litenfialotta

nya soffan på plats

Kategori: Inredning

Precis innan jag skulle dra iväg till Ullis igår kom Kenny och Christian hem med nya soffan! Jag ber om ursäkt för den dåliga bilden men ni ser i alla fall hur den ser ut.
 
 
 

Syjunta

Kategori: Sömnad

Igår var jag på mitt första symöte (syjunta) hemma hos Ullis, det var faktiskt väldigt trevligt. Hon hade fixat i ordning en massa fika och gjort jätte mysigt. Min faster Susanne var också där samt en tjej som heter Lena som jag inte har träffat tidigare, och sen så var även min kusin Robban hemma. Jag fick prova att sy på Ullis overlock och jag blev helt såld! Som ni ser på sömmarna på bilderna nedan blir resultatet otroligt proffsigt! Dessutom går det väldigt mycket fortare att sy än på en vanlig maskin då den klipper till kanterna samtidigt som man syr. Jag sydde ett par mjukisbyxor i joggintyg i stl 62 igår, tyget är helt underbart mjukt och det är väldigt lätt att sy i.
 
Kära tomten, jag önskar mig en Husqvarna Huskylock s15 i julklapp.
 

Våran soffa har kommit!

Kategori: Inredning

Jag fick precis ett sms av Kenny att vår nya soffa har kommit! Det är mer eller mindre det sista som skall bytas ut i lägenheten innan allt är utbytt och klart! Vi trodde inte den skulle komma för än mitten på november, vilken glad överraskning! Soffan vi har beställt heter Liverpool och kommer från Mio. Jag har även hittat ett soffbord på Ikea som kommer bli grymt snyggt tillsammans med soffan.
 

Höghöjdsbana - Sala Silvergruva

Kategori: Allmänt

I lördags var vi som sagt uppe med tuppen för att ge oss iväg på en äventyrsbana i Sala, vi fick det i julklapp av Kennys föräldrar. Vi var sex personer, jag, Kenny, Agnes, Jesper, Jimpa och Greken, och vi hade hur kul som helst!
Jag trodde inte att jag var speciellt höjdrädd, men när jag väl stod där uppe var jag inte lika kaxig längre. Trots dubbla säkerhetslinor skakade det lite i knäna när jag klev upp på första plattformen. Och det gällde inte bara mig, dom andra var inte så överdrivet kaxiga dom heller (förutom Jesper, men det fick han äta upp i sista hängbron). Banan var indelad i två etapper, först en höghöjsbana uppe i träden och sen en lång linbana, vår grupp fick börja med höghöjdsbanan och avsluta med linbanan, helt perfekt upplagt om du frågar mig! Det var skönt att avsluta med något roligt och enkelt efter de påfrestande övningarna uppe i trädtopparna. Har ni inte varit på någon äventyrsbana innan kan jag varmt rekommendera det! Trots att vissa moment var väldigt jobbiga så var det sjukt roligt! 
 
 
 

Mönster

Kategori: Allmänt

Jag glömde skriva vart mönstren kommer ifrån! Bodyn har jag sytt efter ett mönster på sykurser.se och tröjan är sydd efter exakt samma mönster bara att jag har kortat av det lite. I orginalmöstret är det bara kantband i halsringningen och längst ner, men då jag tycker att det är väldigt snyggt med kantband la jag till det även på ärmarna. Jag har hittat ett mönster på en omlottbody som jag tänkte prova på framöver, det är ett gratismönster som jag har hittat här, medföljer gör även instruktioner om någon känner sig manad och inspirerad =)

nytt

Kategori: Allmänt

Lite nya tyger och en ansiktsmask fick följa med hem från jobbet i fredags. En punkt på The Body Shop önskelistan avprickad!
 

Made by Fia-Lotta

Kategori: Bodys

 

På schemat idag

Kategori: Allmänt

God morgon! Uppe med tuppen en lördagmorgon, idag väntar en äventyrsbana i Sala samt en tur i gruvan! Det ska bli väldigt spännande, och liiite läskigt nästan! 
 
