Allmänt

En vacker morgonhimmel en kall höstdag.
 

på mina naglar just nu

Kategori: Allmänt

Det kanske är dags att blogga om något annat en tyg och sömnad igen, det känns som att det har blivit väldigt mycket fokus på det på sista tiden. Jag har tidigare tipsat om nagellacken från Essie som är väldigt bra och prisvärda. Dom är lite dyrare än andra märken, men flaskorna är större och det räcker med ett eller ett par lager för att få bra täckning. Dessutom håller det väldigt länge! Just nu har jag den här fina ljusrosa färgen, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, på mina naglar.
 

gör om, gör rätt

Kategori: Allmänt

Igår gjorde jag två nya mössor till mig själv. Det blev en gråmelerad och en turkos.
Det gick väldigt mycket lättare att göra mössorna den här gången, sist försökte jag sy ihop sommarna på fel sätt, där av blev de mössorna en smula sneda och buckliga. Gör om, gör rätt!
 

att byta tråd i en overlock

Kategori: Sömnad

Som ni kanske förstår blev jag tvungen att byta färg på tråden till overlocken för att sy den svarta pyjamasen. Något jag har fasat lite för. Att det medföljer en instruktionsfilm på hur man trär maskinen ger en liten föraning om att det kan tänkas vara lite halv komplicerat. Men jag gjorde som Ulrika lärt mig, jag knöt fast den nya svarta tråden i den gamla vita tråden och körde försiktig igenom tråd för tråd tills dess att alla fyra trådarna var utbytta.
Jag höll andan hela tiden. Det gick bra. Men byta färg är kanske inget jag kommer att göra så där jätte frekvent framöver.
Här ser ni det färgkoordinerade trädningsschemat.
 
Klart som korvspad, eller hur?!
 

body - svanar

Kategori: Sömnad

Här om dagen gjorde jag en body med lång ärm och långa muddar i ärmsluten. Om vi bortser från att svanarna hamnade upp och ner blev det hyfsat bra =)
 
Även detta underbara tyg kommer från liandlo.

pre-challenge

Kategori: Sömnad

"Välj det möster och den storlek du vill ha och rita sedan av på mönsterpapper"
 
 
Utmaningen börjar redan innan det är dags att börja sy.

2012-11-06

Kategori: Sömnad

Igår spenderade jag åter igen ett par timmar framför min nya symaskin, förlåt älskling. Jag har påbörjat ett projekt att göra en pyjamas med långa ärmar och långa ben samt en snedknäppning frän halsringningen och hela vägen ner till benet. Det är kanske lite svårt att se på bilden, men jag har nålat där tryckknapparna till knäppningen kommer att sitta. Jag har utgått från ett mönster i tidningen Ottobre men bytt ut den dolda dragkedjan mot tryckknappar då jag tycker att det är finare. Tyget är ett mjukt och stretchigt jersey tyg från liandlo, dom har otroligt mycket fina tyger. Jag har kantat halsringningen och ärmsluten med turkos interlock och gjort muddar i samma tyg till bensluten, även detta tyg kommer från liandlo. Jag har gjort benmuddarna lite längre än vanligt så att man kan vika upp dom om man vill (som på bilden). 
 
 
Flera bilder kommer när pyjamasen är färdig.
 

vinge

Kategori: Allmänt

Jag är så himla nöjd med mitt halsband, jag tycker att det blev riktigt fint!
 

dregglisar

Kategori: Sömnad

Här kommer ett litet smakprov på vad jag har sytt i helgen. Dregglisar/dregellappar/haklappar är bland det enklaste man kan sy! Jag har använt trikå/jersy tyg på framsidan och ett mjukt sweatshirt tyg på baksidan. Jag har inte satt i tryckknappar ännu men annars är dom färdiga.
 

Besök och bestyr

Kategori: Allmänt

Ok, då kommer här ett nytt försök att sammanfatta helgen. Kenny hade sin kompis Jesper från metropolen Tibro på besök så vi gick ut i samlad trupp i fredags, vi tog ett par glas vin på Eken efter en middag hemma. När pojkarna sen skulle vidare ut i natten tackade jag för mig och tog en taxi hem. I lördags var tanken att dom skulle flyga, så dom åkte till Västerås, men då vädret inte lättade upp blev det inget av med det. Jag stannade hemma och släpade istället ut min kära far i skogen för att kolla om det möjligtvis fanns någon svamp kvar, det kan jag meddela att det inte fanns. Jag tror att frosten tyvärr har hunnit ta dom, så nu blir det cirka ett års väntan tills det är dags igen. Kallt var det dessutom i skogen, så det blev ingen längre vistelse ute bland granarna. På lördagskvällen höll jag mig undan då Kenny och Jesper skulle förfesta innan dom skulle gå ut, jag känner ju mig själv, hade jag varit hemma hade jag blivit medryckt och säkerligen följt med ut. Jag spenderade istället ett par timmar hemma hos mamma och pappa och åkte hem lagom till att dom begav sig ut på stan. Jag kollade på ett par filmer och sydde lite. Lagom lugn och avslappnanade kväll. Kl 03:44 blev jag väckt av att det ringde på dörren, jag antog givetvis att det var Jesper som irrat bort sig och kommit hem, men icke, utanför dörren möts jag av en radiostyrd Kenny med svansen mellan benen. Han hade lyckats med bedriften att supa bort sin nyckel, tur att jag var hemma och vaknade när han ringde på! Tur var det dessutom att han bara hade tagit med sin en lös nyckel och inget annat för då behöver vi inte byta lås då den inte kan spåras på något sätt. Söndagen gick i stillhetens tecken för herrarna så jag passade på att åka till Ikea, tillsammans med resten av Stockholm tydligen. Det var kaos, men jag kom i alla fall ut helskinnad och med en bunt nya tyger. Söndagen avslutades med film-mys i soffan på tu man hand efter det att Jesper hade åkt. På det stora hela en väldigt bra helg.

Smyckestillverkning

Kategori: Smyckestillverkning

När jag inte har sytt har jag pysslat lite med smyckestillverkning, jag har bland annat gjort ett halsband med en vinge och ett par örhängen. Det andra halsbandet och armbandet har jag gjort vid tidigare tillfällen. Armbandet gjorde jag till Kenny, det passade honom perfekt!
 
 
 

Skräp-blogg!

Kategori: Allmänt

Tydligen så betyder just nu "publicera" "logga ut" på blogg.se. Vanligtvis sparas alla inlägg som utkast om något sånt händer, men inte just denna gång. Klart att det händer när jag precis har författat det längsta inlägget på länge. Skräp-blogg!

Världens sämsta uppdatering

Kategori: Sömnad

Nu va det fyra dagar sen jag skrev mitt senaste blogginlägg, dåligt av mig! Jag har redan fått min efterlängtade julklapp, en Husqvarna Viking Huskylock s15, så jag har mer eller mindre suttit klistrad vid den de senaste dagarna. Jag fullkomligt älskar den!! Jag visste inte riktigt om jag skulle behöva en overlock, om det verkligen skulle göra så stor skillnad, men herre gud vilken stor skillnad det gör! Resultatet blir så grym proffsigt, och det går hur fort som helst att få klart sakerna när man inte behöver klippa bort sömsmånen själv och så vidare. Jag är så grymt nöjd med min fina kompis!