litenfialotta

Glassiären

Kategori: Allmänt

Inte nog med att Karlskrona är världens finaste sommarstad så har dom även världens bästa glassbar, Glassiären. Dom har hemmagjorda våfflor och underbart god glass. Jag tror att vi hann med tre besök dit under våra fyra dagar. 

underbara semester

Kategori:

Nu är vi hemma igen efter ett par dagar på landet i Karlskronas skärgård. Vi har haft det hur mysigt som helst, jag har försökt att blogga men har tyvärr haft världens sämsta täckning så det har inte gått. Vi lyckades pricka in sommarens bästa väder när vi va där! Klarblå himmel och stålande sol varje dag. Perfekt badväder! Vi är bara hemma på ett pit-stop nu för att tvätta och packa om, imorgon går flyget mot Alicante. Underbart! 10 dagar med sol och ca 33 grader. Jag bjuder på lite bilder från ett vackert Karlskrona så skall jag försöka blogga lite mer i Spanien om det går. 

Min kärlek!

Kategori:

Att man kan älska någon så mycket! Världens finaste karl!

Mor-dotter-mys

Kategori:

Kvalitetstid med mamma, och ca 7000 andra, på Ikea Kungenskurva.

sammandrabbning

Kategori: Allmänt

Jag hade en liten sammanstötning med ett räcke i korridoren på båten. 
Detta är resultatet av ett hårt räcke och en mjuk Linda.

Helsingfors

Kategori: Allmänt

Det blev inte så många bilder tagna i Helsingfors tyvärr, men här kommer ett axplock!
  
 
Man kan säga att det regnade en smula när vi precis lämnade terminalen i Stockholm. Att åka in i detta var lite som att kliva in i en dusch på full fräs =)
Som tur är var det betydligt bättre väder när vi klev i land i Helsingfors på lördagen.
 

Första semesterdagen

Kategori: Allmänt

Nu har vi kommit hem från Helsingfors och första semesterdagen är här. Men ingen rast ingen ro, klockan ringde kl 08:00 imorse. Först vart det ett besök hos läkaren och sen mötte jag upp Carin för en tur till Circle Tattoo. Jag var nervös hela vägen dit men nu har jag äntligen bokat tid!! Undra hur nervös jag kommer vara den dagen det är dags på riktigt?! Tur att jag har rutinerade och tatuerade vänner i mitt liv som erbjuder sig att följa med och hålla hand när det är dags!
Hjärtat är borta hela dagen, han hade fullt upp med klippning, golvläggning och crossåkning, så jag skall passa på att åka hem till mamma en sväng om ett tag. Nu sitter jag hemma och försöker få någon klarhet i när jag kommer att få min nya telefon. Det verkar vara lättare sagt än gjort. Försäkringsbolaget säger att dom har gjort sitt och att det är i Telenors händer nu, och Telenor säger att jag ska ringa till försäkringsbolaget om jag behöver få svar på några frågor. Klassiker. Det är väl bara att vänta och se vad som händer nu då. Jag skulle väldigt gärna få min nya telefon innan jag åker till Karlskrona imorgon dock, men det verkar dumt att hoppas på det. 
Dags att börja packa lite inför avfärd imorgon!
 

Solnedgång över Östersjön

Kategori:

hej du efterlängtade semester

Kategori: Allmänt

Äntligen är den här, sista dagen innan semestern! Ord kan inte beskriva hur otroligt bra det känns. Om fyra timmar tar jag mitt pick & pack och lämnar kontoret för de nästkommande fyra veckorna. Då väntar Helsingfors, Karlskrona och Spanien, efter det blir det en lugn vecka hemma i storstaden. Det har en viss charm att vara i stan på sommaren, gatorna ekar tomma och det ligger ett lugn i luften som aldrig annars upplevs. 
På väg till jobbet imorse sprang jag på älskade Carin, hur mysigt om helst! Jag satt i solen och drack mitt morgonkaffe och från ingenstan dyker hon upp. Lycka! Bättre start på dagen kan man inte få. Hon kommer förbi på jobbet om ett par timmar för att hämta nycklarna till min lägenhet, hon ska bo där till och från under min semester då jag och hjärtat ändå inte kommer vara hemma särskilt mycket. Hur bra som helst, att vi inte har tänkt på det tidigare!
 