 

Made by me

Kategori: Allmänt

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med mina kreationer som jag sydde ihop igår! Det blev två stycken mössor och två stycken pannband. För att vara de första stygnen jag syr sen syslöjden i fyran tycker jag att resultatet blev helt klart godkänt! Visst, mössorna blev lite sneda och kanske inte helt hundra, men pannbanden blev klockrena! Jag invigde det ljusblåa på väg till jobbet imorse. Pannbanden var verkligen hur lätta som helst att sy, mössorna däremot behöver jag nog öva lite på. Jag sydde den vita efter ett mönster och den limegröna efter ett annat, den vita var lättare att sy men jag tycker att resultatet blev snyggare på den gröna, så jag tror att det är det mönster jag skall öva på.
 

Old school Husqvarna

Kategori: Allmänt

God morgon på er! Idag åkte dunjackan på, när det är minusgrader när man ska gå till jobbet tycker iaf jag at det är ok att plocka fram vinterjackan! Hua va kallat det va!
Igår fick mammas symaskin flytta hem till mig, jag har ordnat en liten syhörna på köksbordet. Det är verkligen en old school maskin hon sitter inne på, den köptes 1971, den funkar dock hur bra som helst! Visst, den kanske inte kan sy sjuttioelva typer av sömmar, men vad gör det för en nybörjare som mig? Back in the days tillverkades det rätt så gedigna saker, den är gjuten och väger typ ett ton!
 

mina tyger

Kategori: Allmänt

Igår kom äntligen tyget som jag hade beställt, ett ljusblått och ett grått trikåtyg. Jag var även på Ohlssons tyger efter jobbet och köpte ytterligare ett trikåtyg med moln på, vitt mjukt t-shity tyg samt ett kantband, nu ska här sys! Jag ska åka över till mamma och pappa i kväll och hämta symaskinen, det vet dom inte om än men det lär dom märka =)
Jag glömde köpa tryckknappar och muddväv igår, så det blir nog en lunchpromenad till Ohlssons idag. Lyckas jag sy något fint kommer jag att lägga upp bilder här på bloggen, annars får ni vänta tills dess att jag har fått lite rutin. Jag har blivit medlem på en sida som heter sykurser.se, det kostar 80 kr per månad och man får tillgång till mängder av mönster och instruktioner. Det är inte någon bindningstid så man kan avsluta sin prenumeration när man vill. Toppen för en nybörjare som mig!
  

Veckorevyn

Kategori: Allmänt

Sprillans nya numret av VR håller mig sällskap på lunchen idag.

smycken och sömnad

Kategori: Allmänt

God morgon! Igår fick jag som sagt mitt paket från pagoni.se med alla smyckesdelar som jag hade beställt, jag kände mig som ett barn på julafton när jag kom hem och började öppna mina paket! Jag började lite smått med att försöka mig på att stansa på olika tags och kom ganska fort fram till att jag behöver en större och tyngre hammare för att det ska bli riktigt bra. Jag knåpade även ihop det här halsbandet, för att vara min första kreation är jag väldigt nöjd måste jag säga! Stansningen på tagen på det här halsbandet gjorde jag på workshoppen på mässan. Jag insåg att jag måste köpa lite fler tänger snart, man kommer inte långt med endast en klämtång. Jag måste försöka komma på hur jag bäst ska ska göra för att ta bilder på smyckena, blixt mot en svart bakgrund var inte någon hit direkt, nästa gång blir det att ta i dagsljus utan blixt.
 
 
Jag väntar med spänning på att mina tyger ska komma så jag kan börja sy också.... jag pratade med mamma och pappa igår och dom sa att mormors gamla symaskin behöver en lite renovering innan den är färdig att anväda, så jag får låna mammas så länge. Jag mailade även med Ulrika som sa att hon skulle hjälpa mig någon dag, dock jobbar hon med en overlock maskin vilket inte jag kommer att göra men det ska nog gå bra ändå.
Hoppas att ni får en fin höstdag!

Paketet har kommit!

Kategori: Allmänt

 
Tidigare idag fick jag ett sms att jag har paket att hämta från DHL. Det innebär att mina smyckelsdelar har kommit, och stansen!! Jag är super excited, som en viss fru Montazami hade sagt!

