litenfialotta

Step

Kategori: Allmänt

Jag var på ett step-pass med svärmor igår. Inte min grej. Det kändes som jag satt inne på samma motorik och koordination som en fyra åring! Så några fler step-pass blir det nog inte framöver! Men det var kul att prova på i alla fall!
 
Kine Brasil byxorna på!

Spårbuss 41

Kategori: Allmänt

Det är inte varje dag man ser en gammal spårbuss mitt på kungsholmen, eller någon annanstans heller för den delen!
 

Jag blir så glad!

Kategori: Allmänt

Igår blev jag alldeless rörd! Ni vet mössorna som jag sydde här om dagen, fyra av dom sydde jag till en kollega på jobbet för att ge till sina barnbarn. Inte för att jag hade fått någon beställning, utan bara för att jag ville! Hon blev så himlans glad och det värmde både hjärta och själ! Jag hoppas att mössorna passar hennes barnbarn och att dom blir lika glada som hon!
 
 
 
 

En mormorsruta tar form

Kategori: Virkat

  
 
 
Många bäckar små... snart blir det nog en filt av alla små rutor!
 
 

Nya mössor

Kategori: Mössor

Jag sydde ihop ett par mössor när jag kom hem från jobbet idag, jag har inte suttit vid symaskinen på ett par dagar och kände en viss abstinens! Här ser ni två nya tyger som jag inte sytt någoting av tidigare, pingvinerna och bugsen =)

 

 

Roses

Kategori: Allmänt

Det enda jag fick med mig hem från trädgårdsmässan var dessa fantastiska rosor!
 
 

Vårfin

Kategori: Allmänt

Vilket underbart väder stockholm bjöd på igår! Det i kombination med ett besök på trädgårdsmässan gav mig inspiration till att börja göra i ordning stans bästa balkong inför våren! Skurhinken och disktrasan åkte fram och alla möblerna fick sig en omgång, och de vita kuddarna plockades fram ur sin vinterförvaring. Nu väntar jag bara på nästa soliga helg så att balkongen kan invigas på riktigt men en vinkväll eller dylikt. Tänkt när dygnstemperaturen orkar sig upp lite till så att jag kan börja plantera ut blommor, åh vad jag längtar!
 

Fyra nyanser av brunt

Kategori: Allmänt

God morgon på er! Innan morgonkaffet ens har hunnit slinka ner har jag lagt en beställning på ett par nya tyger! Jag har snöat in mig totalt på tyger med brun botten, jag tycker det är så himla fint, så ni kan tänka hur glad jag blev när jag hittade den här nyheten! 
 
 

Början på något stort

Kategori: Allmänt

Så länge som vi har väntat!!! Äntligen ha det kommit, det första tecknet på att vi faktiskt kommer att ha ett hus att flytta in i nästa år! Den första grävmaskinen är på plats och de första spadtagen har tagits!! Tack pappa för bilderna!
 

En nummer 37 tack

Kategori: Allmänt

Si så där en gång per år får jag för mig att jag är sugen på sushi, fråga mig inte varför, jag tycker inte ens om sushi, jag till och med ogillar sushi! Igår var i alla fall en sådan dag då jag fick för mig att jag kanske hade ändrat mig och helt plötsligt skulle tycka om sushi. Jag studsade på lätta fötter över till sushi-haket bredvid jobbet och beställde 10 st California rolls. Jag tog en, och då menar jag en, tugga av en av rullarna innan jag fick nog. Vad håller jag på med? Precis som alla gånger förr så smakade det s*kit. Det är bara att inse att jag inte är en sushi-människa, hur gärna jag än skulle vilja vara det.
 
Så, då kan man tycka att jag borde ha lärt mig. Men icke! Idag kom jag på att jag ville prova dumplings till lunch, och dumt nog beställde jag en nummer 37, dvs 5 st dumplings och..... 4 bitar sushi. Även idag blev det en tugga av en av rullarna innan det fick vara nog. Dumplingsarna (säger man så?) var där emot bättre än jag hade kunnat hoppas på, så nästa gång blir det en nummer 36, dvs10 st dumplings, utan sushi.
 

mormorsrutor

Kategori: Virkat

Här ser ni mitt senaste projekt! Jag har tagit mig an att virka en klassisk filt av mormorsrutor... det må hända att jag tagit mig vatten över huvudet dock.... Hitintills har jag väl fått ihop kanske 15 rutor, jag vågar inte ens tänka på hur många jag kommer att behöva för att få ihop till en hel filt!!
 

In bloom

Kategori: Allmänt

 

Stor & Liten

Kategori: Allmänt

 
Det är inte så svårt att avgöra vilken bräda som hör till vem i alla fall!

Romme Alpin

Kategori: Allmänt

Vi hade en helt makalöst fin dag i Romme igår som ni ser på bilderna. Dagen hade precis ALLT man kan önska av en dagstur, klarblå himmel, strålande sol, lagom många plugrader och lagom med folk i backarna. Dagen fick både inviga och avsluta den här vansinnigt korta säsongen för min del, nästa säsong blir det minst en vecka i fjällen för att mätta åksuget!!!
 
 
 
 

Hektisk men underbar helg

Kategori: Allmänt

 I helgen har vi hunnit med hur mycket som helst känns det som.. vi har bland annat sprungit på middagar till höger och vänster, varit på barnkalas och vuxenkalas samt hunnit med en dagstur till Romme Alpin... hur vi har lyckats hitta tid till allt annat där emellan är ett mysterium! Trots lite stress så har den här långhelgen varit helt underbar. Det känns fantastiskt att veta att nästa fyra-dagars-helg inte ligger så långt bort i tiden!