litenfialotta

Är du arg väderguden?

Kategori: Allmänt

Det ser ju inte så där vansinnigt upplyftande ut direkt...

Raindrops keep falling on my head

Kategori: Allmänt

Nu har det regnat oavbrutet sen jag slog upp ögonen kl 05:40 imorse, nu får det väl ändå ta och sluta snart! Hur mycket vatten kan det finnas i molnen egentligen? Det har ju inte direkt duggregnat under dagen, nej nej, det har fullkomligt vräkt ner. Imorse när jag promenerade över Sankt Eriksbron i regnet tänkte jag det gör inget om det regnar lite, det är ju ändå fredag, menjag har ändrat mig, inte ens två dagars kommande lidighet rättfärdigar nio timmars oavbrutet regn.

Lip scrub från Bliss

Kategori: Smink och hudvård

Jag är så himla trött på mina torra och fnasiga läppar, så igår hoppade jag in på Kicks och köpte denna läppskrubb från Bliss. Ja jag vet, det går säkert lika bra att skrubba med en frottéhanduk, men nu är ju jag som jag är och det är alltid liiite roligare att ha faktiska produkter. Jag provade den som hastigast i duschen igår kväll och är väldigt nöjd med resultatet! Läpparna blev otroligt mjuka och alla torra flagorna försvann.

 

Höstmorgon

Kategori: Allmänt

Skinnjackan och en stickad tub åkte på imorse när jag med trötta steg gick mot jobbet.

 

Förmiddagslektyr

Kategori: Allmänt

Men det är ju onsdag!

Kategori: Allmänt

Jag var helt övertygad om att det va måndag imorse. Jag kom till jobbet och började prata om helgen som precis passerat och möttes av något frågande blickar. Att vara ledig mitt i veckan skapar en viss förvirring, men leder till glada överraskningar! Det är ju snart helg igen!

tid att leva

Kategori: Allmänt



Välkommen höst!

Kategori: Allmänt

I helgen flyttade sommaren från vår balkong, och imorse vaknade vi till ett femgradigt Stockholm. Nu är hösten här på riktigt! Jag har sagt det förr men jag säger det igen, det är lite mysigt när hösten kommer ändå... tiden då man kan tända ljus redan på sena eftermiddagen, tiden då man kan plocka svamp och vara ute i en vackert färgsprakande natur, tiden då varje andetag känns lite friskare!
Välkommen du magiska årstid! 
For the record får du gärna komma lite senare nästa år, slutet på augusti känns lite väl magstarkt. 

Golvprover

Kategori: Allmänt

Hjärtat kom hem med golvprover här om dagen! Vi ska ha nummer 123, Moorish Teak =)

Nygammal lampa i sovrummet

Kategori: Allmänt

Vi testade att sätta upp vår gamla kökslampa i sovrummet och det blev hur bra som helst! Ibland får vi till det!
 

Spontan semester och återbesök

Kategori: Allmänt

Tanken va att jag skulle jobba halvdag idag, jag skulle börja kl 12 efter jag hade varit hos frisören, men sen slog det mig att det vore väldigt skönt att slippa gå till jobbet överhuvudtaget så så blev det. Semester en hel dag, bara för att, så himla skönt!
Besöket hos frisören gick inte riktigt som jag hade tänkt mig tyvärr. Jag va supernöjd när jag lämnade salongen men när jag sedan kollade på håret i olika ljus insåg jag att det var mer rött än någonting annat, och det va inte alls planen! Jag ringde tillbaka till min frisör på en gång och hon fixade en ny tid till mig på lördag och kommer göra om det utan kostnad. Håller tummarna för att det blir bättre då, men det tror jag att det blir, jag brukar ju alltid bli så himla nöjd när jag går till henne i vanliga fall! 

Lördagens inköp

Kategori: Allmänt

Här kommer bilder på kläderna jag köpte i lördags. Halsduken kommer från Bik Bok, byxorna kommer från Zara allt annat kommer från Cubus. Försök bortse från att allt är vansinnigt skrynkligt =)

Fredagens prövning

Kategori: Allmänt

Jag har kommit fram till en sak. Jag kan inte feströka. Det märkte jag i fredags. Det gick jätte bra att inte röka på en vecka. Det gick även bra att inte röka igen på lördag eller söndag, eller idag för den delen. Det som inte gick bra var själva feströkandet i fredags. Jag va väldigt clever och gav bort det som var kvar i mitt paket innan jag åkte hem för att inte frestas dagen efter. Carin blev lycklig som fick nästan ett fullt paket cigg, och visst låter det bra, nästan ett fullt paket, alltså rökte jag inte så mycket... ha ha, nej nej, problemet var att det inte var mitt första paket den kvällen! Jag hann gå in på paket nummer två innan kvällen var slut. Värt att notera är även att kvällen tog slut redan vid midnatt?! På ca fem timmar hann jag alltså röka över ett paket. Helt sjukt.