mormors gamla symaskin

Kategori: Allmänt

God morgon! Hoppas ni har sovit gott! Det har jag gjort, men jag hade lite problem att komma upp imorse... hjärtat låg fortfarande och sov när min klocka ringde och av någon anledning kan jag inte gå upp när han är kvar hemma. Han klev upp ganska så på en gång, men så länge jag vet att han är kvar hemma så vet jag att han kommer att väcka mig när det börjar bli ont om tid... mycket dålig vana.
Jag har kommit in i nån form av pyssel-härva, dels smyckestillverkningen men jag har även kommit på att jag vill börja sy! Jag pratade med mamma igår och hon berättade att hon har två symaskiner hemma, bland annat mormors gamla som hon sa att jag kunde få ärva! Pappa skulle ta fram den och se att den funkar som den ska sen ska jag åka och hämta den i veckan. Jag har beställt hem lite enfärgade trikåtyger som jag tänkte försöka skapa en mössa eller ett pannband av. Att jag har kommit på att jag vill börja sy tackar jag mina kusiners mamma Ulrika för, hon hade sytt jätte fina mössor till lilla Signe! Jag ska nog ringa henne och se om jag kan få komma över på en liten intensivkur i sömnad, hon är otroligt duktig!
Ha en fin dag!
 

tassel

Kategori: Allmänt

Min nya nyckelring från Mio =)

Ted

Kategori: Allmänt

Efter barnkalaset i lördags så var jag och hjärtat på bio i Heron City, vi åt middag på O´Learys och sen såg vi Ted. Den var väl rolig och så men jag vet inte om den var lika bra som jag hade hoppats på tyvärr.
 

Tack farmor och farfar

Kategori: Allmänt

När jag träffade farmor och farfar på kalaset i helgen fick jag och hjärtat ett bidrag att köpa något fint till lägengheten, jag visste direkt vad det skulle gå till! Vi har kollat på en lampa på Mio ett tag nu så den åkte vi och köpte direkt på väg hem från kalaset. Den gjorde sig perfekt i fönstret i vardagsrummet, precis som vi hade hoppats! Tack farmor och farfar! Pappa har berättat att han har visat er hur ni skall göra för att kolla min blogg så jag hoppas att ni ser det här =)
 
Puss å kram!
 
 

Syfestivalen

Kategori: Allmänt

I söndags var jag och mamma på Syfestivalen på Älvsjömässan. Herre gud vilken underbar mässa! Jag såg på Facebook att en kompis skulle dit, då visste jag inte vad det va för något men det verkade intressant, och gud va glad jag är att jag gick dit! Det kommer att bli ett stående inslag under hösten framöver! Dom hade hur mycket kul som helst att titta på! Det jag fastnade mest för var smyckestillverkningen, jag tror att jag har hittat en ny hobby! Carin har hållt på med det ett tag och jag har varit väldigt nyfiken på det men inte tagit tag i det. När jag väl var på mässan gick det inte att blunda för min nyfikenhet längre, dom hade en workshop där man för 40 kr fick prova på att stansa egna smycken och då var jag tvungen att prova! Det tog tio minuter sen var jag hooked! Jag köpte med mig lite hängen och smyckesdelar och började pyssla så fort jag kom hem! Jag har alltid trott att det ska vara dyrt att göra egna smycken, men så länge man inte beställer produkter i äkta silver så är det inte alls dyrt.
Här kommer en bildbomb från mässan.
 

barnkalas

Kategori: Allmänt

Hej på er, då var det måndag igen, som jag sagt tidigare förstår jag inte riktigt vart tiden tar vägen ibland?! Hur som helst så har jag haft en helt underbar helg med massa pyssel och mys. I fredags var vi bara hemma och tog det lugnt, det är rätt så skönt att inleda helgen men en lugn fredag tycker jag. I lördags vaknade vi pigga och utvilade i hyfsad tid och begav oss till Farsta Centrum för att köpa födelsedagspresent till mitt lilla kusinbarn som fyllde två år. På eftermiddagen var vi på kalas med hela släkten, jag har verkligen världens finaste släkt, det är alltid lika mysigt att träffa alla! I lördags var det visserligen ett par som saknades men vi hade väldigt trevligt trots det. Det bjöds på mängder av hembakat och glass i stora lass. Jag vet inte om man kan säga att en två åring är klok men hon är verkligen det, hon har en otrolig närvaro och jag förundras över hur uppmärksam hon är på saker och ting. Hon är helt underbar! Jag har träffat denna lilla tjej blott två gånger och när jag skulle gå vinkade hon och sa "hej då Linda", gullunge! Hon fick en massa fina presenter, bland annat ett litet kök som gjorde succé, hon lagade mat i den lilla ugnen och bjöd alla gäster. Tänk va kul att få fylla två!
 