idag, för ett år sedan

Kategori: Allmänt

Exakt för ett år sedan idag, den 19e juli 2011, var jag och hjärtat på Smådalarö Gård.
Då hade vi bara varit tillsammans i dryg tre veckor, men jag är lika nyförälskad idag som jag var då!
Kärlek!

när träden vajar för vind

Kategori: Allmänt

I början på nästa vecka bär det av mot vårt sommarställe i Karlskronas skärgård. Vi behöver bara mellanlanda lite efter turen till Helsingfors innan vi beger oss. Som liten spenderade jag alla mina sommarlov på landet tillsammans med mamma, pappa, farmor och farfar, samt alla andra släktingar vars besök avlöste varandra. Pappa, farmor och farfar spenderar hela somrarna på landet än idag, men för mig har vistelserna blivit kortare med åren.

Karlskrona ÄR sommar för mig. Det är en underbart vacker sommarstad!

 

oslagbart

Kategori:

En oslagbar utsikt från takterassen på den 22a våningen, 61 meter rakt upp mot skyn.

semestern börjar imorgon kl 15:00

Kategori: Allmänt

God morgon!
Det känns såå bra att äntligen kunna säga att imorgon är min sista dag på jobbet innan fyra veckors semster! Vi inleder semestern direkt med en tur till Helsingfors imorgon, bara jag och hjärtat. Vi hoppas på en betydligt bättre tripp denna gång... Vi fick för oss att ta en kryss till Helsingfors i december, ej att rekommendera! Herre gud vilken resa, full storm och monster-vågor på östersjön! Showerna ställdes in, alla utgångar låstes och det hängde spypåsar över allt på hela båten. Det va så pass att det kändes som att golvet försvann under fötterna när de största vågorna kom. Fruktansvärt obehagligt. Jag tror aldrig att jag har svept en flska vin så fort som jag gjorde den kvällen, hade det inte varit för den hade jag varit ett vrak! Men med några promille i blodet försvann all oror och natten slutade med finsk karaoke i nattklubben. Det är en resa jag alltid kommer att minnas men aldrig vill uppleva igen!

VR

Kategori: Allmänt

Nya numret av VeckoRevyn landade på jobbet imorse. Det skänker Terese och mig mycket glädje i semestertider ska ni veta!

har väderguden tagit in en praktikant?

Kategori: Allmänt

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Det här måste vara den sämsta sommaren på många många år. Jag kan verkligen inte minnas en enda sommar som varit ens i närheten av så här dålig. På en hand kan vi räkna dagarna då temperaturen klättrar över 25 grader, det läggs upp bilder på termometrar på facebook som i juli månad visar 7,8 grader och det vräker ner hagel stora som ärtor titt som tätt. Vart tog de varma sommarkvällarna vägen? Vart tog de varma sommardagarna vägen? Hade det inte varit för min utlandsresa hade jag nog valt att ställa in min semester, eller i alla fall korta ner den avsevärt!
Igår va det den 17e juli och jag fick lov att sätta på mig min skinnjacka på väg till jobbet. Inte någonstans är det ok. På väg till jobbet imorse sken i alla fall solen, men under tiden jag har författat detta inlägg har himlen stängt sig och åskan mullar ljudligt i bakgrunden. Ytterligare en dag med regn är alltså att vänta.

förlustanmälan

Kategori: Allmänt

Förlustanmälan gjord hos polisen och inskickad till Telenors försäkringsbolag. Det kommer ta ca en vecka innan jag får hämta ut en ny telefon. Då har min semester börjat och jag har (hade) inga planer på att hänga kvar i stan längre än nödvändigt... strul.

tragiskt förlust

Kategori: Allmänt

Jag sörjer förlusten av min sprillans nya Samsung Galaxy S III. Det var kärlek vid första ögonkastet. Inte ens en vecka fick jag ha honom i mitt liv. Han ligger nu död och begraven på Mälarens botten.

saknar ord

Kategori: Allmänt

Detta får till och med en barnmatsdiet att framstå som förnuftig.
 Absurt, bissart och befängt. Herre gud!

aw

Kategori: Allmänt

Efter Vasaparken blev det en mysig aw igår. Vi hittade en supermysig restaurang på Rörstrandsgatan! Trevlig atmosfär, underbar personal och bäst av allt, en uteservering smack in the middle av kvällssolens sken!
 