Onepiece och duntäcke

Kategori: Allmänt

Nu säger termometern att det är 10 grader ute. 10 grader! Jag sitter här på jobbet å äter frukost och håller på att frysa ihjäl! Jag vill bara hem och sätta på mig min onepiece (jaa, så kallt är det) och krypa ner under duntäcket i soffan och kolla på film. En varm film med massa sol. Burrurr!

Från sminktips till städtips

Kategori: Allmänt

Nu byter vi inriktning i bloggen för en minut ellet två. Denna produkt är nog nästan lika bra som reklamen hävdar! Den gjorde städningen av badrummet mycket enklare, framför allt rengöringen av kaklet runt badkaret! Funkar även bra för att rengöra fogarna mellan kakelplattorna.

Recap

Kategori: Allmänt

Nu bortser vi från att väderguden inte har någon humor alls och går vidare. Jag tänkte köra en liten recap av helgen som har gått. Helgen inleddes med en aw med Ullis i fredags, vi hängde på Trägårn i ett par timmar sen åkte jag och mötte upp Carin en sväng på Söder. Då jag drack en fireball på Trägårn mådde jag precis som jag visste att jag skulle göra vilket innebar att vistelsen på Söder inte blev så lång, istället kom min bästa sambo och hämtade hem mig från kvällens äventyr.
När jag slog upp ögonen i lördags mådde jag betydligt mycket bättre än jag borde ha gjort och gav mig iväg på en shoppingtur med lilla Agnes i Nacka Forum. Vi hade hur mysigt som helst och hittade massa bra saker. Det är alltid lika kul att shoppa med Agnes, vi har exakt samma stil och det brukar sluta med att vi köper en hel del likadana plagg. Vi avslutade med en fika innan vi begav oss hemåt igen, varpå jag stötte på en bekant från förr, men det är en helt annan historia. Hjärtat var ute och åkte cross medan jag va ute på shoppingäventyr, men vi sammanstrålade senare för en tur i skogen. Vi hittade en massa svamp! Gula kantareller, trattkantareller samt svart trumpetsvamp. Vilken lycka! Resten av lördagen gick i stillhetens tecken med hämtmat och soffhäng.
Söndagen ägnades åt städning. Storständning. Snudd på flyttstädning. Det städades över allt, under allt samt bakom allt. Till och med bakom spisen och kylen! Undra när det gjordes senast? Dessutom frostade vi av frysen, det har inte gjorts sedan jag flyttade in i lägenheten. Nu är det så skinande rent på St Göransgatan så du kan spegla dig i kaklet i badrummet. Inte nog med att vi städade hela lägenheten så passade jag även på att rensa mina garderober och badrumsskåp när vi ändå va i farten. Det tog precis hela dagen att bli färdig med städningen, sen blev det återigen soffäng till Hunger Games. Just det, vi han med en storhandling också. Bilder från helgens bestyr kommer senare i eftermiddag.

2012-08-27

Kategori: Allmänt

 Att som vädergud bestämma att det ska vara 11 grader och regn en måndag morgon är bara elakt.

14 månader av kärlek

Kategori: Allmänt

Fjorton månader tillsammans idag!
Jag älskar dig av hela mitt hjärta!

beautiful surroundings

Kategori:

Summer days

Kategori:

När jag gick igenom kameran hittade jag ytterligare några mysiga bilder från dagarna på landet.

Ikväll kommer att bli en prövning

Kategori: Allmänt

Jag är nu inne på min sjätte tag utan cigaretter, det har gått hur bra som helst. Imorse va faktiskt första gången som jag kände att det hade varit lite gott med en cigg. Ikväll ska jag möta upp Ullis (rökare) och eventuellt Carin (rökare) vilket kan komma att bli lite av en utmaning. Förvisso är det sagt att jag får (för min sambo som är en av anledningarna till att jag slutar röka) feströka om jag vill. Men det kanske är dumt? Eller?