lily

Kategori:

bara elakt

Kategori: Allmänt

Varför måste läkemedelsföretagen göra vissa piller så vansinnigt stora? Min antibiotika som jag har fått nu liknar mer stolpiller än vanliga piller. Varför inte göra dom mindre och sen informera patienterna att ta två tabletter åt gången? Det här är bara elakt! Pillret är större och tjockare än min förlovningsring!
 

min önskelista

Kategori: Smink och hudvård

Min älskade vän Carin har precis fått upp ögonen för The Body Shops produkter och på så vis även öppnat mina ögon för det. Hon har mest tipsat om mineral smink men även lite hudvårdsprodukter, bland annat en djuprengörande ansiktsmask med seaweed. När jag var inne på deras hemsida fastnade jag även för dessa två produkter, en concealer samt ytterligare en ansiktsmask med tea tree oil. Att lägga upp en önskelista kostar ju i alla fall inget =)
 

julspecial

Kategori: Allmänt

Nog för att det är mysigt med jul och allt vad det innebär, men det känns fortfarande lite tidigt för en julspecial.

movie night

Kategori: Allmänt

Ikväll ska jag och hjärat gå på bio, det ska bli så mysigt, det va länge sen vi va på bio. Som ni vet så fick jag ju biobiljetter av mina chefer för nån vecka sen som vi tänkte använda. Jag tror att vi ska se Ted, jag är väldigt skeptisk efter att endast ha sett trailern, men jag hoppas ändå att den kommer att vara bra. Imorgon ska vi på kalas hemma hos min kusin, hans dotter fyller två och det ska firas med pompa och ståt! Undra vad man ska köpa till en 2åring? Vi ska ge oss ut på jakt imorgon! Jag tror att hela helgen kommer att bli väldigt lugn i övrigt, jag har varken pengar eller ork att göra något extravagant. På söndag ska hjärtat hänga med en killkompis hela dagen så då funderar jag på ett standardbesök i skogen, om det är väder för det. Annars ska jag nog kolla med Tess om jag kan komma över och mysa lite med dom.
Hoppas att ni får en underbar fredag och en bra helg allihopa!

nytt DW armband

Kategori: Allmänt

Igår fick jag hem det nya bruna läderarmbandet till min DW klocka! Så himla fint!
 
 
 
 

antibiotika i sju dagar

Kategori: Allmänt

Mitt finger har gjort så fruktansvärt ont och bara blivit värre och värre de senaste dagarna så jag gick till vårdcentralen nu på morgonen. Det slutade med en antibiotikakur i sju dagar, en stark sådan dessutom, så nu ska det bli bra!

fem år går fort

Kategori: Allmänt

Igår hade vi möte på jobbet och jag fick veta att jag har jobbat fem år på företaget då jag fick en gratifikation för det. Se där! När hände dom fem åren?
Idag skulle jag egentligen ha varit ledig halva dagen, men pga personalbrist fick jag hoppa in och öppna imorse, sen springa iväg på mitt ärende, och sen komma tillbaka. Ikväll ser jag verkligen fram emot att bara hänga på soffan med hjärtat och kolla på film, något som inte kräver någon som helst anstränging.
Från det ena till det andra, jag har så sjukt ont i mitt ringfinger, haha hur kan en fingertopp vara så himla känslig? Jag har lyckats slita bort mitt nagelband så att det har blivit infektierat och hur svullet som helst. Just nu sitter jag här och skriver utan hjälp av mitt vänstra pekfinger, så ni vet om det är en massa fel i texten. Jag var på Apoteket igår kväll och köpte alsolsprit, jag baddar, tvättar och lägger förband om mitt (i vanliga fall) lilla finger så nu hoppas jag verkligen att det hjälper för så här vill jag inte ha det.
 
Aj aj 

inredning

Kategori: Inredning

Här är två ytterligare inköp från helgen. Nya handdukar från Hemtex samt en tidningskorg.