Vasaparken

Kategori: Allmänt

Jag passade på att ta ett stopp i Vasaparken på väg hem från jobbet igår då jag hade ett par kompisar som var där. Solen sken och det va helt underbart att plana ut på en filt efter en dag inne på kontoret.

jag har fått konkurrens

Kategori: Allmänt

Från och med nu kommer jag få konkurrera om min mans uppmärksamhet.
Han har precis hämtat upp sin senaste kompis.... haha i skrivande stund får jag ett samtal... "jag vet inte hur sent jag kommer hem idag, jag tänkte provåka och kanske skruva lite så du kan äta middag själv om du vill" perfect timing =)

utan dina andetag

Kategori: Allmänt

 
 

glasspaus

Kategori: Allmänt

a little bit goes a long way

Kategori: Allmänt

Före och efter - underskatta inte effekten av en sådan trivial sak som en hårborste...
 

Fint vid Frescati

Kategori:

Allt för sällan tar man sig tid att stanna upp, titta, lukta och känna på tillvaron runt omkring. Undra hur mycket vackert man skulle vara med om, om man i vardagen lärde sig att lyfta blicken och ta in omgivningen?

jag bjuder på den här bilden

Kategori: Allmänt

En något trött tjej laddade igår upp inför sista arbetsveckan innan semestern med en ansiktsmask och filmen Hamilton. Tack och lov att idag var sista måndagmorgonen på länge då klockan ringer 06:00. Trött, tröttare, Linda var statusen imorse.

Cosmonova

Kategori: Allmänt

Igår gick vi på Cosmonova tillsammans med Rossen och Petrus. Det va ett par år sen jag var där sist, jag hade nästan glömt bort känslan när man sitter inne i salongen! Tanken var att vi skulle se en film som heter The last reef, men biljetterna hann ta slut så vi fick istället gå på nästa föreställning Astronomi x 2 - Kollisioner i kosmos och Solsystemets värsta väder. Det var en helt ok föreställning, det är en ganska mäktig känsla att sitta i den enorma kupolen och ge sig ut i solsystemet, men jag tror mer på The last reef, så det får nog bli ytterligare ett besäk när tid finns nästa gång.

virkad topp

Kategori: Allmänt

Jag har precis klickat hem den här otroligt fina virkade toppen från chicy.se.
Den kommer att bäras flitigt i spanien tillsammans med jeansshorts och kjolar.

beautiful night sky

Kategori:

skogsmulle

Kategori: Allmänt

Det sägs finnas mängder med kantareller ute i skogarna.... vart vet jag inte. Uppbarligen inte just där vi va, men det blev en liten liten tallrik med smörstekta kantareller i alla fall.

ej bra

Kategori: Allmänt

ytterligare en katalog

Kategori: Allmänt

Igår fick vi hem ytterligare en huskatalog! Hjärtat drog iväg till crossbanan imorse så nu har jag en date med morgonkaffet och VårgårdaHus på balkongen, kvalitativ lördagsmorgon!

världens bästa kollega

Kategori: Allmänt

Fredagsmys på jobbet, tack världens bästa kollega!!!!
 

hagel, åska och regn

Kategori: Allmänt

vinkvällar på balkongen

Kategori: Allmänt

Jag saknar dom varma sommarnätterna......

bland det bästa med sommaren...