Jag är i extas!

Kategori: Allmänt

Iiiiiiih jag är i extas!!! Jag och härtat ska göra om lägenheten!!! Vi kom fram till det igår efter ha varit och kollat på ett jobb som han har gjort nyligen. Det va så grymt snyggt! Vi ska betsa golven mörka i hela lägenheten och måla alla väggar vita. Vi kommer även att betsa alla bänkytor i köket i samma färg. Jag tror att det kommer bli GRYMT snyggt! Mörkt golv mot vita väggar är vansinnigt fint! Det har sina fördelar att vara sambo med en golvläggare! Mamma och pappa drar ju till Spanien om ett par veckor vilket innebär att vi kan bo hemma hos dom under tiden. Ååhh det kommer bli så himla fint! Ett senare projekt blir även att byta ut kaklet i köket då jag inte tror att det vi har nu kommer passa så bra med mörka golv och bänkytor. Men en sak i taget.

 

 

 

Amazing sunsets

Kategori:

Ytterligare en magisk solnedgång i Karlskronas skärgård!

Hårfärg..... igen

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag lägger upp sjukt mycket bilder på olika hårfärger.... det är inte för att jag har tråkigt eller inte har något bättre för mig. Det är mest för att kunna ha bilder att visa min frisör, så bortse från alla dessa tråkiga inlägg.

Vackert vitt

Kategori:

Puss!

Kategori:

 

KIKO

Kategori: Smink och hudvård

Som jag skrev i förra inlägget kommer här lite mer info om KIKO.
När vi va ute på shoppingäventyr i Spanien hittade jag och Agnes paradiset för alla beauty-junkies! En KIKO-butik. KIKO är ett make-up märke från Milano som säljer väldigt prisvärt smink. Vad jag vet finns produkterna inte att köpa i Sverige men de går att hitta i många andra länder i Europa. Butikerna är snygga och prydliga, enkla och inredda helt i vitt vilket ger en väldigt lyxig känsla när man kliver in. Allt är kategoriserat och väldigt väl organiserat vilket gör det rena drömmen att vandra runt inne i butiken. Vi lyckades dessutom komma dit under en rea-period, vilket gjorde sminket vansinnigt billigt, vi betalade till exempel endast 3 euro för ögonskuggorna. Ordinarie pris ligger på knappt 5 euro, även det sjukt billigt! När mamma och pappa åker till Spanien i september/oktober kommer dom garanterat att få med sig en inköpslista från mig!  
Dom här ögonskuggorna kostade 3 euro styck, den aprikosa använder jag dock som rouge, en helt underbar färg på ett par solkyssta kinder =)
Ett superfint (nude-färgat så klart) läppglans!
Det här är en av mina favoriter! Ett läppglans i pennformat! Hur praktiskt som helst! Även detta nude-färgat!

Kelly Killoren Bensimone

Kategori: Allmänt

Kelly Killoren Bensimone är alltid otroligt fin i håret tycker jag. Jag kommer ju inte kunna bli blond på en gång så jag funderar på om den här färgen kanske kan bli del mål nummer ett?
 

6 månader kvar

Kategori: Allmänt

Idag är det exakt sex månader kvar till vi åker till Bali. Sex månader. Ett halv år. En evighet. Jag tror att vi måste ha ett delmål någonstans på vägen, kanske i slutet på November. Någonting för att lura hjärnan, så den upplever att tiden går fortare. Hjälp va jag längtar!
 

Nackdelen med nagelförlängningar

Kategori: Allmänt

Är att naglarna blir så otroligt förstörda under! Jag har precis tagit bort mina efter att haft dom i ca två månader och mina naglar är tunna som papper, dom skivar sig, går av och ser riktigt vidriga ut! Det krävs många lager nagellack för att försöka dölja skadorna. På den här bilden har jag målat fyra lager av KIKOs färg french manicure. Det kommer mer om KIKO senare.
 
 
 

Update from the doctors

Kategori: Allmänt

Jag har bråkat med en envis hosta den senaste veckan. Då den inte har visat några tendenser alls på att vilja avta eller bli snällare mot mig beslutade jag mig för ett besök hos min husläkare. Ingen fara på taket, ingen lunginflamation eller liknande på gång, men däremot fick jag receptbelagd hostmedicin utskriven, så nu håller vi tummarna för att jag slutar vara trasig och blir hel igen. Jag har ingen som helst lust att fortsätta må dåligt!