Nu är den på plats

Kategori: Allmänt

 

DW

Kategori: Allmänt

Daniel Wellington har tydligen precis fått in en ny kollektion klockor med läderarmband! Dom är huuur fina som helst! Det fina med DW klockorna är ju att man lätt kan byta armband själv så jag tror att jag skall klicka hem ett brunt läderband till min älskade klocka!

skogsklädd

Kategori: Allmänt

Gummistövlarna och skaljackan är ett måste när man är ute i skogen! Skaljackan är för övrigt ganska ny, jag älskar den och har haft så mycket användning av den! Jag är inte så bra på att vara ute i skogen själv har jag kommit på, ni som känner mig vet att jag är fullkomligt livrädd för vilda djur, älgar, rådjur och vildsvin skrämmer livet ur mig. Ser jag till exempel ett område där vildsvinen har bökat går jag per automatik åt det andra hållet. I lördags hittade jag en stor hög med färskt bajs när jag hade kommit in en bit i skogen! I min värld kom det givetvis från minst en 12 taggare eller en björn, så det tog inte många minuter för mig att ta mig tillbaka till bilen =) Nästa gång får du följa med älskling!

myskväll med min älskling

Kategori: Allmänt

I lördags hade jag och hjärtat myskväll hemma, vi kollade på film under täcket i soffan med tända ljus och åt fruktsallad men vaniljvisp.

rosa bandet

Kategori: Allmänt

Ett vardagsbidrag till rosa bandet.
 

nostalgi

Kategori: Allmänt

 

mer svamp

Kategori: Allmänt

 
Haha nu har jag snart hela frysen full med svamp. När hjärtat var ute och flög i lördags var jag ute i skogen en sväng. Jag hittade monster-kantareller!
 

dekorationskvistarna

Kategori: Allmänt

 
 
 

Hem & Villa

Kategori: Allmänt

I söndags var jag och hjärtat på Hem & Villa mässan, jag tycker att det är så himla mysigt att gå på mässor. Speciellt Hem & Villa! Till och med älsklingen tyckte att det var roligt. Man får så otroligt mycket inspiration och det finns så mycket fin att titta på! Jag önskar bara att vi faktiskt var villaägare, då hade vi nog fått ut ännu mer av mässan. Vi köpte lite fina dekorationskvistar på mässan samt en krok att hänga våra nycklar på, dock har vi ingen slagborr hemma så nyckelhängaren kommer på plats ikväll.
 

I carried a watermelon

Kategori: Allmänt

God morgon på er! Jag hoppas att er helg har varit strålande, det har min varit! Dirty Dancing musikalen var verkligen helt magisk! Jag har alltid varit så grymt imponerad av musikalartister och jag blev inte det minsta besviken denna gång heller. I lördags tvingade jag min älskling att kolla på filmen med mig, men jag tror inte han fattade grejjen riktigt =)
  

en musikal och en fatboy

Kategori: Allmänt

Hej på er, jag hoppas att ni har det bra idag. Jag har en ganska tung dag, jag skulle ta ett par glas vin med Carin igår men det blev betydligt mycket mer än så. Tack och lov att det i alla fall är fredag och relativt lite att göra på jobbet.
Ikväll ska jag gå på Dirty Dancing musikalen på Chinateatern med hjärtats mamma och syster. Det var verkligen en av mina favoritfilmer när jag var yngre så jag tror att det kommer bli supermysigt att se musikalen. Planen sen var att eventuellt möta upp Carin och ta några öl, men jag känner mig fruktansvärt osugen på alkohol idag, så det blir nog bara hemgång efteråt.
Imorgon ska jag passa på att bege mig ut i skogen igen om det är fint väder. Hjärtat ska iväg och flyga så då har jag ändå lite egentid till mitt förfogande.
Jag hoppas verkligen att jag hinner med en powernap innan jag ska iväg ikväll. Jag tror klockan hann bli närmre ett innan jag äntligen kom hem och i säng i natt, sen ringde klockan 06:00. Trött är bara förnamnet.
Jag och min kollega sitter och funderar på om vi kanske ska köpa en Fatboy och ha i vårt lilla kök på jobbet. Hur skönt vore det inte, att dagar som denna kunna kliva in där och ta en powernap på lunchen?
Älskling, jag tycker att vi ska ha sånna här hemma sen när vi bor lite större!
 

Jacka

Kategori: Allmänt

Den här jackan beställde jag här om dagen. Den skulle levereras i början på november, jag hoppas den passar!
 

ni är guld värda

Kategori: Allmänt

Jag är så lyckligt lottad som har världens finaste vänner. I måndags när jag gick hem från jobbet kom Terese och Anders och hämtade mig och tog med mig hem till dom för att jag inte skulle behöva vara själv. Ni anar inte hur mycket det betyder för mig!
Tusen tack för att ni finns <3
 
 

osportsligt

Kategori: Allmänt

Mamma, att skicka ett sånt här sms är snudd på osportsligt.
 