Kategori:

nytt från nelly.com

Kategori: Allmänt

Igår fick jag hem denna ögonskuggspalett från nelly.com

kvalitativ läsning

Kategori: Allmänt

 
lunch-lektyr

Sunset

Kategori: Allmänt

Guds gåva

Kategori: Allmänt

Guds gåva till den bakfulla trötta. Det räcker med en droppe i varje öga så ser du ut som du sovit dina 8 timmar och kan möta världen utan att riskera dömmande blickar och spekulationer =)

Pannacotta

Kategori: Allmänt

Jag har levt i tron om att det skall vara svårt att göra pannacotta och har där av aldrig försökt mig på det tidigare. Här om dagen kollade jag på halv åtta hos mig och insåg då att det inte alls var svårt att göra, snare tvärt om! Resultatet blev en enkel vaniljpannacotta med färska hallon, vansinnigt gott!
 

Hej då iPhone. Hej Samsung Galaxy S III

Kategori: Allmänt

Västerbron

Kategori:

Förevigade på västerbrons högsta punkt.

 

 

 

Morgonstund på balkongen

Kategori:

Drömmen om ett hus

Kategori:

Längtan efter ett hus har nog aldrig varit så stark som den är nu. Vi har fått hem mer eller mindre alla huskataloger som finns på maknaden och kan snart rabbla alla hustillverkares tillvalsalternativ i sömnen. Dessutom finns det inte en enda tomt på hemnet som vi inte har granskat in i minsta detalj. Snälla, ge oss den perfekta tomten nu! Vi vill inte vänta längre!

En underbar takterrass

Kategori:

Att jobba när solen skiner och det är 26 grader varmt ute är ingen dröm, då är det tur att man har tillgång till stans bästa och vackraste takterass på jobbet =)

Nytt från helgen

Kategori: Smink och hudvård

Hej på er,
I lördags tog jag en tur på stan med lilla Agnes, det blev inte så mycket inhandlat men dessa två godingar fick flytta in i min sminkväska. En läpp penna från Make Up Store i färgen Sand storm, samt en puder-foundation från Mac Cosmetics, Studio Fix NC 35.

sannolikeheten ökade just...

Kategori:

....att få ett barn som kommer köra cross innan han eller hon kan gå.
Jag fick precis höra att det tydligen är 80% av familjen som kör eller har kört motocross i sina dar..... lilla syster-yster har tydligen kört cross hon med.  

I väntan på solen

Kategori: Smink och hudvård

När solen fortfarande lyser med sin frånvaro i juli månad är det faktiskt helt ok att fuska lite! Den här brun-utan-sol servetten från Kicks är ett snabbt och enkelt sätt att få lagom med färg precis där man önskar. Den kan användas både på kroppen och i ansiktet. Jag brukar svepa servetten lite lätt över kindbenen, tinningarna, näsbenet och hakan ett par gånger i veckan. En servett kostar ca 20 kr och räcker betydligt längre än vad man tror (om man bara använder den till ansiktet i alla fall). Jag brukar se till att inte veckla ut servetten de första gångerna jag använder den, då är det bara att lägga tillbaka den i förpackningen när du är färdig och återförsluta den med en klädnypa eller liknande så den håller sig fuktig. Sen är det bara att veckla ut den vart efter du använder den tills dess att den är helt torr och inte ger ifrån sig någon färg längre. Billigt och enkelt!

Veteranmotocross i Falun

Kategori:

Blivande svärfar ska tävla i veteranmotocross i Falun nästa helg! Superkul! I wouldn't miss it for the world!
60% av familjen kör eller har kört motocross nån gång i sitt liv, jag har en känsla av att våra framtida barn kommer att sitta på en cross innan dem ens börjat skolan =)
 

En oförskämt förmögen släkting?

Kategori:

Vet ni vad jag önskar just nu? Jo det ska jag tala om för er.....! Jag önskar att jag kunde springa på en större summa pengar... jag kanske kunde hitta en väska med ett par miljoner på gatan... vinna på lotto... skrapa fram 50000 kr i månaden i 50 år på triss... ärva pengar av en tidigare okänd och oförskämt förmögen släkting, hur pengarna kommer in på kontot är egentligen inte så viktigt. Det behöver inte vara sju siffrigt belopp heller.. ett par hundra tusen och jag är nöjd.
It could happen.
Just sayin.