Borde jag inte vara sugen?

Kategori: Allmänt

Det har nu gått tre dagar sen jag rökte min sista cigg. Jag har fortfarande inte känt en tendens till röksug. Ska det inte vara värst de första dagarna?
Det går bra det här.

Boktips - Box 21

Kategori: Allmänt

Här kommer något ni inte kommer få se allt för ofta i min blogg, ett boktips. Jag läser mer eller mindre (läs enbart) på sommaren under min semester, då kan jag gärna plöja tre-fyra böcker på ett par veckor, men i övrigt ligger det väldigt långt bort att plocka upp en bok. Jag har inte ro att läsa i vardagen, det känns inte som att det finns tid. På sommaren kommer jag ner i varv på ett helt annat sätt och då finns det inget bättre än att försvinna in i en bra bok. Favoriten bland böckerna jag läste i sommar är Box 21 av Roslund och Hellström, en gammal kriminalroman som jag hittade i bokhyllan i Spanien. Det är en oerhört spännande bok om människohandel, krossade drömmar, lögner och svek. Det är en gripande bok som är snudd på omöjlig att lägga ifrån sig!
 

Tid för regnjackor och tända lampor

Kategori: Allmänt

Nu sjunger sommaren på sista refrängen. Imorse kändes som den första riktiga höstdagen, lamporna behövde tändas, vindarna var kyliga och regnet föll från en grå himmel. Dags att packa ner flip-flopparna och leta fram gummistövlarna och regnjackan. Regnjackan. Plagget ingen svensk klarar sig utan när hösten har smygpremiär. Efter att ha gått igenom alla garderober konstaterade jag ganska snabbt att jag inte äger någon. Det blir till att ge sig ut på tur efter jobbet. Hoppas att det slutar regna till dess.

Alicante 2012

Kategori: Allmänt

 

Inspiration

Kategori: Allmänt

Nä men om man skulle göra slag i saken och bli blond igen kanske?

Nya reskamrater

Kategori: Allmänt

Efter att avundsjukt ha tittat på när Agnes och Jesper obesvärat rullade runt på sina nya fina resväskor på Arlanda bestämde jag mig för att det fick vara nog! Resan till Spanien fick vara den sista då jag släpade runt på en Samsonite väska från 90-talet! Jag gjorde slag i saken så fort vi kom hem till Sverige igen och köpte dessa finingar till mig och hjärtat. Vansinnigt praktiska! 
 Hej då värkande rygg och axlar, hej obesvärat rullande!
 

Rökning förbjuden

Kategori: Allmänt

Idag är inte bara dagen då jag återupptar vardagliga rutiner, det är även dagen då jag inför nya rutiner, eller snarare vänjer mig av vissa gamla. Idag är det dags att fimpa min fulaste ovana, rökningen. Jag har haft ett par månader på mig att vänja mig vid tanken och nu är dagen kommen. Inga mer cigaretter. Jag startade redan igår då jag sen ett par dagar tillbaka har åkt på en otrevlig förkylning som gör rökning föga tilltalande, utomordentligt passande!
 
Hej och välkommen säger jag till mitt nya sundare liv!

Dags att återuppta rutinerna

Kategori: Allmänt

Nu är det dags att kliva in i vardagen igen, det har blivit dags att välkomna rutiner, väckarklockor och matlådor. Under min sista semestervecka fasade jag för denna dag, jag kände hur den kom allt närmre och förberedde mig på det värsta, men jag måste säga att det trots allt känns helt ok! Nästan lite bra!
Vi har haft en helt underbar semester och har hunnit med mycket under dessa fyra veckor. Jag är så nöjd med vår semester och jag tror att det bidrar till att återkomsten till vardagen inte känns lika jobbig.

Kräftskiva och grillkväll i Överlöpe

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder från helgen i Överlöpe. Vi hade kräftis/grillkväll och hade hur mysigt som helst!
 

Bloggen tog semester

Kategori: Allmänt

Jag hade tänkt att hålla bloggen vid liv under semstern, men så blev det inte riktigt. Jag återkommer med bilder från min sommar framöver!
Idag vankas det iskall vattenmelon vid Långsjön med hjärtat!