 

tillfälligt bakslag

Kategori: Allmänt

God morgon på er! Nu är jag tillbaka på jobbet igen efter att ha varit hemma i två dagar. Jag gick hem vid kl 10 i måndags då jag verkligen inte mådde bra, ni som känner mig väl vet nog vad det handlade om. Jag kände att jag behövde vara hemma igår också för att komma ikapp mig själv lite, det slutade med att jag sov 15 timmar i sträck. Nu mår jag i alla fall bättre och hoppas på att det bara var ett tillfälligt bakslag.
Dagen idag började med ett stort fail. Jag skulle lyxa till det lite och göra i ordning baguetter i ugnen, jag tänkte att lite varmt "nygräddat" bröd vore mysigt när termometern visade tre grader ute. I min trötta morgon dimma lyckades jag dock ta fram fel baguetter... vilket resulterade i att jag fick äta vitlöksbaguetter med ost och skinka till frukost. Det va lite si sådär kan jag meddela. Men jag åt i alla fall frukost!
Hoppas att ni får en bra dag!

the new me

Kategori: Allmänt

en dag på landet

Kategori: Allmänt

I lördags hjälpte jag Carin att hämta lite saker hemma hos hennes pappa på Mariehälls Gård utanför Strängnäs. På vägen dit förundrades jag över hur mågon kan välja att bo så långt ut på landet men när jag väl kom dit fattade jag varför. De var så otroligt fint, mitt ute i ingenstans, vid slutet av en liten grusväg låg gården. Jag tog inga kort på husen men däremot passade jag på att ta lite bilder på alla djuren som dom har. Hästar, höns, kaniner, grisar, påfåglar. Gisarna och påfåglarna gömde sig när vi var där men övriga djur hälsade vi på.
 
 

bildbomb

Kategori: Allmänt

Här kommer en bildbomb från min eftermiddag i skogen igår. Jag drog på mig stövlarna och åkte ut mot Hemfosa för att leta efter lite svamp. Jag tog med mig en liten papperspåse vilken jag fyllde på ca tio minuter, det finns verkligen hur mycket svamp som helst i skogarna nu! Då jag va själv ville jag inte ströva för långt in i skogen så jag höll mig på lagom avstånd så att jag hela tiden såg bilen. Jag tömde påsen i bilen tre vändor, jag kunde ju inte lämna all svamp! På väg hem köpte jag en 10 liters hink på Statoil, den vart fylld till brädden! 10 liter svamp på ca en timme är inte dåligt!

folieslingor

Kategori: Allmänt

Jag gick till en ny frisör den här gången, fast dock på samma salong, och även hon var hur duktig som helst. För att göra mig så ljus som möjligt la hon foliepaket i hela håret, även i underhåret. Ett pilligt och tidskrävande jobb men resultatet talar för sig själv!

förändringen

Kategori: Allmänt

God morgon på er! Jag har äntligen gjort det, det stora klippet, jag har skaffat lugg! Efter att ha funderat i ca fyra år tyckte jag att det var dags. Hjärtat har ju varit i Tibro över helgen och hade ingen aning om att jag skulle till frisören, jag tänkte att det skulle få bli en överraskning =) så när han kom hem stod det en blondare version av mig med lugg och väntade i hallen! Han blev minst sagt förvånad, men jag tror att han gillade det. Jag inser nu hur stor förändring det faktiskt är, min bästa killkompis kände inte igen mig och min kollega trodde att jag var en nyaställd som behövde låna passerkort när jag klev in på jobbet imorse. Jag har tyvärr ingen superbra bild att visa, jag ska försöka ta någon bättre bild sen. Jag är i alla fall hur nöjd som helst med resultatet!
 