04-07-12

Kategori: Allmänt

Det är så mysigt när Linnea kommer hem, bland annat för att det ger oss alla en anledning att ses, tillsammans. Vi träffades på Hötorget och promenerade till Slussen, Stockholm är så otroligt fint i sommartider. Efterföljande middag säger jag ingenting om så har jag ingenting sagt, men i övrigt hade vi en super bra kväll fylld av kärlek och skratt. Det blev Linnea, Carin, Ullis och jag som åt middag sen anslöt sig Erik och Lina. Lina, vilken underbar människa! Jag känner henne inte alls egentligen, jag har bara träffat henne vid ett fåtal tillfällen via gemensamma kompisar men herre gud vilken kul själ. Hon har en otrolig förmåga att berätta relativt normala och vardagliga saker på ett vansinnigt underhållande sätt. Ännu roligare är det när hon skiftar till att berätta historier som är allt annat än normala och vardagliga! Tyvärr var jag tvungen att bege mig hem ganska tidigt så jag får ringa under dagen och höra mig för hur kvällen slutade!
Tack för en trevlig kväll flickor, och Erik!
Och tack älskade fästman för att du kom och hämtade mig!

Alicante

Kategori:

Med blott 27 dagar kvar till avresa ser det väldigt lovande ut!
 

Tips på foundation

Kategori: Smink och hudvård

Här kommer ytteligare ett tips på en bra foundation, denna kommer från Lancôme och heter Teint Miracle. Den ger en väldigt jämn och fin täckning och hyn strålar av lyster. Dessutom har den spf 15 som skyddar huden mot solens strålar. Den är lite dyrare och kostar ca 450 kr, finns att köpa på bland annat Kicks och Åhléns.  

Skogens guld

Kategori:

God morgon!
Igår läste jag en artikel i Expressen att kantarellerna redan har börjat komma på sina ställen! Jag älskar att plocka svamp, det är bland det bästa jag vet! Hur underbart är det inte att ströva runt i skogen ett par timmar och leta efter skogens guld!? Jag och K tog en tur till ett av våra bästa svampställen igår efter jobbet, och mycket riktigt hade herr kantarell börjat titta fram under blåbärsriset! Underbart! Dom är på tok för små för att plocka redan nu men om ett par veckor har dom nog börjat växta till sig ordentligt. Förra hösten hittade vi mängder med höstkantareller, trattkantareller och svart trumpetsvamp på vårat guldställe, jag hoppas på ett minst lika bra svampår i år, då åker gummistövlarna på och kaffetermosen fylls! Mysigt!! Det får mig nästan att längta lite efter den annars så dystra årstiden höst.
Jag tog lite bilder när vi va ute, här ser ni hur herr kantarell börjat kika fram. 

Privat makeup lektion

Kategori: Smink och hudvård

Min fästman är den bästa mannen i hela världen! Jag fick en 50 minuters privat makeup lektion på Make Up Store i årspresent! Jag har velat gå på en sån jäääättelänge men det har inte blivit av. Jag har inte bokat någon tid ännu men jag tänkte passa på att ta det i samband med något lite festligare, då man får välja mellan en dags- eller kvällsmakeup är det ju ett perfekt tillfälle att få en professionell sminkning till ett speciellt tillfälle. I kursen ingår förutom rådgivning i sminkteknik även en konsultation om hur man bäst tar hand om sin hud. Det ska bli superkul och spännande. Efter lektionen är slut får man dessutom välja produkter för hela kursens värde! Hur grymt är inte det!

Nya naglar

Kategori:

I tisdags gjorde jag en ny nagelförlängning, det var så länge sen jag hade det sist och jag har verkligen saknat det! Jag har de senaste fem åren alltid gjort mina naglar på en salong som heter professionail i Haninge Centrum. Dom är fantastiskt duktiga och dom har mer än rimliga priser! Ett nytt set med akrylnaglar kostar ca 500 kr, ett riktigt bra pris om man jämför med andra salonger som tar upp emot 1000-lappen för ett nytt set. Dessutom sitter deras naglar bättre än några andra naglar jag har haft tidigare, och det inkluderar naglar gjorda på salonger som tagit över 1000 kr.
 