 
 

från mina fina chefer

Kategori: Allmänt

Igår när jag kom hem från jobbet hittade jag det här nedstoppat i ett kuvert i brevlådan. Jag har världens finaste chefer! 

sweet vanilla

Kategori: Allmänt

Hela lägenheten doftar svagt av söt vanilj, myys!

vinet ersattes med ramlösa

Kategori: Allmänt

Hej på er! Den här kvällen blev inte riktigt som planerat.. istället för att sitta i soffan med flickorna och ett glas vin i handen, ligger jag under en filt med ett glas ramlösa och tittar på Mona Lisas leende. När jag kom hem från jobbet kändes det som jag hade blivit överkörd av tåget. Jag hade ont i huvudet, mådde illa och var helt slut. När varken en powernap eller middag hjälpte ställde jag in, och tur va nog det då jag fortfarande ligger kvar på soffan och endast mår aningen bättre. En kväll på soffan är nog precis det jag behöver. Vinet får ligga kvar på kylning till en annan kväll.

familjen annorlunda

Kategori: Allmänt

Jag sitter och läser Carola Wetterholms blogg, ni vet hon som var med i Familjen Annorlunda. Jag älskade det programmet när det visades, så mycket kärlek! Carola är niobarnsmamma, nio barn!! Det är helt galet! Jag kan inte för mitt liv förstå hur man hinner med nio barn! Än mindre hur hon hinner med alla aktiviteter, både på eget håll och med barnen? Och hur i hela världen hinner hon desstom med att blogga om det? 
Jag undrar hur många timmar hennes dygn har!?
 
Hatten av!

nu börjas det

Kategori: Allmänt

up close

Kategori: Allmänt

nytt tema på bloggen

Kategori: Allmänt

Jag testar något nytt, ett svartvitt och enkelt tema. Jag gillar det, men jag fattar inte varför det blir ett hopp mellan det sista och näst sista inlägget?
Jag är även lite less på reklamen i bloggen nu, blir nog att byta tillbaka till ett prokonto snart.

love sick puppy

Kategori: Allmänt

Bara för att jag vet att hjärtat inte kommer vara hemma när jag kommer hem så saknar jag honom.
Tanken på att jag kommer få sova själv i två nätter gör att jag längtar efter honom.
Hem är inget hem utan dig <3

5-10-2012

Kategori: Allmänt

Nu låter det säkert som om jag vore 40 år äldre än vad jag är, men herre gud va tiden går! Helt plötsligt känns det inte som det är en hel evighet kvar tills vi ska åka till Bali, dagar och veckor bara flyger förbi.
I helgen är det dags för mig att inta ungkarlslivet igen då hjärtat åker bort. Som tur är kommer han hem igen på söndag så jag hinner inte gå helt förlorad och falla in i gamla vanor och ovanor. Ikväll kommer Carin över för att kolla in renoveringen och dricka lite vin, och imorgon ska vi på äventyr till Stallarholmen om jag inte minns fel, men i övrigt har jag inte mycket planerat inför de kommande dagarna.  
Hoppas att ni får en bra fredag!

Kanelbullens dag

Kategori: Allmänt

 
Kanelbullens dag firas givetvis med bullar från stockholms bästa konditori!
 

längtan efter fjällen

Kategori: Allmänt

Jag fick precis en känsla i kroppen, från ingenstans kom jag att längta nått fruktansvärt efter fjällen och allt vad det innebär. För min del kan vi gärna vara klara med hösten nu och kliva rätt in i vintern istället.
Att sitta i första liften upp på morgonen ger mig fjärilar i magen! Att se backen ligga helt orörd och täckt av nypistad snö är helt magiskt! Jag älskar att jag får dela det här med personen som betyder mest för mig i hela världen, det gör det lite extra speciellt <3

Fifty shades of Grey

Kategori: Allmänt

Efter att ha läst ca 150 sidor av denna bok kan jag meddela att den inte är något för den pryde. Jag kände hur jag, i takt med huvudpersonen, blev pionröd i ansiktet av att läsa vissa stycken. Tro mig, den här boken kan få nästan vem som helst att rodna!
 

torsdag 4/10

Kategori: Allmänt

Hej på er, idag är det äntligen torsdag vilket innebär att veckan snart är slut, samt att det blir klassiska pannkakor och ärtsoppa till lunch. Ibland är det verkligen hur gott som helst, jag förstår inte folk som har det som tradition att äta det varje torsdag, men nån gång ibland är det verkligen gott. Jag hittade förövrigt en kokt grön ärta i min i övrigt väldigt gula soppa, undra om det är lite samma sak som att hitta mandeln i gröten?  
 
Just det, det är ingen vanlig torsdag idag heller, det är kanelbullens dag =)

gardiner i sovrummet

Kategori: Allmänt

Så här blev resultatet i sovrummet. Vita längder på sidorna och beiga indragna längder bakom dom. 

pussilakanasetti

Kategori: Allmänt

Jag var bara tvungen att lägga upp den här bilden, dels för att det är världens bästa och finaste påslakanset, men mest för att påslakanset är ett sjukt kul ord på finska, haha det låter som när nån pratar finska på låtsas!

spotted at Ikea

Kategori: Allmänt

Dags att plocka fram julpyntet snart? Ja, i alla fall om du frågar Ikea.

väderprognos för de kommande veckorna?

Kategori: Allmänt

Upplyftande väder på väg till Ikea igår. Det känns som att det bara är att gilla läget, det är nog tyvärr så här det kommer att se ut ett tag framöver.

I <3 fållfix

Kategori: Allmänt

Kvällen igår spenderades återigen vid strykbrädan, jag börjar känna mig som en riktigt hemmafru! Det blev väldigt kalt och tomt i sovrummet med bara vita gardinlängder så vi åkte till Ikea igen och köpte ett par ljusbeiga gardiner att hänga bakom, det blev mycket bättre (bild kommer senare). Dock innebar det att det var dags att plocka fram strykbrädan och fållfixet igen, praise the lord för fållfix! Som tur va hade jag ensam mamma söker att roa mig med under tiden!
 
 

owl

Kategori: Allmänt

Jag älskar min uggla som mina vackra vän Carin har gjort till mig <3

visning ikväll

Kategori: Allmänt

Ikväll är det visningstillfälle nummer två på huset/lägenheten som jag drömmer om..... jag vet dock inte om jag ska gå eller inte. Jag vet att det inte är helt opitmalt att köpa något nytt just nu och jag är rädd för att jag kommer att bli om möjligt ännu mer sugen om jag går på visningen. Fast det kan ju å andra sidan bli tvärtom, att jag upplever det som mycket mindre än på bild (vilket inte är helt omöjligt), och att jag inte alls gillar det, vilket kan göra det lättare att släppa drömmen om just det boendet. Det är ju alltid bra att gå på visningar i och för sig, om inte annat för erfarenheten....
Just nu längtar jag bara hem till vårt hem som vi har nu, jag trivs som fisken i vattnet och sitter, som jag sa tidigare, rakt upp och ner i soffan och bara beundrar hur sjukt bra det har blivit!

Checklist

Kategori: Allmänt

  • Måla hallen
  • Sätta socklar i vardagsrum och hall
  • Betsa och lacka bänkarna i köket
  • Tapetsera fondväggen
  • Byta ut vägguttag och strömbrytare
     
    Listan betas av sakta men säkert! Dock har en punkt tillkommit men den tänker jag inte avslöja för än det är färdigt. 

candlelight

Kategori: Allmänt

Jag kunde inte låta bli att köpa det här ljuset när jag var inne på Indiska igår, det är vaniljdoft och luktar helt ljuvligt! Det kommer att lysa upp fint i höstmörkret.

Glossybox

Kategori: Allmänt

I fredags fick jag min första Glossybox, som jag har längtat! Jag har inte hunnit prova allt än, inte för att det va så mycket super roliga saker att prova, men den innehöll en body scrub, ett nagellack, en handkräm, ett lip balm och en ögonkräm. Handkrämen har jag redan provat, den luktar lite funky (det är koriander i den) men den verkar grymt bra!

lite mer om renoveringen

Kategori: Allmänt

Hej på er, jag hoppas att ni har haft en bra helg! Min helg har varit hyfsat lugn, det vart ett par öl med Ullis i fredags men i övrigt har det varit väldigt stillsamt. I lördags var jag och hjärtat på Mio och Ikea, vi köpte bland annat nya gardinger till sovrummet, så större delen av lördagen gick åt till att fålla och stryka gardiner. I övrigt har vi pysslar en hel del hemma då renoveringen fortfarande inte är helt klar. Nu har vi i alla fall slipat och betsat bänkarna i köket, en mindre sak att göra. Nu ska de bara vaxas ett par varv så är den biten klar. Jag kommer att lägga upp före och efterbilder sen när allt är klart. Jag har suttit i soffan och beundrat hur fint det blir, jag är så sjukt nöjd med allt!

Fifty shades of Grey

Kategori: Allmänt

Time to see what all the fuzz is about