Om ni är sugna på att göra en nagelförlängning hos dom är det bara att ringa och boka tid, dom brukar ha tid inom ett par dagar! Här kommer dock en liten varning till er som bokar tid... du kommer att bli tillfrågad om du vill betala 50 kr extra för att få ett extra hållbart och glansigt toppskikt på nageln. Det är ett lack som målas på och sedan härdas under en UV-lampa i ett par mintuer. Det blir verkligen jätte glansigt och nageln blir lite tjockare och tåligare, MEN, men men men, detta lack lyser nått vansinnigt i UV ljus!!!! Det ser inte klokt ut!!! Det lärde jag mig den hårda vägen när jag klev in i baren på en nattklubb i fredags. Det blev att stå med händerna i fickorna så fort jag närmande mig en UV-lampa. Jag åkte tillbaka till salongen i gå och visade en bild och dom tappade hakan! Dom hade inte en aning om att lacket reagerade i UV ljus.Trots att jag inte hade bokat tid fick jag hjälp direkt och dom gjorde om naglarna utan extra kostnad.
 

Förlovningen

Kategori:

Jag vet att jag lovade att berätta mer om vår förlovning, men efter lite övervägande har jag bestämt mig för att inte dela med mig för mycket av den dagen. Det är vår dag, vår speciella dag, vår mest betydelsefulla dag! Jag vill hålla det vackra minnet mellan oss och bara oss. Det jag däremot kan säga är att vi hade en helt fantastisk förlovningsdag, den va perfekt på alla sätt och vis! Dagen var fylld av så många starka känslor och så mycket kärlek!
 

Nytt på hyllan

Kategori: Smink och hudvård

Ytterligare två nya produkter från Lumene har landat i mitt badrumsskåp. Den ena är Radiant Touch Foam Cleanser, en rengöringskräm och den andra är Radiant Touch Detoxifying Mask & Micro Scrub, en ansiktsmask/ ansiktsskrubb. Rengöringskrämen tycker jag löddrar lite för dåligt, jag vill gärna att min ansiktstvätt ska ge ett ordentligt och tjockt skum, det känns på något vis som att det bli renare då. Ansiktsmasken har jag bara hunnit använda en gång men den verkar vara bra, det är skönt att man får en sista lätt skrubb när man tvättar av masken tycker jag. Jag tror att produkterna kostade ca 120 kr (ansiktsmasken) respektive 100 kr (ansiktstvätten).
 
 
 

2/7 2012

Kategori: Allmänt

Jag är ledsen för den usla uppdateringen i helgen!
Vi har haft en riktigt underbar helg, i fredags vart det nån form av utgång och i lördags blev det middag och bio med hjärtat, en klassisk mys-dejt! Vi åt på O'learys, så vansinnigt gott ibland, och såg Ice Age 4. Jag har alltid tyckt om Ice Age men jag måste erkänna att den sista filmen inte riktigt levde upp till förväntningarna. Den känndes mer som en barnfilm än va de andra tre har gjort. Jag ser fram emot premiären av Madagaskar 3, jag hoppas att den fortfarande håller måttet!
Jag har spenderat en hel del tid med Carin i helgen, hon går igenom en svår period just nu och det enda jag som vän vill göra är att stå vid hennes sida och stötta henne igenom denna tid. Som tur är är hon en av de starkaste personerna jag känner så jag vet att hon kommer att klara sig igenom även detta. All kärlek och styrka till dig vännen!
 
Jag har äntligen träffat Linnea igen i helgen! Hon bor i USA sen fem eller sex år tillbaka så vi ses bara en gång per år, men det är alltid samma sak när hon kommer hem, det känns som att det bara var ett par veckor sen vi sist sågs! Igår träffades vi i stan tillsammans med Carin och lite annat folk och kollade på EM-finalen, och vi ska ses igen på onsdag och äta middag på Koh Phangan. Mys!
 
Hoppsa att ni får en bra vecka!
 
Kram